САЩ

Новина на CBS, която може да запали голяма война, ако е вярна: Американци избили над 100 руснаци в Сирия!

Новина на CBS, която може да запали голяма война, ако е вярна: Американци избили над 100 руснаци в Сирия!

руснациphp4jzoye_800x

 

 

 

Избити ли са стотици руснаци, служещи в частна паравоенна структура в Североизточна Сирия? Има ли такава новина или няма? Кога се е случило?

 

 

 

 

 

 

 

За първи път новината за унищожени части с руски наемници се появи в репортаж на американската обществена телевизия Си Би Ес на 8 февруари. В нея брой на жертвите не бе уточнен, а източникът бе информация от Пентагона. Битката станала в сряда, 7 февруари.

 

 

 

 

 

 

 

Ден по-късно говорителят на американското военно командване Дейна Уайт обяви, че при американски въздушни удари в североизточната сирийска провинция Дейр ез-Зор, край бреговете на река Ефрат, са загинали над 100 души от проправителствените сили на сирийския президент Башар Асад. Тя обаче не посочва изрично, че сред жертвите има руснаци.

 

 

 

 

 

 

 

Информацията се отрича от официален Дамаск. Член на командването на сирийските сили обяви, че след масирания обстрел от американски ракетни установки, хеликоптери и дори дронове, жертвите са само 7 на брой.

 

 

 

 

 

 

 

 

Украинската информационна агенция УНИАН обаче е категорична, че по време на обстрела на силите на САЩ само загиналите руски наемници са над 100.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Същата новина се появи и в опозиционно настроени руски медии, някои от които дори твърдят, че избитите руснаци са много повече от 100.

 

 

 

 

 

 

 

 

Цитира се брой на руските жертви между 200 и 600. Според тях избитите са служили в частната военна компания “Вагнер”. Американската акция според руските източници е продължила три дни – на 7-и, 8-и и 9-и февруари.

 

 

 

 

 

Коментар по темата публикува във фейсбук и бившият ни посланик в Москва и бивш агент на ДС Илиян Василев в типичния си русофобски стил:

 

 

 

 

 

Путин се опита да приложи кримската тактика в Сирия и повече от 200 руснаци се оказаха товар 200 /ковчези/. Няколко пъти са ги предупреждавали да не нападат кюрдските сили за самоотбрана, още повече, че знаят, че те имат американски съветници. Получават отговор, че атакуващите кюрдите сили не включват руски войски и не знаят кой атакува. Което освобождава американските части от задръжки. Още два пъти ги предупреждават и ….. вижте какво правят елитните части на частната армия Вагнер. Някой в Москва си мисли, че със зелени човечета могат да спечелят истински битка. И забравиха разликата между Матис и Тилерсън.

 

 

 

 

 

 

 

Следете развитията по-нататък – студената война, вече е гореща. И фронтът и минава през България. Путин не може да отговори в Сирия, ще търси реванш от унижението. Сега дори не може да погребе по достойнство загиналите в негово името в Русия руски войници. Защото обяви операцията в Сирия за приключена и за успех.
Частната армия Вагнер реално се командва от ГРУ.

 

 

 

 

 

Сайтът Каспаров.ру на бившия световен шампион по шахмат Гари Каспаров, който е сред най-върлите опозиционери  на Путин, пък излезе със статия със заглавие “Първата битка от Третата световна война”.

 

 

Офнюз

https://offnews.bg/sviat/novina-koiato-mozhe-da-zapali-vojna-ako-e-viarna-amerikantci-izbili-674717.html... ...
0
САЩ

More in САЩ

джон-хайтън

Висш US генерал призна: САЩ нямат никаква защита срещу свръхзвуковите оръжия на Русия и Китай!

март 21, 2018
768x432

Сенатори републиканци и демократи в САЩ се обединиха и настояха Тръмп да блокира газопровода “Северен поток 2”!

март 17, 2018
тръмп- нов4785142

Извънредно от Белия дом: Тръмп уволни Тилърсън! За първи път в историята на САЩ жена ще оглави ЦРУ!

март 13, 2018
1520595654-1

Висш US генерал отговори на Путин: Имаме способ изцяло да унищожим Русия!

март 9, 2018
883236

Тръмп с голяма заплаха към ЕС: Ще обложа колите ви с входни мита!

март 4, 2018
trump

Търговска война ще е от полза за САЩ, доволен Тръмп!

март 2, 2018