Важно

Православната и католическата църкви казаха твърдо НЕ на Истанбулската конвенция на дискусията в СУ! Залата бурно аплодира митрополит Киприян!

Православната и католическата църкви казаха твърдо НЕ на Истанбулската конвенция на дискусията в СУ! Залата бурно аплодира митрополит Киприян!

 

киприян92457_660_370

 

 

Истанбулската конвенция отваря вратата към морален разврат, заяви в изказването си на обществената дискусия по конвенцията митрополит Киприян. Обсъждането е организирано от председателя на парламента Цвета Караянчева, домакинство предложи СУ “Св. Климент Охридски”.

 

 

 

 

 

 

По този начин митрополит Киприян повтори основния извод от  становището на Светия синод, прието на 22 януари.

В текста на английски понятието “джендър” е разграничено от понятието “пол”, обърна внимание Киприян.

 

 

 

 

 

 

 

Чрез употребата на понятието “джендър” се въвежда една идеология, която отрича, че човекът съществува като мъж и като жена, каза той. Според тази идеология биологичният пол няма значение за човешката идентичност, а представлява диктатура на природата над човека. Това отрича основната библейска мъдрост – и сътвори Бог човека по свой образ, като мъж и жена ги сътвори, продължи Киприян.

 

 

 

 

 

 

Регламентите на конвенцията, свързани с въвеждане на стереотипни роли на пола са против установените от Бога роли в семейството, добави той.

 

 

 

 

 

 

 

 

Горко на ония, които доброто считат да зло, а злато за добро, припомни в края на словото си библейските слова той. И призова – българският народ да отстоява своята вяра, която го е съхранила.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бурни аплодисменти взривиха аулата на Софийския университет, след като представителите на Православната и Католическата църкви твърдо заявиха своята позиция срещу приемането на Истанбулската конвенция.

 

 

 

 

 

Да се съсредоточим върху истинската цел на конвенцията за защита на жените като жертви на насилие, призова британската посланичка Ема Хопкинс. Нейната родина обаче, Великобритания, също не е ратифицирала документа.

 

 

 

 

 

 

Преди нея и омбудсманът Мая Манолова се изказа в подкрепа на Истанбулската конвенция.

 

 

 

 

 

 

“Не мога да се съглася с твърдението, че България си има ефективно и действащо законодателство, което предотвратява насилитето над жени. Не, не е така, в България има 1 милион мъже насилници”, заяви омбудсманът. Тя обаче призна, че най-вече заради позицията на Светия Синод призовава за задълбочена дискусия и включване на тълкувателна декларация към документа, която да премахне другите притеснения.

 

 

 

 

УНИЦЕФ също даде рамо на Истанбулската конвенция, за да се защитят правата на децата, които често с жертви на насилие по света.

 

 

 

 

 

Декларацията ви няма да има никаква стойност, никаква правна сила, заяви представителка на НПО за защита на правата на децата.

 

 

 

Очаквайти подробности!

 

Канал 3, Епицентър
loading...
0
Важно

More in Важно

СИНОД655-402-sinodalna-palata-svetiia-sinod

Светият синод призова парламента да не ратифицира Истанбулската конвенция, а народът да отстоява вярата си!

януари 22, 2018
апи1511891873-990-552-pytishta-petrohan

АПИ до всички шофьори: Тази нощ ще стане страшно, отложете пътуванията си за утре!

януари 21, 2018
76287

Ето какво точно пише в Истанбулската конвенция! Задължително предоставяне на статут на “бежанец” “основано на пола”, без право на връщане (чл. 60)

януари 20, 2018
прайдphoto_verybig_1460569

Истанбулска конвенция: Премълчаните истини! И гейове, лесбийки, травестити са защитени от конвенцията (из Обяснителния доклад към документа)

януари 15, 2018
62987_660_370

Истанбулската конвенция ще промени и Конституцията! От обществото се крие, че тя защитава правата на хора с психополови различия!

януари 14, 2018
РАДЕВbig_5722

Радев се дистанцира от Истанбулската конвенция: Безотговорно е да бързаме с поемането на такива международни ангажименти!

януари 10, 2018