Важно

Изключително важна информация за всички работещи българи, която ще ни спести много нерви и губене на време!

Изключително важна информация за всички работещи българи, която ще ни спести много нерви и губене на време!

 

 

1517637556-tvvvaaaa

 

 

Всеки български гражданин би могъл сам да си направи проверка за трудовия стаж.

 

 

 

 

 

 

 

Това става чрез Справка за осигурителен стаж и доход при пенсиониране и е благодарение на интегрирането на системите за електронно обслужване в двете държавни институции НАП и НОИ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Националният осигурителен институт (НОИ) уведомява осигурените лица, които разполагат с 12-цифрен персонален идентификационен код (ПИК), издаден от Националната агенция за приходите (НАП), че електронните услуги на НОИ, достъпни чрез него, се намират в рубрика Е-услуги/ Справки/ Справки по ЕГН и ПИК на НАП – ТУК

Чрез интернет страницата на НОИ осигурените лица биха могли да получават информация за:

 

 

• наличие или липса на информация в Регистъра на осигурените лица за натрупани осигурителни права; • отпускане и изплащане на краткосрочни и дългосрочни обезщетения;

 

 

• актуално състояние на изплащаните пенсии и добавки;

 

 

 

• справка за издадени пенсионни разпореждания; Информацията е достъпна след въвеждане на ЕГН и персонален идентификационен код (ПИК) на НОИ.

 

 

 

 

 

 

 

За да може да ползва услугите, всяко лице е необходимо предварително да получи своя персонален идентификационния код. ПИК на НОИ се издава от най-близкото териториално поделение на НОИ или негов филиал, постоянно или изнесено работно място или приемна, лично чрез представяне само на лична карта или от представител чрез представяне на изрично, нотариално заверено пълномощно*.

 

 

 

 

 

За получения ПИК на НОИ се издава удостоверение, което също се получава лично и не се изпраща по пощата. ПИК на НОИ е активен от деня, следващ неговото издаване. Забележка: За територията на София-град ПИК се издава в:

 

 

 

 

 

 

• сградата на НОИ на адрес: бул. “Ал. Стамболийски № 62-64. • ПРМ Младост на адрес: ж.к. „Младост“ ІІІ, трафопост до бл. 347А Възможно е при избор на справка да се визуализира екран с предупредителни съобщения, касаещи сигурността на достъпа. Това не е грешка.

 

 

 

 

 

 

Ако желаете да направите справка, Вие трябва да се съгласите с предложеното Ви продължение напред (за Internet Explorer, за Google Chrome). След това се достига до екрана, на който се въвеждат ЕГН и ПИК и се стартира справката.

 

 

 

 

 

 

Възможно е да има и друг проблем от настройката на Вашия компютър. Ако желаете, бихте могли да се обърнете към наш служител, който ще Ви окаже съдействие в момента на работа на посочения телефон. телефон – 0700 14 802

 

 

 

 

 

Как може да се получи персонален идентификационен код (ПИК) на НОИ от осигурените лица можете да видите ТУК.

 

 

 

 

 

Образец за Заявление за получаване на персонален идентификационен код (ПИК) на НОИ от осигурените лица можете да изтеглите от ТУК.

 

 

 

БЛИЦ, ПЕТЕЛ

 

 

https://petel.bg/Izklyuchitelno-vazhna-informatsiya-za-vsichki-raboteshhi-balgari–koyato-shhe-ni-spesti-mnogo-nervi-i-gubene-na-vreme–__249458
loading...
0
Важно

More in Важно

92985_660_370

Проф. Пламен Киров: Върви гигантска заблуда за Истанбулската конвенция – лъжат ни, че можем да я ратифицираме с резерви!

януари 29, 2018
СИНОД655-402-sinodalna-palata-svetiia-sinod

Светият Синод разнищи Истанбулската конвенция и напомни на политиците: Горко на ония, които наричат злото добро! (СТАНОВИЩЕ)

януари 26, 2018
газова1502375046-1493992670-991-ratio-kat-i-koli

Извънредно важна новина за всички шофьори! Въвеждат жестока глоба, ако сте “забравили” да направите това…

януари 24, 2018
киприян92457_660_370

Православната и католическата църкви казаха твърдо НЕ на Истанбулската конвенция на дискусията в СУ! Залата бурно аплодира митрополит Киприян!

януари 23, 2018
СИНОД655-402-sinodalna-palata-svetiia-sinod

Светият синод призова парламента да не ратифицира Истанбулската конвенция, а народът да отстоява вярата си!

януари 22, 2018
апи1511891873-990-552-pytishta-petrohan

АПИ до всички шофьори: Тази нощ ще стане страшно, отложете пътуванията си за утре!

януари 21, 2018