Политика

Нинова хвърли бомба: Има 3 строго секретни документа за корупция на високо ниво, която заплашва националната сигурност!

Нинова хвърли бомба: Има 3 строго секретни документа за корупция на високо ниво, която заплашва националната сигурност!

 

 

НИНОВА-СЛУЖБИ 1515673217-img-6030jpg

 

 

 

Доклад на службите от 2016 г. сочи, че има заплаха за финансовата сигурност на страната!

 

 

 

 

 

 

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя заяви, че тези документи са на бюрото на премиера Бойко Борисов от година и половина и засега няма действия.

 

 

 

 

 

 

 

Затова социалистите настояват да има извънредно заседание на Председателския съвет в Народното събрание. Той трябва да реши дали да разсекрети докладите на службите или парламентът да ги разгледа на закрито заседание.

 

 

 

 

 

 

 

 

Така ще видите за каква корупция става дума, обърна се към залата Нинова. И продължи, че по тази причина БСП внася вот на недоверие именно по темата корупция.

 

 

 

 

 

Обикновено, когато става дума за корупция се има предвид корупция в разходите, но от тези доклади става дума, че има и корупция в приходите, изтъкна от парламентарната трибуна Нинова.

 

 

 

 

 

 

 

 

Причината за искането е да се разсекрети доклад на ДАНС и прокуратурата от проверки на приходните агенции. Нинова заяви, че текстът съдържа информация, чиито изводи показват, че финансовата сигурност на страната ни е застрашена.

 

 

 

 

 

Тя коментира, че на 20 декември е поискано прокуратурата да предостави информация за извършената проверка в приходните агенции.

 

 

 

 

 

 

„За съжаление законът ми забранява да си служа с имена на хора, фирми и с числа за злоупотреби с корупция, но мога да предоставя информация, че в резултат на тези проверки, на разпити на свидетели, е направен извод за финансовата сигурност на страната“, заяви Нинова.

 

 

 

 

 

 

 

Сега БСП има и две искания – или да се разсекретят документите, или да се направи заседание в зала и да се вземе решение как да се запознаят с информацията.

 

 

 

 

 

 

 

Корнелия Нинова обяви, че БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета „Борисов“ 3 в 11.00 часа на тема корупция. „Като внесем мотивите, вие ще се запознаете, че в тях има част – корупция в приходите“, коментира Нинова.

 

 

 

 

 

Според нея тези документи ще помогнат на народните представители да си направят верните изводи и да преценят как да гласуват за вота на недоверие за корупция.

 

 

 

 

 

 

 

„Разбира се, сигурно мнозинството ще подкрепите правителството, тогава поне се надявам, че това, което ще видите на закрито заседание, ще ви накара да се замислите“, обърна се към представителите на управляващите партии Нинова.

 

Очаквайте подробности!

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

768x432

Борисов настоява за отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ “Белене”, който ГЕРБ наложи преди 6 години!

май 12, 2018
борисов интервю

Фалшива новина е, че чакам края на председателството, за да дам оставка! Много исках с президента да теглим заедно, ама той явно си е с БСП

май 12, 2018
1517999603-img-7736jpg

Борисов за БСП: Много обичат да ни дават акъл, но такава злоба и жлъч не съм виждал – искат да провалят европредседателството!

май 12, 2018
lekari

Лекарите се вдигат на бунт! Въвеждането на здравната карта ще изхвърли на улицата стотици медицински лица!

май 12, 2018
epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

Радев: Абсолютно основателни са исканията на транспортния бранш, ЕС води дискриминационна политика!

май 12, 2018
позорbig_myjete-dominirat-v-noviq-parlament-260889

Депутатите на най-корумпираната, бедна, изостанала и бързо умираща нация в Европа решиха: Искаме да регулираме съдържанието в интернет!

май 10, 2018