Политика

ГЕРБ и патриотите бързат да прикрият зулумите си при строежа на “великата ограда” с нови промени в закона!

ГЕРБ и патриотите бързат да прикрият зулумите си при строежа на “великата ограда” с нови промени в закона!

 

 

768x432

 

ГЕРБ и патриотарите бързат да прикрият зулумите си при строежа на “великата ограда”.За целта те са внесли спешни промени на Закона за обществени поръчки.

 

 

 

 

 

 

Законопроектът спешно е придвижен  от преседателя на Народното събрание и ще се разглежда в петъчния ден.

 

 

 

 

 

 

 

Чрез този законопроект се цели прикриването на всички золуми при строежа на оградата чрез нови ремонти и съответно кражби.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За целта в промените на закона е предвидено ремонтите да се възлагат без провеждане на обществена поръчка. Тази информация изнесоха БСП на брифинг в Народното събрание.

 

 

 

 

 

 

 

Припомняме, че прокуратурата вече е образувала досъдебно производство за престъпление от общ характер при строежа на оградата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тоалетния министър, както го определя сайтът Би нюз, за който има подозрения, че е замесен в кражбите се е покрил и е примрял от страх според патриотарите.

 

 

 

 

 

 

 

 

Те твърдят още, че това е причината и за раздорите в парламентарната им група, тъй дискридетацията е огромен удар върху тях.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Вчера получихме отговор от Специализираната прокуратура на наше питане – докъде стигна разследването за строителството на оградата. От този отговор разбираме, че Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство. Фактът, че това го е направила тя, означава, че то е образувано за допускане на престъпление от висши длъжностни лица. Специализираната прокуратура се занимава с този кръг лица”.

 

 

 

 

 

 

Това заяви в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова и припомни, че докладът на ДАНС не бе предоставен на левицата, тъй като е част от доказателството, но в Правна комисия, главният прокурор Сотир Цацаров цитирал, че в този доклад има констатирани разминавания в цените.

 

 

 

 

 

 

В брифинга взе участие и депутатът от БСП Елена Йончева.

 

 

 

 

 

Според Нинова и Йончева от писмото на Сотиров става ясно, че досъдебното производство образувано срещу длъжностно лице или организирана престъпна група. 
 

 

 

 

Всичко, което сме казали дотук за оградата, това, което беше част от вота на недоверие за корупция, към днешна дата се потвърждава”, подчерта още още Нинова.

 

 

 

 

 

 

 

 

От писмото на Главния прокурор ставало ясно, че “правителството на Бойко Борисов краде от строителството на оградата”.

 

 

 

 

 

 

 

“Краде ли правителството на Бойко Борисов от строителството на оградата? От това писмо става ясно, че очевидно да”, отбеляза Нинова.

 

 

 

 

 

Нашите усилия завършват с успех, констатира Йончева. И двете с Нинова предупредиха, че управляващите бързат с нови законови поправки, с които да заметат следите от краденето при строежа на оградата.

 

 

 

 

 

 

 

Нинова припомни, че преди месеци по време на изслушването на главния прокурор в правната комисия Сотир Цацаров е докладвал, че цената на строежа е завишена, а контролът – занижен.

 

 

 

 

 

 

 

По думите ѝ в деня, в който прокуратурата съобщава за образуваното досъдебно производство за оградата – ГЕРБ и “Обединени патриоти” внесли поправката в Закона за обществените поръчки.

 

 

 

 

 

 

 

 

Искат да заметат под килима лошото строителство. Настояваме този закон да бъде изтеглен спешно. Ако утре го вкарат в зала, естествено, че няма да го подкрепим и ще положим всички усилия да блокираме гледането му на две четения”, категорична бе социлидерката.

 

 

 

 

 

 

 

На въпрос има ли сигнали за нарушения от времето на правителството на Пламен Орешарски, тя отговори така: “В писмото, което имаме от прокуратурата е описан един сигнал срещу министър от правителството на Орешарски, но след това е уточнено, че по този сигнал няма никакви доказателства, не са събрани доказателства за злоупотреби и е прекратена тази преписка”, заяви Нинова. По думите й с това писмо трябва да се спрат опитите да се прехвърля отговорността за оградата към правителството на Орешарски.

 

 

 

 

 

Настояваме Законът за обществените поръчки да бъде изтеглен – ако влезе в зала, ще положим всички усилия да го блокираме, зарече се Нинова  по повод внесените от ГЕРБ поправки в Закона за обществените поръчки, които предстоят да бъдат гласувани утре.

 

 

 

 

 

Би нюз, Епицентър

 

http://www.bnews.bg/article/237467-patriotarite_i_gerb_barzat_da_prikrivat_zulumite_si_pri_stroezha_na_velikata_ograda

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

Screen-Shot-2018-08-28-at-11.31.38

Потрес! На фона на целия скандал около Своге, “Трейс” получи нова обществена поръчка от кабинета

август 29, 2018
tomi

Измислиха го! Само нов държавен орган може да пребори войната по пътищата

август 29, 2018
александър-маринов1-678x381

Проф. Ал. Маринов: Видимо е, че Борисов търси цаката на Цветанов! Цветанов прави същото

август 29, 2018
1535464884-clipboard03

Регионалният министър откри топлата вода: Има “недопустим материал” в асфалта на пътя край Своге

август 28, 2018
main_1535456423

Премиерът има ли смелост да каже – строя пътища и магистрали така, че вие се избивате по тях

август 28, 2018
лили_Павлова_бюст

Къде е била Нейно превъзходителство Лиляна Павлова при строежа на пътя – убиец край Своге?

август 28, 2018