САЩ

САЩ тестват с разрушители “чувствителността на Русия” в Черно море!

САЩ тестват с разрушители “чувствителността на Русия” в Черно море!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

САЩ тестват “чувствителността” на Русия в Черно море. Пентагонът обяснява увеличаването на военното си присъствие в Черно море чрез “засилената активност на Русия” и необходимостта от защита на съюзници от НАТО, съобщава “Взгляд”.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Черно море е зоната на нашето господство и корабите на американските военноморски сили тук са “под пълен контрол”. Но какво ще стане, ако американците надхвърлят броя на корабите, предвидени в международните договори”, се питат в Москва.

 

 

 

 

 

 

 

“Американската демонстрация на власт в Черно море е сигнал за Русия”. С такива заглавия, американски медии съобщават увеличеното присъствието на американския флот, в море, което е стратегически важно за Русия. Това американско присъствие е увеличено двойно миналата неделя.

 

 

 

 

 

 

 

Пред CNN, източник от американското правителство, цитиран от руската медия, коментира, че американското военно присъствие трябва да стане нова норма за Русия и да “намали чувствителността” във връзка с военната дейност на САЩ в Черно море. “Чувствителността” на Русия се проверява редовно, както се проверява и ефективността на руския Черноморския флот.

 

 

 

 

 

Миналата събота разрушителят “Карни” мина през Босфора и влезе в Черно море на следващия ден. Този разрушител е оборудван със система за противоракетна отбрана Аегис, крилати ракети Томахоук, противокорабни ракети Харпун.

 

 

 

 

 

 

По-рано, друг американски разрушител, “Рос”, също оборудван с Аегис и Томахоук навлезе в Черно море. Преди това в района остава британския разрушител “Дънкан”. Както отбелязва от руската медия, съюзникът на САШ, Великобритания се завръща в Черно море за първи път след Втората световна война.

 

 

 

 

 

Що се отнася до появата на “Карни” и “Рос”, обяснението се съдържа в официалното изявление на командването на американския флот. “Нашето решение за съвместно използване на два кораба в Черно море е активно, а не реактивно”, коментира Кристофър Грейди, командир на шести флот в коментар на официалния сайт на флота.

Кораби на НАТО, патрулиращи в Черно море, са на посещение в Бургас и Варна

Кораби на НАТО, патрулиращи в Черно море, са на посещение в Бургас и Варна

Флагмански кораб на Кралските военноморски сили, турски минен ловец и румънски минотърсач

 

 

 

 

 

За последен път двата кораба са били в Черно море през юли 2017 г. по време на американско-украинските тренировки Sea Breeze.

 

 

 

 

 

По време на тези учения украинският президент Петро Порошенко е на борда на разрушителя “Карни”. И през януари тази година същият разрушител прави посещение в пристанището на Одеса. През 2017 г. американски кораби са посетили “перлата на морето” поне десет пъти.

 

 

 

 

 

 

Ако американците надхвърлят броя на корабите по международните договори, или ако те отидат в нашите териториални граници, то това би било нарушение, се казва в коментар на председателя на комисията на Съвета на Федерацията за защита на държавата Андрей Климов. “Няма нищо хубаво в това, дори и само заради факта, къде е Америка и къде е Черно море”, коментира той.

 

 

 

 

 

 

“Представете си, че пратим ескадра около Куба или Венецуела и периодично се приближаваме до американското водно пространство. Очевидно ще има паника, викове, ужас, обвинения и много други неща”, обобщи Климов.

 

 

 

 

 

Адмирал Комоедов коментира, че в случай на нарушение “можем да изпратим няколко подводници до Филаделфия или Маями, но няма да го направим”.

Руски изтребител "показал мускули" опасно близо до US разузнавач

Руски изтребител “показал мускули” опасно близо до US разузнавач

Руският самолет е минал на около 30 метра от носа

 

 

 

 

В крайна сметка може да се повтори ситуацията с разрушителя “Доналд Кук”, като Комоедов припомня 2014 г. в разгара на събитията в Крим, руски бомбардировач Су-24 е прелетял над разрушителя 12 пъти.

 

 

 

 

 

Той коментира, че руска система е блокирала електрониката на системата “Аегис”. “Това беше шок за американците, Пентагонът обвини Русия в нарушение на международни договори, както и 27 американски моряци подадоха оставка. Между другото, можехме да направим така, че и сругата “половината от екипажа” да си напишат молбите за напускане”, коментира Комоедов.

 

Нюз БГ

https://news.bg/int-politics/sasht-testvat-s-razrushiteli-rusiya-v-cherno-more.html

 ... ...
loading...
0
САЩ

More in САЩ

ТРЪМПClMyEJxWAAAmTNL

Тръмп: Ако ФБР не се занимаваше с измислената връзка с Русия, можеше да предотврати убийствата във Флорида!

февруари 18, 2018
619933_1_180215-2_big

Forbes: В очите на целия свят Америка е била не лидер, а самодоволен идиот още преди Тръмп!

февруари 17, 2018
php6wkrxe_800x_

ФБР е знаело, че предстои масово убийство във Флорида, но не е направило нищо!

февруари 17, 2018
руснациphp4jzoye_800x

Новина на CBS, която може да запали голяма война, ако е вярна: Американци избили над 100 руснаци в Сирия!

февруари 12, 2018
20150108.gbekkkhqgd

Fox News гръмна: Спецслужбите на САЩ при Обама са шпионирали Тръмп!

февруари 10, 2018
джендър спец93156_660_370

Все повече тийнейджъри в САЩ се определят с нетрадиционни полови термини, сочи проучване!

февруари 6, 2018