Политика

Плевнелиев видя Радев като Путин – начело на президентска република! „Това е руският модел – слагате един силен човек отпред“, проплака той!

Плевнелиев видя Радев като Путин – начело на президентска република! „Това е руският модел – слагате един силен човек отпред“, проплака той!

 

63413_660_370

 

 

Росен Плевнелиев за пореден път изсипа куп хули по адрес на наследника му на „Дондуков“2 – Румен Радев. Докато вчера негова трибуна беше форумът на капиталци, днес му дадоха време в обзора на БНТ „Още от деня“, за да обвини президента Радев за това, че нямал позиция за Истанбулската конвенция, която бившият държавен глава брани.

 

 

 

 

И да му припише мераци за президентска република – равнис по тази на Владимир Путин.

 

 

 

 

„Ще бъде направен опит да бъде инсталирана президентска република“, проплака Плевнелиев.

 

 

 

 

 

 

„По принцип, в един такъв критичен момент, когато трябва да подкрепим институциите, трябва да дадем много ясен сигнал, че в България президентската република няма място. Не беше волята за това нито на Левски, нито на Ботев.

 

 

 

 

 

 

Това е руският модел, слагате един силен човек отпред, институциите вече нямат значение“, очерта фантазиите си Плевнелиев, който очевидно вижда Радев като Путин. „Радев да бъде по-винмателен, да засилва доверието в институциите, а не да посочва нотариат“, нахока го той за забележката, че парламентарната република атрофира.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

„Какъв нотариат е това, това просто не е вярно!“, скочи Плевнелиев, като даде за пример конвенцията, която МС приел, но парламентът – не.

 

 

 

 

 

 

„Но, ако повдигаме темата, че атрофира, аз се опасявам, че това, което говореше и Първанов за президентска република, може в един момент да придобие сериозни очертания“, изказа кошмара си бившият президент.

 

 

 

 

 

 

 

 

Той не назова имена и заключи, че „почва винаги има, когато народът е недоволен, сценаристите ни прожектират някакво друго решение“. Президентската република не е добра, парламентарната република е най-добра, отсече човекът, който се справи най-зле с ролята си на обединител от всички на президентския пост до момента.

 

 

 

 

 

 

 

 

Плевнелиев обобщи, че бил добронамерен човек, който не бил активен политик и нямал намерение да бъде. Но не можел да мълчи пред двойния стандарт, в който уличи Румен Радев и за конвенцията, и за санкциите срещу Русия и за СЕТА, чиято родина Канада „е една прогресивна държава“.

 

 

 

 

 

 

Да излезе и да каже защо е против СЕТА и Истанбулската конвенция, хвърли ръкавицата Плевнелиев.

 

 

Канал 3

loading...
0
Политика

More in Политика

121367_660_370

Цветанов: България, САЩ и ЕС са подложени на хибридна атака от Русия, намесата й води до дестабилизиция

февруари 9, 2019
big_125a

Сидеров: В момента няма алтернатива, нека премиерът Бойко Борисов да завърши поне един мандат

февруари 9, 2019
erik-rubin

Ерик Рубин: С F-16 ще имате изтребители, каквито няма и армията на САЩ

февруари 9, 2019
захариева2110820329

Захариева: Във Венецуела ако не гласуваш за когото трябва, ти просто ще гладуваш

февруари 8, 2019
radev3

Радев пред „Подкрепа“: Миналият век роди социалната държава, а днес се сбогуваме с нейните достижения

февруари 8, 2019
32c07e47bbdac527e91d92f2a5317c2c0abe50db

Горанов пред младежите от ГЕРБ-София: Няма да има промяна в цените при въвеждането на еврото

февруари 8, 2019