Политика

Мълния! Теменужка Петкова призна за конфликт на интереси и подаде оставка, Борисов лично я поискал!

Мълния! Теменужка Петкова призна за конфликт на интереси и подаде оставка, Борисов лично я поискал!

 

1518171972-img-7939jpg

 

 

 

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подава оставка заради ЧЕЗ. „Уведомих премиера“, каза тя пред медиите, предава „Канал3“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Енергийният министър призна, че познава купувачите от „Интерком“ на ЧЕЗ от 20 години и затова е сметнала за редно да се оттегли от поста министър на енергетиката.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тя уточни още: „ще депозирам оставката си, а премиерът ще вземе решение какво да направи. Понеже не искам по никакъв повод да се коментират отношения, да има поводи за съмнения по отношение на сделката, да се намесва името на премиера.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това, което смятам, че трябва да се направи в такава ситуация, при най-малкото съмнение за проблеми, влияния или въздействия, достойната постъпка е човек да си подаде оставката“, заяви Теменужка Петкова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В отговор на въпрос кума ли е на Гинка Върбанова, която ръководи фирмата, закупила ЧЕЗ Теменужка Петкова обясни: „Много се говори по тази тема.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още миналата година имаше въпроси, когато в публичното пространство се завъртя, че такава фирма с тази дама участва в процедурата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тогава казах, че познавам тези хора от последните 20 години, но не съм им кума“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според Петкова българските институции оттук нататък ще кажат тежката си дума. Това, че чешката държава е избрала определена компания – не означава нищо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Предстои тежката процедура по одобрение на сделката от КЗК, КФН и КЕВР.

 

 

 

Бойко Борисов е поискал лично оставката на министър Теменужка Петкова след гръмналия скандал с ЧЕЗ, в който бе намесено и неговото име.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Не искам да давам шанс на никой да си позволява да нарушава правилата в държавата. Няма как да забравя 20-годишно приятелство. Не искам да се намесва държавата в частни сделки”, това заяви от Брюксел премиерът Бойко Борисов за оставката на енергийният министър Теменужка Петкова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За да не дам никак възможност да се влияе върху репутацията на правителството и Петкова я посъветвах да си подаде оставката”, обясни премиерът пред журналисти в Брюксел, където днес председателства Съвета на Европа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Министър Петкова заяви преди това, че вече е депозирала оставката си и решението щяла да е на премиера. Борисов обаче вече го е взел и се разделя с енергийния министър.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Имаме КЗК, имаме КФН, имаме ДАНС, ако трябва да се проверяват произход и пари, нито енергийният министър, нито аз можем да повлияем на подобна сделка. Сделка между частни компании в Чехия, ние нямаме как да контролираме и да попречим. Години наред сме се борили да имаме независими регулатори. Преди дни една телевизия беше продадена за огромна сума, защо не попитате има ли нещо общо правителството там, попита министър-председателят.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Госпожа Петкова е честен човек, като се върна ще се срещна с коалиционните партньори и да вземем решение кой да я замести”, посочи Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Той подчерта, че “за стотици милиони се съдим и с ЧЕЗ и с ЕVN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Крайно съм бил недоволен от електроразпределителните дружества, давахме ги и на прокурор. Не искам да прозвучи, че някой е бил подценен. Шарл Мишел беше преценил да чуе за отделните региони неща. Показахме им всички инфраструктурни проекти и за дигитална инфраструктура. Холандският премиер ми каза – трябва да ни покажеш всички на части, явно наведнъж няма как, разкри Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Премиерът коментира и отношенията с патриотите. “Коалиционните ни партньори не са лесни, ние си ги знаем от години. Винаги съм се опитвал да ги успокоявам и да търсим баланс и разбирателство. Няма други варианти – това са патриотите и ние”, коментира от Брюксел премиерът Бойко Борисов политическата ситуация в България.

 

 

 

 

 

 

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

 

 

БЛИЦ, Епицентър, Канал 3... ...
loading...
0
Политика

More in Политика

1519374546-vhh

След пожарна среща между ГЕРБ и патриотите Цветанов вече не е комунист, в коалицията цари мир и любов!

февруари 23, 2018
photo_verybig_142272

Нинова: Не даваме държавата, г-н Борисов, нито на Гинка от Пазарджик, нито на този, който e зад нея!

февруари 23, 2018
768x432

Властта се оказа в небрано лозе от скандалната сделка на ЧЕЗ, с която компанията продава бизнеса си у нас на Гинка Върбакова от Пазарджик!

февруари 23, 2018
895208-l

“Прозрачност без граници” попиля хвалбите на Борисов за корупцията! Родеем се с Беларус, Вануату и Лесото по подкупни политици и чиновници!

февруари 22, 2018
цветакара640_8a7201133fafd44d65fc68dfd4a9f979

Караянчева: БСП скоро ще поискат диктатура на пролетариата, президентът Радев се държи махленски!

февруари 22, 2018
768x432

ГЕРБ и патриотите бързат да прикрият зулумите си при строежа на “великата ограда” с нови промени в закона!

февруари 22, 2018