Политика

Плевнелиев видя Радев като Путин – начело на президентска република! “Това е руският модел – слагате един силен човек отпред”, проплака той!

Плевнелиев видя Радев като Путин – начело на президентска република! “Това е руският модел – слагате един силен човек отпред”, проплака той!

 

63413_660_370

 

 

Росен Плевнелиев за пореден път изсипа куп хули по адрес на наследника му на “Дондуков”2 – Румен Радев. Докато вчера негова трибуна беше форумът на капиталци, днес му дадоха време в обзора на БНТ “Още от деня”, за да обвини президента Радев за това, че нямал позиция за Истанбулската конвенция, която бившият държавен глава брани.

 

 

 

 

И да му припише мераци за президентска република – равнис по тази на Владимир Путин.

 

 

 

 

“Ще бъде направен опит да бъде инсталирана президентска република”, проплака Плевнелиев.

 

 

 

 

 

 

“По принцип, в един такъв критичен момент, когато трябва да подкрепим институциите, трябва да дадем много ясен сигнал, че в България президентската република няма място. Не беше волята за това нито на Левски, нито на Ботев.

 

 

 

 

 

 

Това е руският модел, слагате един силен човек отпред, институциите вече нямат значение”, очерта фантазиите си Плевнелиев, който очевидно вижда Радев като Путин. “Радев да бъде по-винмателен, да засилва доверието в институциите, а не да посочва нотариат”, нахока го той за забележката, че парламентарната република атрофира.

 

 

 

 

 

 

 

“Какъв нотариат е това, това просто не е вярно!”, скочи Плевнелиев, като даде за пример конвенцията, която МС приел, но парламентът – не.

 

 

 

 

 

 

“Но, ако повдигаме темата, че атрофира, аз се опасявам, че това, което говореше и Първанов за президентска република, може в един момент да придобие сериозни очертания”, изказа кошмара си бившият президент.

 

 

 

 

 

 

 

 

Той не назова имена и заключи, че “почва винаги има, когато народът е недоволен, сценаристите ни прожектират някакво друго решение”. Президентската република не е добра, парламентарната република е най-добра, отсече човекът, който се справи най-зле с ролята си на обединител от всички на президентския пост до момента.

 

 

 

 

 

 

 

 

Плевнелиев обобщи, че бил добронамерен човек, който не бил активен политик и нямал намерение да бъде. Но не можел да мълчи пред двойния стандарт, в който уличи Румен Радев и за конвенцията, и за санкциите срещу Русия и за СЕТА, чиято родина Канада “е една прогресивна държава”.

 

 

 

 

 

 

Да излезе и да каже защо е против СЕТА и Истанбулската конвенция, хвърли ръкавицата Плевнелиев.

 

 

Канал 3
loading...
0
Политика

More in Политика

горанов2128

Горанов: Корупцията е емоционална категория и вестникарско внушение, чели сте неактуална социология!

януари 31, 2018
КС-герб93130_660_370

ГЕРБ дадоха заден и прехвърлиха горещия картоф с конвенцията на Конституционния съд!

януари 31, 2018
роско1e90089a49

Плевнелиев нападна Радев и Църквата за Истанбулската конвенция: Антиеверопейско, приравняваме се с Йемен!

януари 30, 2018
делян-добрев

Съдът реши: Оставането на Делян Добрев в парламента е в нарушение на Конституцията! ГЕРБ на инат: Остава!

януари 30, 2018
кулезичphptgh4br_800x

СУПЕР СКАНДАЛ! Кулезич вади списък на политици, социолози, журналисти взели пари от КТБ. Те отричат и заплашват със съд! (ВИДЕО)

януари 29, 2018
САЧЕВАzx860y484_3057266

Ето я! Зам.-министър Сачева е виновна за джендър въпросниците в столичните училища!

януари 29, 2018