Политика

Нинова хвърли бомба: Има 3 строго секретни документа за корупция на високо ниво, която заплашва националната сигурност!

Нинова хвърли бомба: Има 3 строго секретни документа за корупция на високо ниво, която заплашва националната сигурност!

 

 

НИНОВА-СЛУЖБИ 1515673217-img-6030jpg

 

 

 

Доклад на службите от 2016 г. сочи, че има заплаха за финансовата сигурност на страната!

 

 

 

 

 

 

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя заяви, че тези документи са на бюрото на премиера Бойко Борисов от година и половина и засега няма действия.

 

 

 

 

 

 

 

Затова социалистите настояват да има извънредно заседание на Председателския съвет в Народното събрание. Той трябва да реши дали да разсекрети докладите на службите или парламентът да ги разгледа на закрито заседание.

 

 

 

 

 

 

 

 

Така ще видите за каква корупция става дума, обърна се към залата Нинова. И продължи, че по тази причина БСП внася вот на недоверие именно по темата корупция.

 

 

 

 

 

Обикновено, когато става дума за корупция се има предвид корупция в разходите, но от тези доклади става дума, че има и корупция в приходите, изтъкна от парламентарната трибуна Нинова.

 

 

 

 

 

 

 

 

Причината за искането е да се разсекрети доклад на ДАНС и прокуратурата от проверки на приходните агенции. Нинова заяви, че текстът съдържа информация, чиито изводи показват, че финансовата сигурност на страната ни е застрашена.

 

 

 

 

 

Тя коментира, че на 20 декември е поискано прокуратурата да предостави информация за извършената проверка в приходните агенции.

 

 

 

 

 

 

„За съжаление законът ми забранява да си служа с имена на хора, фирми и с числа за злоупотреби с корупция, но мога да предоставя информация, че в резултат на тези проверки, на разпити на свидетели, е направен извод за финансовата сигурност на страната“, заяви Нинова.

 

 

 

 

 

 

 

Сега БСП има и две искания – или да се разсекретят документите, или да се направи заседание в зала и да се вземе решение как да се запознаят с информацията.

 

 

 

 

 

 

 

Корнелия Нинова обяви, че БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета „Борисов“ 3 в 11.00 часа на тема корупция. „Като внесем мотивите, вие ще се запознаете, че в тях има част – корупция в приходите“, коментира Нинова.

 

 

 

 

 

Според нея тези документи ще помогнат на народните представители да си направят верните изводи и да преценят как да гласуват за вота на недоверие за корупция.

 

 

 

 

 

 

 

„Разбира се, сигурно мнозинството ще подкрепите правителството, тогава поне се надявам, че това, което ще видите на закрито заседание, ще ви накара да се замислите“, обърна се към представителите на управляващите партии Нинова.

 

Очаквайте подробности!
loading...
0
Политика

More in Политика

2111307047

Таня Андреева: Опитват се да ни внушат, че децата ни се раждат безполови!

януари 16, 2018
лесбо660_5b665af278ad0d721a0da4747e383425

Нечуван скандал тресе коалицията! Лесбийски организации прокарват текстове в Истанбулската конвенция, отстраняват ги – някой пак ги вкарва отново!

януари 15, 2018
болнициphpop0jau_800x

След заканите за протести от днес, намериха 28 милиона лева и за общинските болници!

януари 15, 2018
boiko2

Репортери без граници: В България всичко може да се случи на един журналист, ситуацията е ужасна!

януари 14, 2018
Plenary session week 11 2015 - European Semester 2015

Ева Майдел, евродепутат от ГЕРБ: Заради Истанбулската конвенция, БСП застрашава преизбирането на Станишев за лидер на ПЕС!

януари 14, 2018
91822_660_370

Екатерина Захариева: Надявам се БСП да послуша г-н Станишев за Истанбулската конвенция! Ние от ГЕРБ не сме се отказали за подкрепата й!

януари 14, 2018