Здраве

Голяма трагедия! Българско семейство от Швейцария дойде на почивка у нас, но загуби 2-годишната си рожба!

Голяма трагедия! Българско семейство от Швейцария дойде на почивка у нас, но загуби 2-годишната си рожба!

 

 

big_1bc4

 

Граждански иск от 300 хил. лева срещу бургаската болница МБАЛ „Д-р Маджуров” са завели в Окръжния съд Катя и Живко Жекови, които загубиха детето си Максим при неизяснени според тях обстоятелства в частното здравно заведение. Трагичният инцидент е от 2012 година, пише Флагман.бг.

 

 

 

Процесът ще стартира утре в 13:30 часа и е разпределен на съдия Радостина Калиманова от Гражданската колегия на Окръжния съд.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Една от причините да не се чуе нито дума за инцидента до този момент, е това, че семейството живее в Швейцария и не е търсило съдействието на медиите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

През август 2012 година Катя и Живко идват на почивка в родината с 2-годишното си момченце Максим. Няколко месеца по-рано те са узнали, че детето страда от рядкото заболяване Муковисцидоза – генетична мутация, засягаща дихателните пътища, потните канали и чревния тракт. Диагнозата бе изключително страшна преди няколко десетилетия, но медицината вече е напреднала и с правилно лечение дава възможност на болните да живеят пълноценно до 45-50-годишна възраст.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Преди да дойде в България Максим е боледувал веднъж от пневмония, но това трудно може да увреди организма дотолкова, че да доведе до летален изход, става ясно от медицинския му картон.

 

 

 

 

 
На 8-и август 2012 година, докато семейството смята, че ще прекара лятната си ваканция-мечта, състоянието на момчето се влошава и родителите търсят помощ. С линейка са докарани в МБАЛ „Д-р Маджуров” – новооткрито здравно заведение със заявка да се превърне в „най-модерната болница в Бургас”.

 

 

 

 

Катя и Живко от дълги години живеят в чужбина и имат доверие на българското здравеопазване. Виждат модерната сграда и скъпото оборудване на МБАЛ „Д-р Маджуров” и я сравняват с клиниките в Швейцария и Германия. Доверяват на лекарите най-ценното си – детето им.

 

 

 

 

Симптомите са типични за диагнозата му – започва да се поти, вдига висока температура и е ясно, че му трябва спешно лечение. Проблемите обаче започват още в началото. Вместо в Интензивното отделение Максим е настанен в Детското отделение.

 

 

 

 

 

 

 

 
Направени са му кръвни изследвания и докторите са казали на родителите, че резултатите не са обезпокояващи. Лечението, според докторите, дори не изисквало приемане на антибиотици, но състоянието на детето постепенно се влошава.

 

 

 

 

 

 

 

На 11 август 2012 година Максим започва да се тресе, припада и целият е облян в пот. Няколко часа по-късно детето издъхва, а след това започва тежка и безплодна кореспонденция за изясняване на обстоятелствата между близките и здравното заведение.

 

 

 

 

 

 

 

Лекарите обвиняват родителите, че не са представили цялата медицинска документация, а са ги запознали с диагнозата устно, но според Катя и Живко това не е така. Те подробно обяснили какви са проблемите на момчето, а ако лекарите са искали медицинска документация,  можели да направят проверка онлайн.Докторите не са го направили, отказали са да се консултират и с лекуващите на детето в Швейцария.

 

 

 

 

 

 

 

От болницата твърдят, че детето едва ли не било обречено да си иде, защото било с вроден проблем и изходът за него щял да бъде летален – при това съвсем скоро. Експерти обаче уточняват, че средната продължителност на живота с муковисцидоза към момента е 50 години, а с иновациите в медицината скоро този праг ще се вдигне значително.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Делото ще бъде изключително трудно като развитие. Утре се очаква да бъде разпитан лекуващия лекар на момчето от Швейцария.

 

 

 

https://petel.bg/Golyama-tragediya–Balgarsko-semeystvo-ot-SHveytsariya-doyde-na-pochivka-u-nas–no-zagubi-2-godishnata-si-rozhba__250961

 

 

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Здраве

More in Здраве

1487190277-tp-shutterstock-492516421

Затворник отказа да ходи по голяма нужда 47 дни, ето какво се случи в тялото му!

май 14, 2018
79673304857275151d01a8c0738ed29d

Никога не оставяйте чаша вода до леглото си!

май 12, 2018
cheti-etiketa-dobivat-izvestna-izvorna-182

ОПАСНО! Чети етикета: Добиват известна изворна вода без разрешително, през съмнителни тръби!

май 10, 2018
кърлеж73e53cd272e249e18326a2049ab83e72

Ужас в Бургаско – жена издъхна в болница след ухапване от кърлеж! Вижте какво съветват специалистите, за да се предпазим…

май 7, 2018
1525546470-crenv

Учени алармират: Суперопасно! Тази храна увеличава риска от рак с 67%, отървете се от нея незабавно!

май 6, 2018
1-1114-678x381

Водата лекува! Определете дневния прием и се отървете от дузина заболявания с един замах – ето как…

май 6, 2018