Политика

Плевнелиев видя Радев като Путин – начело на президентска република! “Това е руският модел – слагате един силен човек отпред”, проплака той!

Плевнелиев видя Радев като Путин – начело на президентска република! “Това е руският модел – слагате един силен човек отпред”, проплака той!

 

63413_660_370

 

 

Росен Плевнелиев за пореден път изсипа куп хули по адрес на наследника му на “Дондуков”2 – Румен Радев. Докато вчера негова трибуна беше форумът на капиталци, днес му дадоха време в обзора на БНТ “Още от деня”, за да обвини президента Радев за това, че нямал позиция за Истанбулската конвенция, която бившият държавен глава брани.

 

 

 

 

И да му припише мераци за президентска република – равнис по тази на Владимир Путин.

 

 

 

 

“Ще бъде направен опит да бъде инсталирана президентска република”, проплака Плевнелиев.

 

 

 

 

 

 

“По принцип, в един такъв критичен момент, когато трябва да подкрепим институциите, трябва да дадем много ясен сигнал, че в България президентската република няма място. Не беше волята за това нито на Левски, нито на Ботев.

 

 

 

 

 

 

Това е руският модел, слагате един силен човек отпред, институциите вече нямат значение”, очерта фантазиите си Плевнелиев, който очевидно вижда Радев като Путин. “Радев да бъде по-винмателен, да засилва доверието в институциите, а не да посочва нотариат”, нахока го той за забележката, че парламентарната република атрофира.

 

 

 

 

 

 

 

“Какъв нотариат е това, това просто не е вярно!”, скочи Плевнелиев, като даде за пример конвенцията, която МС приел, но парламентът – не.

 

 

 

 

 

 

“Но, ако повдигаме темата, че атрофира, аз се опасявам, че това, което говореше и Първанов за президентска република, може в един момент да придобие сериозни очертания”, изказа кошмара си бившият президент.

 

 

 

 

 

 

 

 

Той не назова имена и заключи, че “почва винаги има, когато народът е недоволен, сценаристите ни прожектират някакво друго решение”. Президентската република не е добра, парламентарната република е най-добра, отсече човекът, който се справи най-зле с ролята си на обединител от всички на президентския пост до момента.

 

 

 

 

 

 

 

 

Плевнелиев обобщи, че бил добронамерен човек, който не бил активен политик и нямал намерение да бъде. Но не можел да мълчи пред двойния стандарт, в който уличи Румен Радев и за конвенцията, и за санкциите срещу Русия и за СЕТА, чиято родина Канада “е една прогресивна държава”.

 

 

 

 

 

 

Да излезе и да каже защо е против СЕТА и Истанбулската конвенция, хвърли ръкавицата Плевнелиев.

 

 

Канал 3

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

борисов интервю

Фалшива новина е, че чакам края на председателството, за да дам оставка! Много исках с президента да теглим заедно, ама той явно си е с БСП

май 12, 2018
1517999603-img-7736jpg

Борисов за БСП: Много обичат да ни дават акъл, но такава злоба и жлъч не съм виждал – искат да провалят европредседателството!

май 12, 2018
lekari

Лекарите се вдигат на бунт! Въвеждането на здравната карта ще изхвърли на улицата стотици медицински лица!

май 12, 2018
epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

Радев: Абсолютно основателни са исканията на транспортния бранш, ЕС води дискриминационна политика!

май 12, 2018
позорbig_myjete-dominirat-v-noviq-parlament-260889

Депутатите на най-корумпираната, бедна, изостанала и бързо умираща нация в Европа решиха: Искаме да регулираме съдържанието в интернет!

май 10, 2018
марешf431ea219f8bb02be12ca9736ced7c97_L

Марешки не искал да излизаме от НАТО, но е убеден: Русия може да ни пази по-добре, а и никой не ни е питал за влизането в Алианса!

май 8, 2018