Важно

Православната и католическата църкви казаха твърдо НЕ на Истанбулската конвенция на дискусията в СУ! Залата бурно аплодира митрополит Киприян!

Православната и католическата църкви казаха твърдо НЕ на Истанбулската конвенция на дискусията в СУ! Залата бурно аплодира митрополит Киприян!

 

киприян92457_660_370

 

 

Истанбулската конвенция отваря вратата към морален разврат, заяви в изказването си на обществената дискусия по конвенцията митрополит Киприян. Обсъждането е организирано от председателя на парламента Цвета Караянчева, домакинство предложи СУ “Св. Климент Охридски”.

 

 

 

 

 

 

По този начин митрополит Киприян повтори основния извод от  становището на Светия синод, прието на 22 януари.

В текста на английски понятието “джендър” е разграничено от понятието “пол”, обърна внимание Киприян.

 

 

 

 

 

 

 

Чрез употребата на понятието “джендър” се въвежда една идеология, която отрича, че човекът съществува като мъж и като жена, каза той. Според тази идеология биологичният пол няма значение за човешката идентичност, а представлява диктатура на природата над човека. Това отрича основната библейска мъдрост – и сътвори Бог човека по свой образ, като мъж и жена ги сътвори, продължи Киприян.

 

 

 

 

 

 

Регламентите на конвенцията, свързани с въвеждане на стереотипни роли на пола са против установените от Бога роли в семейството, добави той.

 

 

 

 

 

 

 

 

Горко на ония, които доброто считат да зло, а злато за добро, припомни в края на словото си библейските слова той. И призова – българският народ да отстоява своята вяра, която го е съхранила.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бурни аплодисменти взривиха аулата на Софийския университет, след като представителите на Православната и Католическата църкви твърдо заявиха своята позиция срещу приемането на Истанбулската конвенция.

 

 

 

 

 

Да се съсредоточим върху истинската цел на конвенцията за защита на жените като жертви на насилие, призова британската посланичка Ема Хопкинс. Нейната родина обаче, Великобритания, също не е ратифицирала документа.

 

 

 

 

 

 

Преди нея и омбудсманът Мая Манолова се изказа в подкрепа на Истанбулската конвенция.

 

 

 

 

 

 

“Не мога да се съглася с твърдението, че България си има ефективно и действащо законодателство, което предотвратява насилитето над жени. Не, не е така, в България има 1 милион мъже насилници”, заяви омбудсманът. Тя обаче призна, че най-вече заради позицията на Светия Синод призовава за задълбочена дискусия и включване на тълкувателна декларация към документа, която да премахне другите притеснения.

 

 

 

 

УНИЦЕФ също даде рамо на Истанбулската конвенция, за да се защитят правата на децата, които често с жертви на насилие по света.

 

 

 

 

 

Декларацията ви няма да има никаква стойност, никаква правна сила, заяви представителка на НПО за защита на правата на децата.

 

 

 

Очаквайти подробности!

 

Канал 3, Епицентър

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Важно

More in Важно

ptia_svoge

Само ден преди кошмара: Пътят е рисков въпреки ремонта за 23 млн. евро (СНИМКИ)

август 26, 2018
миленовdelnici_27_03_2017_rosen_milenov_mp4

Бивш служител на ДАНС: Собственикът на ЗД „Олимпик” е българин, службите знаят кой е

август 23, 2018
ralitsa_agajn223

Нов скандал! Агайн е нямала достъп до класифицирана информация и идва бомбата ”Олимпик”, КФН не знае

август 22, 2018
big_13b6

След фалита на “Олимпик”! Само за ден: 250 000 потребители станаха „нарушители” – какво следва от това

август 20, 2018
го1514230809-950501-678x381

Вижте кои са българските управители на кипърската “Олимпик” – а уж България нямала нищо общо…

август 18, 2018
виадукти768x432

Опасно! Всички мостове и виадукти по АМ “Хемус” са за спешен ремонт, всеки момент може да се случи най-лошото

август 16, 2018