Политика

След БАН и СУ уплашеният Борисов запушва устата и на полицаите, отпуска 100 млн. лв. допълнително за заплати

След БАН и СУ уплашеният Борисов запушва устата и на полицаите, отпуска 100 млн. лв. допълнително за заплати

полицаи - заплати768x432

 

 

Полицаите ще получат 100 млн. лв. допълнително за възнаграждения. Това стана ясно след продължилата повече от час среща между полицейските синдикати, ръководството на МВР и премиера Бойко Борисов.

 

 

 

Премиерът Борисов лично се е ангажирал със сумата. Но това не било пазарлък за спирането на протестите.

 

 

 

Председателят на полицейския синдикат Валентин Попов заяви, че за днес протестите остават, но след спешна консултация на управителния съвет на федерацията ще бъде обмислено прекратяване на протестите.

 

 

 

 

МВР-синдикатът "посреща" евроделегациите с протести

МВР-синдикатът “посреща” евроделегациите с протести

СФСМВР продължава своята кампания с билбордове

 

 

 

Младен Маринов заяви, че срещата при премиера е имала работна насока. Секторът “сигурност” и специално МВР е изключително важен за стабилността на държавата, важен фактор за средствата, които влизат в държавния бюджет.

 

 

 

 

 

Предстои решението да бъде внесено на заседание на Министерски съвет, където да бъде гласувано.

 

 

 

 

 

По подобен начин правителството тушира напрежението и заканите за протести и на БАН и СУ, като парите за тях също се намериха бързо-бързо.

 

 

Валентин Попов заяви в началото на срещата: “Обсъдихме много внимателно участието на служителите на МВР в охрана на външна граница на ЕС, в борбата с престъпността и контрабандата и техният дял в това – приходната част на бюджета да е малко по-добра. Това е наш аргумент още от миналото лято”.

 

 

 

По думите му в това отношение се оказа, че са на много сходни позиции с министър-председателя.

 

 

 

Всички присъстващи на тази среща се обединихме около едно принципно положение, че очевидно в отговор на приноса, за който току-що говорих на колегите от МВР и на това, което правят всеки ден би трябвало да се обмисли сериозно за допълнително увеличение на заплатите им, което най-вероятно ще стане факт”.

 

 

 

 

 

 

Валентин Попов посочи още, че в резултат на това общо мнение, до което са стигнали, още утре ще бъде свикан Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и да предложи обмислянето като ответна мярка от тяхна страна временно прекратяване на протестните действия.

 

 

 

 

 

Валентин Попов уточни, че изобщо не изключва варианта това временно прекратяване на протестните действие да стане и постоянно.

 

 

 

 

 

 

Галентин Грозев, заместник-председател на синдиката, заяви, че с премиера Борисов са се разбрали за едно основно нещо: “Служителите на МВР работят достойно. Те заслужават допълнително целево увеличение на месечните си възнаграждения.

 

 

 

 

 

Лично премиерът Борисов се ангажира със сумата от 100 млн. лв., която да бъде обсъдена и гласувана на заседание на Министерски съвет и впоследствие преведена към МВР в рамките на две седмици като предстои в тази връзка и промени и обсъждане на Наредбата за основните месечни възнаграждения на служителите в МВР.

 

 

 

 

 

Този път ще настояваме и държавните служители също да получат увеличение, тъй като при последните изменения те не получиха никакви увеличения”, посочи Грозев. Припомняме в началото на 2018 г. правителството отпусна допълнително 55 млн. лв. за увеличение на заплатите на служителите в МВР.

 

 

 

 

“Лично премиерът каза – не правя сделка с вас за спиране на протестите, а оценявам действията и поведението на служителите от МВР”, коментира Грозев.

 

 

 

Полицаи излязоха на жълтите павета

Обновена

Полицаи излязоха на жълтите павета

 

 

 

Красимир Ципов, заместник-министър на вътрешните работи, заяви, че е постигнат конкретен консенсус да бъде започната работа по това да бъдат увеличени допълнително възнагражденията на служителите на МВР.

 

 

 

 

“Първата стъпка беше направена в началото на тази седмица. Знаете, че в бюджета за тази година бяха предоставени 55 млн. лв. в повече. Към настоящия момент, след като приключи тази среща в МВР ще седнем да поговорим с представителите на синдикатите по какъв начин да бъдат предприети действията за едно допълнително увеличение на средствата, които ще бъдат предоставени”, посочи Ципов.

 

 

 

 

 

Премиерът е заявил и конкретен ангажимент за увеличение на възнагражденията и за 2019 г., не само за 2018 г.

 

 

 

 

Ципов подчерта, че премиерът е удовлетворен от резултатите, постигнати от служителите на МВР и в резултат е този ангажимент за допълнителни сто милиона лева.

 

Нюз БГ

 

https://news.bg/crime/borisov-uspokoyava-politsaite-sas-100-mln-lv-dopalnitelno-za-zaplati.html

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

каролbig_big_02192639

В Мароко държавата давала пари на князете да си поддържат ДЪРЖАВНИТЕ ИМОТИ, които ползват

септември 4, 2018
cvetanov

Оставките на тримата министри са под въпрос, не е ясно дали изобщо ще бъдат приети

септември 4, 2018
1536003034

След коалиционния съвет: Стабилни сме, единни сме… Симеонов: Почва да ми писва

септември 3, 2018
40617176_1919649308073197_6942279064447090688_n

Каракачанов се яви с каска на коалиционния съвет! В. Енчев: Какъв палячо! Каквато армията, такъв и министърът й!

септември 3, 2018
радев768x432

Страната се дави в скандали, гражданите очакват убедителна алтернатива на днешното управление

септември 3, 2018
сидеров1(1)

От последните минути: Сидеров поиска оставката на Симеонов от вицепремиерския пост

септември 3, 2018