Политика

Третият пол не дочака парламента, влезе в Европредседателството! На бланките за акредитация са посочени 3 графи – мъжки, женски и неопределен!

Третият пол не дочака парламента, влезе в Европредседателството! На бланките за акредитация са посочени 3 графи – мъжки, женски и неопределен!

91035_660_370

 

Тъй нареченият „трети пол“, около който споровете не стихват в последните дни, не дочака влизането на Конвенцията в парламента и макар и формално да не присъства в текста й, влезе в акредитациите за Европредседателството.

 

 

 

 

 

Това забелязаха журналисти, които от днес могат да се акредитират на сайта на председателството за събитията от календара.

 

 

 

 

 

 

Първото ни събитие начело на ЕС е на 11 януари, когато в София идват членовете на Европейската комисия и председателят й Жан-Клод Юнкер.

 

 

 

 

 

В акредитацията, която се попълва онлайн, в падащо меню са изредени половете на участника, който желае да проследи събитието – жена, мъж и трета графа, в която е написано пол „неопределен“, забелязаха първите акредитирали се.

 

 

 

 

 

 

Дори и да е норма за форумите на Брюксел, въпросната графа е тотален прецедент за нашата страна, където подобно полово разнообразие не е институционализирано, все още.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

Това обяснява и бързането с приемането на Истанбулската конвенция, както и обвързването й с Европредседателството ни, както и силния натиск на министърките Екатерина Захариева и Цецка Цачева по време на заседанието на кабинета от сряда, на което след дълги спорове бе приета Истанбулската конвенция.

 

 

 

 

 

 

Именно Цачева е тази, която увещава несъгласните министри от кабинета от Обединените патриоти и от ГЕРБ, да приемат документа, понеже не било сериозно страна-домакин на Европредседателството, да го е подписала, но не и да го е приела и ратифицирала.

 

 

 

 

 

 

„Европейският съюз подписа като цяло Конвенцията през юни месец 2017 година.

 

 

 

 

Няма да бъде добър знак държава, председателстваща Съвета на Европейския съюз в момента, да отлагаме, тъй като вече е извървян пътят на общественото обсъждане.

 

 

 

 

 

 

Финалният заключителен акт беше в Съвета по прилагане на актуализираната стратегия“, заяви Цачева по време на правителственото заседание.

 

 

 

Канал 3

 

http://kanal3.bg/news/bulgaria/politics/67396-Tretiyat-pol-ne-dochaka-parlamenta%252C-vleze-v-Evropredsedatelstvoto

loading...
0
Политика

More in Политика

vladu_be

Владо Береану: Румънска евродепутатка опита да подправи резултата на Кьовеши, но бе спипана на място

февруари 28, 2019
чуколовfull_tablet_b074509d-7d66-4b12-80cc-a7f138551339

Атака напусна коалиционния съвет: Пробутват ни Москов за евродепутат, ние предлагаме Мозер, Софиянски, Костов

февруари 26, 2019
макао122999_660_370

Борисов към фирмите: Да си приведат бизнеса бял, а не сървърът да ходи в Макао

февруари 26, 2019
цвети34268497082544492

Караянчева: Бях репресирана като ученичка преди 10 ноември заради работническия ми произход… СНИМКИ

февруари 26, 2019
big_121fa4

Йончева запали ефира – изкара сензационни данни и цифри за фалшифициране на изборите през 2017 година

февруари 26, 2019
al.nenkov

Депутат от ГЕРБ: Действията на президента говорят, че той иска да бъде следващият Мадуро

февруари 25, 2019