Политика

Нинова хвърли бомба: Има 3 строго секретни документа за корупция на високо ниво, която заплашва националната сигурност!

Нинова хвърли бомба: Има 3 строго секретни документа за корупция на високо ниво, която заплашва националната сигурност!

 

 

НИНОВА-СЛУЖБИ 1515673217-img-6030jpg

 

 

 

Доклад на службите от 2016 г. сочи, че има заплаха за финансовата сигурност на страната!

 

 

 

 

 

 

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя заяви, че тези документи са на бюрото на премиера Бойко Борисов от година и половина и засега няма действия.

 

 

 

 

 

 

 

Затова социалистите настояват да има извънредно заседание на Председателския съвет в Народното събрание. Той трябва да реши дали да разсекрети докладите на службите или парламентът да ги разгледа на закрито заседание.

 

 

 

 

 

 

 

 

Така ще видите за каква корупция става дума, обърна се към залата Нинова. И продължи, че по тази причина БСП внася вот на недоверие именно по темата корупция.

 

 

 

 

 

Обикновено, когато става дума за корупция се има предвид корупция в разходите, но от тези доклади става дума, че има и корупция в приходите, изтъкна от парламентарната трибуна Нинова.

 

 

 

 

 

 

 

 

Причината за искането е да се разсекрети доклад на ДАНС и прокуратурата от проверки на приходните агенции. Нинова заяви, че текстът съдържа информация, чиито изводи показват, че финансовата сигурност на страната ни е застрашена.

 

 

 

 

 

Тя коментира, че на 20 декември е поискано прокуратурата да предостави информация за извършената проверка в приходните агенции.

 

 

 

 

 

 

„За съжаление законът ми забранява да си служа с имена на хора, фирми и с числа за злоупотреби с корупция, но мога да предоставя информация, че в резултат на тези проверки, на разпити на свидетели, е направен извод за финансовата сигурност на страната“, заяви Нинова.

 

 

 

 

 

 

 

Сега БСП има и две искания – или да се разсекретят документите, или да се направи заседание в зала и да се вземе решение как да се запознаят с информацията.

 

 

 

 

 

 

 

Корнелия Нинова обяви, че БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета „Борисов“ 3 в 11.00 часа на тема корупция. „Като внесем мотивите, вие ще се запознаете, че в тях има част – корупция в приходите“, коментира Нинова.

 

 

 

 

 

Според нея тези документи ще помогнат на народните представители да си направят верните изводи и да преценят как да гласуват за вота на недоверие за корупция.

 

 

 

 

 

 

 

„Разбира се, сигурно мнозинството ще подкрепите правителството, тогава поне се надявам, че това, което ще видите на закрито заседание, ще ви накара да се замислите“, обърна се към представителите на управляващите партии Нинова.

 

Очаквайте подробности!

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

26фг

26 годишен строи магистрала „Хемус“, на 23 е построил „Северната тангента“… Новото дете-чудо на ГЕРБ

август 27, 2018
cecka-cacheva-obsydi-promenite-v-gpk-s-iuristi-471780

Борисов опитва да се отърве от Цецка, пробутва я за посланик в Черна гора

август 27, 2018
Screen-Shot-2018-02-19-at-13.35.35

Бареков изби рибата: Да се отнемат шофьорските книжки на всички, които навършат 70 години!

август 27, 2018
Пешов и Борисов

ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ! Само за 15 дни частната фирма “Главболгарстрой” прибра 7 поръчки за над 60 млн. лв от държавната “Булгартрансгаз”!

август 27, 2018
нанковzx860y484_3096700

Властта панически се разграничава от фирмата – досегашен фаворит: Ще съдим “Трейс”!

август 27, 2018
сидерbig_0000sdmb

Сидеров: Дай му катастрофи на нашенеца! Мед и масло да текат от чешмите, ще намери кусур…

август 27, 2018