Криминално

Покъртителна история в България, европейските служби са задействани! Вижте кого откриха във варненското ромско гето Максуда!

Покъртителна история в България, европейските служби са задействани! Вижте кого откриха във варненското ромско гето Максуда!

 

Police-BG-66-15_13-640x381

 

 

Обявено за издирване в Полша 3-годишно дете бе намерено във варненското ромско гето „Максуда“.

То е било оставено от майката на грижите на възрастна жена от ромски произход, пише в. „Черно море“.
Историята започва да се разплита, когато служител на Градския център за социално подпомагане в полския град Бенджин открива, че 30-годишна жена получава помощи за отглеждане на дете, а него всъщност го няма. Тогава в случая се намесват и криминалисти от отдела за борба с трафика на хора в Катовице. Те обявяват детето за издирване. Малко след това откриват майката в хотел в Бенджинската околия.

 

 

 

 

 

 

Оказало се, че има и второ дете на 9 години. Първоначално майката не дава сведения за малкото си момченце, но накрая признава, че е в България, някъде във Варна. Това принуждава полските власти да предприемат международно издирване.

 

 

 

 

 

 

 

Със съдействието на българските правоохранителни органи са проверени подадените адреси. В нощта срещу неделя родните полицаи откриват детето при възрастна ромка в „Максуда“ и го поставят под полицейска закрила. На следващия ден то е настанено в Дома за деца в кв. “Виница”.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Приехме детето, което е бяло и русо, в много добро здравословно състояние. Очевидно е било много добре гледано, каза управителят на дома д-р Стефка Джанкова. – Момченцето беше контактно и общуваше нормално с всички.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Беше много силно привързано към жената от „Максуда“ и плака за нея, когато се разделиха. От нея разбрах, че детето е било оставено при нея доста занемарено, със зачервяване в ингвиналната област. Гледала го е в продължение на 2 месеца”, каза още д-р Джанкова.

 

 

 

 

 

 

“Детето вече е настанено в приемно семейство във Варна, каза Анна Конукова, началник на Отдела за закрила на детето към дирекция „Социално подпомагане“ във Варна. – Осигурени са му всички необходими условия за отглеждане в семейна среда. Доколкото знаем, 30-годишната майка не гостува във Варна за първи път с детето”, каза Конукова.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Тя е имала връзка със сина на възрастната жена в „Максуда“, но после той заживял с друга жена. Детето обаче не е от него. Изпратихме писмо до Министерството на правосъдието и чрез него трябва да се свържем със социалните служби по местоживеене на майката.

 

 

 

 

 

 

 

Те трябва да решат какви мерки да се предприемат спрямо детето. По всяка вероятност то ще бъде върнато в Полша”, обобщи Конукова.

 

https://kakata.info

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Криминално

More in Криминално

153479313880750

Семейство от Германия дава щедра награда: 2500 евро, ако помогнете да намерят откраднатото им БМВ! (СНИМКИ)

август 20, 2018
2111655329

Цачева пази в дълбока тайна имената на 72-ма избягали затворници с абсурден аргумент

август 19, 2018
768x432

Заради критики към Ангелкова, маскирани опитаха да нахлуят в дома и сплашат бивш зам.-министър на туризма… СНИМКА

август 17, 2018
rumen_andreev_1_600x3942

Самоубиха ли го? Андреев водел разследване “Кмета”. Имало не един, а няколко изстрела…

август 13, 2018
991-ratio-cecka-cacheva

3 дни по-късно! Заличават фирми и дългове за милиарди, дори Цачева сезира прокуратурата във връзка с Търговския регистър

август 12, 2018
бивш1534059600-ruu

Самоуби се бившият зам. вътрешен министър Румен Андреев. Съпругата му: Не мога да повярвам!

август 12, 2018