Криминално

Покъртителна история в България, европейските служби са задействани! Вижте кого откриха във варненското ромско гето Максуда!

Покъртителна история в България, европейските служби са задействани! Вижте кого откриха във варненското ромско гето Максуда!

 

Police-BG-66-15_13-640x381

 

 

Обявено за издирване в Полша 3-годишно дете бе намерено във варненското ромско гето „Максуда“.

То е било оставено от майката на грижите на възрастна жена от ромски произход, пише в. „Черно море“.
Историята започва да се разплита, когато служител на Градския център за социално подпомагане в полския град Бенджин открива, че 30-годишна жена получава помощи за отглеждане на дете, а него всъщност го няма. Тогава в случая се намесват и криминалисти от отдела за борба с трафика на хора в Катовице. Те обявяват детето за издирване. Малко след това откриват майката в хотел в Бенджинската околия.

 

 

 

 

 

 

Оказало се, че има и второ дете на 9 години. Първоначално майката не дава сведения за малкото си момченце, но накрая признава, че е в България, някъде във Варна. Това принуждава полските власти да предприемат международно издирване.

 

 

 

 

 

 

 

Със съдействието на българските правоохранителни органи са проверени подадените адреси. В нощта срещу неделя родните полицаи откриват детето при възрастна ромка в „Максуда“ и го поставят под полицейска закрила. На следващия ден то е настанено в Дома за деца в кв. “Виница”.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Приехме детето, което е бяло и русо, в много добро здравословно състояние. Очевидно е било много добре гледано, каза управителят на дома д-р Стефка Джанкова. – Момченцето беше контактно и общуваше нормално с всички.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Беше много силно привързано към жената от „Максуда“ и плака за нея, когато се разделиха. От нея разбрах, че детето е било оставено при нея доста занемарено, със зачервяване в ингвиналната област. Гледала го е в продължение на 2 месеца”, каза още д-р Джанкова.

 

 

 

 

 

 

“Детето вече е настанено в приемно семейство във Варна, каза Анна Конукова, началник на Отдела за закрила на детето към дирекция „Социално подпомагане“ във Варна. – Осигурени са му всички необходими условия за отглеждане в семейна среда. Доколкото знаем, 30-годишната майка не гостува във Варна за първи път с детето”, каза Конукова.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Тя е имала връзка със сина на възрастната жена в „Максуда“, но после той заживял с друга жена. Детето обаче не е от него. Изпратихме писмо до Министерството на правосъдието и чрез него трябва да се свържем със социалните служби по местоживеене на майката.

 

 

 

 

 

 

 

Те трябва да решат какви мерки да се предприемат спрямо детето. По всяка вероятност то ще бъде върнато в Полша”, обобщи Конукова.

 

https://kakata.info

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Криминално

More in Криминално

955d0d4e8a636706dadc2ed7480ff8cb

Митьо Очите към Божо Кравата: Правехте се на мъже, не се бихте, страхливци!

май 11, 2018
крит1525927314-klfgd-678x381

Българки мрат като мухи на Крит! Изплува първа зловеща версия за изчезването на бременната Десислава! СНИМКА

май 10, 2018
здравна1525874943-1

Огромен скандал в Пловдив! Задържани са шефове от Здравната каса с 30 торби, натъпкани с пари! (СНИМКИ)

май 9, 2018
удар1525754861-2-678x381

Невероятен удар: Арестуваха Георги и Асен с кокаин за 200 милиона долара! (ВИДЕО)

май 8, 2018
99028_660_370

Шокираща версия на МВР: Избягалите затворници са сред заподозрените за нещо, което се случи “Люлин” преди дни – описанието съвпада…

май 6, 2018
1525532941-img-5073

Проститутките на кмета сутеньор Цвятко Балабуров направиха разкрития, от които ще ви настръхнат косите!

май 5, 2018