САЩ

Все повече тийнейджъри в САЩ се определят с нетрадиционни полови термини, сочи проучване!

Все повече тийнейджъри в САЩ се определят с нетрадиционни полови термини, сочи проучване!

 

джендър спец93156_660_370

 

Значително повече тийнейджъри в САЩ посочват, че са транссексуални или се самоопределят с нетрадиционни полови термини, показва изследване, цитирано от Ей Би Си Нюз. Голяма част от анкетираните отричат идеята, че момче и момиче са единствените възможности.

 

 

 

 

Учените са анализирали данни от изследване сред почти 81 хиляди тийнейджъри. Близо 2200 са се самоопределили като транссексуални или не са намерили съответствие за себе си в никой от половете. Резултатите показват, че тези деца дават данни за по-лошо психично или физическо здраве от връстниците си, което потвърждава заключенията от предишни изследвания.

 

 

 

 

 

 
Проучването, обхванало ученици в 9-ти и 11-ти клас, е установило, че приблизително 3 процента от тях са транссексуални или не могат да се причислят към пола, с който са се родили. Това включва деца, които използват за себе си неутрални местоимения като „тях“ вместо „той“ или „тя“.

 

 

 

 

 

За сравнение изследване на Калифорнийския университет в Лос Анджелис от 2016 година показва, че значително по-малко – 0.7 процента от тийнейджърите на възраст между 13 и 17 години са транссексуални.

 

 

 

 

 

Тормозът и дискриминацията са сред възможните причини за разликата с предишни изследвания, посочва ръководителят на научния екип Ник Райдер от Университета в Минесота.

 

 

 

 

 
„Различните полови идентичности са по-широко разпространени, отколкото хората очакват“, казва той.

 

 

 

 

 

Според експерти все по-добрата информираност по въпросите на транссексуалността е предпоставка тийнейджърите да я заявяват открито или да експериментират със сексуалната си ориентация.

 

 

 

„С нарастващата видимост за “транс”-темата в САЩ, някои младежи вероятно смятат, че е по-безопасно да излязат и да говорят за проучване на половете“, казва Райдер и допълва: „Но различните резултати биха могли да отразяват и разликата в задаването на въпроса за половата идентичност“.

 

 

 

 

 

Изследването, което ученият и колегите му са анализирали е включвало въпроси за пола, с който тийнейджърите са се родили, дали смятат себе си за транссексуални, джендъркуир, сексуално флуидни или несигурни за половата си идентичност.

 

 

 

 

 

Децата не са били питани, дали са преминали операция или друго медицинска намеса за преминаване към противоположния пол.

 

Източник Дарикнюз.бг

Епицентър

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
САЩ

More in САЩ

102579_660_370

“Вашингтон пост”: В САЩ има повече убити в училище, отколкото на война за 2018 г.!

май 19, 2018
15b28f735e8c683e30602c97904b5beb_big

Правда.ру: Американските атомни бомби, предназначени за Русия, пътуват към Европа – ето къде ще бъдат разположени!

май 11, 2018
1525795556-09dc-prexy1-jumbo

САЩ излизат от ядрената сделка с Иран, светът е изправен пред ново опасно изпитание! Техеран: Готови сме за всякакъв сценарий!

май 8, 2018
сащ войни

Вижте пълния списък на войните и интервенциите на САЩ – най-агресивната страна в човешката история!

април 29, 2018
big_168d

Bloomberg: Войната между САЩ и Европа започва на 1 май! Меркел и Макрон не успяха в преговорите с Тръмп!

април 28, 2018
отломкиbig_1175

Пентагонът коментира показаните в Москва отломки от свалените в Сирия крилати ракети “Томахоук”: това не са доказателства! СНИМКИ

април 26, 2018