Криминално

Няма да повярвате какво е правил Баретата при задържането му по случая Адриан Златков! А парите от откупа прибрала…

Няма да повярвате какво е правил Баретата при задържането му по случая Адриан Златков! А парите от откупа прибрала…

барета20151031.naqxrhhzbs
Златомир Иванов – Баретата е бил задържан по случая с отвличането на Адриан Златков, докато е правил курбан за здраве в дома си, твърди „Телеграф“.
Почерпката е била по повод петгодишнината от опита за покушение срещу него, който стана на 29 януари 2013 г. на входа на Съдебната палата в София.
Баретата е прекарал близо 20 часа в ГДБОП и е освободен час след полунощ в сряда.
„Задавани са му конкретни въпроси, на които е отговорил и е бил освободен. Не може г-н Иванов да отговаря за всичко, което се случва в тази държава. Той си има бизнес, който си управлява. Криминално проявен е, осъждан е, но не може за всяко по-тежко престъпление да се спряга той”, отсече вчера адвокатът му Марияна Тодорова.

Жена е прибрала откупа от 700 000 лв, който беше платен за освобождаването на 25-годишния Адриан Златков.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По тази версия работят разследващите, след като арестуваха четирима заподозрени и ги обвиниха за помагачество.
Соченият за дясна ръка на Златомир Иванов – Баретата – Ивайло Борисов – Ториното, заедно с шофьора му Мартин Марков са осигурили двете коли за престъплението – „Шкода Фабия“ и полицейски „Опел Астра“, пише „Телеграф“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сръбски СИМ карти пък са доставени от 35-годишната Здравка Стефанова и гаджето ѝ 37-годишният Георги Джамбазов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От прокуратурата разясниха, че шкодата е използвана от похитителите при самото отвличане на сина на бизнесмена Тони Златков, а опелът за трансферирането му до къща в околностите на София, където е държан в продължение на 11 дни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Разкриването на помагачите е станало с активното сътрудничество между българските и сръбските разследващи органи, уточниха от държавното обвинение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Опелът и шкодата, които са използвани, се крадат лесно, не се изискват специфични умения, дали Ториното лично ги е задигнал или някоя негова връзка, е без значение, но той е помогнал в осигуряването“, коментират разследващи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шкодата беше открита запалена край Панчарево, докато опелът, модел „Астра“, не е намерен.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според запознати е бил предаден за скрап или разглобен на части. Другите двама обвиняеми – Георги Джамбазов и Здравка Стефанова, са осигурили СИМ карти, с които се е поддържала връзка между похитителите и бащата на Адриан.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според оперативна информация има съмнения, че Стефанова е ходила и да прибира парите от откупа – 700 000 лв., тъй като в периода на разследване на заподозрените жената играла ролята на свръзка. Тя живее на семейни начала с единия от обвиняемите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И тримата обвиняеми без Здравка фигурират в масивите на МВР, като по оперативни данни са се занимавали с кражби, грабежи и наркотици. В постановлението им пише, че четиримата са помагали на други, все още неизвестни по делото лица.

25-годишният Адриан бе отвлечен в близо до дома си в Герман. Автомобилът му „Мерцедес“ беше намерен изоставен край гробищата на селото.
На 10 септември вечерта Адриан бе открит от случайни хора в района на Горубляне. По-късно стана ясно, че те са го закарали в близката бензиностанция, откъдето младежът се обадил на баща си да го прибере.
„Добре съм. Здрав съм“, били първите му думи. Самият Адриан запази мълчание след похищението си, а баща му Тони Златков обясни, че синът му не е видял похитителите си и те не са го тормозили.

https://www.blitz.bg/goreshtite-novini/oshche-shokirashchi-razkritiya-za-zadrzhaneto-na-baretata-po-sluchaya-s-adrian-zlatkov-uniformenite-go-sgashchili-dokato_news575854.html
loading...
0
Криминално

More in Криминално

златков-тони1517397963-toni-zlatkov-467858

Бащата на Адриан с първи думи за ареста на Ториното: Изненадан съм! Идвал е 2-3 пъти в “Софавто”, разговарял съм с него!

януари 31, 2018
трафик1513947850-2111526913-678x381

Голяма опасност дебне шофьорите! Има бум на кражбите на коли – схемата е подла, а вината е изцяло на водачите! (ВИДЕО)

януари 31, 2018
златко1504181911-1504167117-adrian-1

Горещо! Четирима са обвинени за отвличането на Адриан Златков, единият е дясната ръка на Златко Баретата! СНИМКА

януари 31, 2018
1517157859-mos

Изследовател на МОСАД с неподозирани тайни и разкрития за разстреляния бизнесмен Петър Христов!

януари 28, 2018
1517149439-gt

Ужасяваща находка в жилищен блок в Бургас! Момиче пищи във входа, а на тавана… трупът на брат й! (СНИМКИ)

януари 28, 2018
1517121438-milena

Покъртителен разказ! Приятелка на застреляната Елена в столичния “Лагера” с разтърсваща изповед как живеят дечицата на убитата!

януари 28, 2018