Важно

Православната и католическата църкви казаха твърдо НЕ на Истанбулската конвенция на дискусията в СУ! Залата бурно аплодира митрополит Киприян!

Православната и католическата църкви казаха твърдо НЕ на Истанбулската конвенция на дискусията в СУ! Залата бурно аплодира митрополит Киприян!

 

киприян92457_660_370

 

 

Истанбулската конвенция отваря вратата към морален разврат, заяви в изказването си на обществената дискусия по конвенцията митрополит Киприян. Обсъждането е организирано от председателя на парламента Цвета Караянчева, домакинство предложи СУ “Св. Климент Охридски”.

 

 

 

 

 

 

По този начин митрополит Киприян повтори основния извод от  становището на Светия синод, прието на 22 януари.

В текста на английски понятието “джендър” е разграничено от понятието “пол”, обърна внимание Киприян.

 

 

 

 

 

 

 

Чрез употребата на понятието “джендър” се въвежда една идеология, която отрича, че човекът съществува като мъж и като жена, каза той. Според тази идеология биологичният пол няма значение за човешката идентичност, а представлява диктатура на природата над човека. Това отрича основната библейска мъдрост – и сътвори Бог човека по свой образ, като мъж и жена ги сътвори, продължи Киприян.

 

 

 

 

 

 

Регламентите на конвенцията, свързани с въвеждане на стереотипни роли на пола са против установените от Бога роли в семейството, добави той.

 

 

 

 

 

 

 

 

Горко на ония, които доброто считат да зло, а злато за добро, припомни в края на словото си библейските слова той. И призова – българският народ да отстоява своята вяра, която го е съхранила.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бурни аплодисменти взривиха аулата на Софийския университет, след като представителите на Православната и Католическата църкви твърдо заявиха своята позиция срещу приемането на Истанбулската конвенция.

 

 

 

 

 

Да се съсредоточим върху истинската цел на конвенцията за защита на жените като жертви на насилие, призова британската посланичка Ема Хопкинс. Нейната родина обаче, Великобритания, също не е ратифицирала документа.

 

 

 

 

 

 

Преди нея и омбудсманът Мая Манолова се изказа в подкрепа на Истанбулската конвенция.

 

 

 

 

 

 

“Не мога да се съглася с твърдението, че България си има ефективно и действащо законодателство, което предотвратява насилитето над жени. Не, не е така, в България има 1 милион мъже насилници”, заяви омбудсманът. Тя обаче призна, че най-вече заради позицията на Светия Синод призовава за задълбочена дискусия и включване на тълкувателна декларация към документа, която да премахне другите притеснения.

 

 

 

 

УНИЦЕФ също даде рамо на Истанбулската конвенция, за да се защитят правата на децата, които често с жертви на насилие по света.

 

 

 

 

 

Декларацията ви няма да има никаква стойност, никаква правна сила, заяви представителка на НПО за защита на правата на децата.

 

 

 

Очаквайти подробности!

 

Канал 3, Епицентър

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Важно

More in Важно

тирrr

Бойко потресен! 1000 тира посрещат Макрон и блокират София за срещата на ЕС идната седмица!

май 13, 2018
1525505810-novi-pravila-tehnicheski-pregled-kolata-098

Пореден тормоз за шофьорите! От 20 май влизат нови правила за технически преглед на колата, а солени глоби валят, ако установят това…

май 5, 2018
КАТ1491381157-katadv

Парите свършиха! Взимат шофьорски книжки поголовно за неплатени глоби, КАТ излиза на лов в нова акция! (ВИДЕО)

април 30, 2018
big_a53

НАП напомня и на работещите в чужбина българи да декларират доходите си, защото…

април 24, 2018
big_1d68

Ново 20! Взимат ни книжката, ако изпаднем в истерия пред КАТ – а за да си я върнем ще се измъчим доста!

април 22, 2018
еко991-ratio-zadrystvane-koli

ВАЖНО! Главоломно скача цената на техническите прегледи – въвеждат ековинетки за всеки автомобил!

април 10, 2018