Русия

Скандал в Русия! Прочут летец-изпитател обвини пилотите на Ан-148 и авиошефове: Убийци! Оказа се, че машината е била летящ ковчег!

Скандал в Русия! Прочут летец-изпитател обвини пилотите на Ан-148 и авиошефове: Убийци! Оказа се, че машината е била летящ ковчег!

 

ТОЛБОЕВ1518514591-1-678x381

 

 

Героят на Русия, летецът-изпитател Мохамед Толбоев много емоционално преживява случилата се в Подмосковието трагедия със самолета Ан-148. В разговор с URA.RU той изрази своето възмущение от работата на агенцията за въздушния трафик „Росавиация“, която, както той смята, е опропастила подготовката на пилотите.

 

 

 

 

 

 

 

„Като професионалист ми е много трудно да говоря за това, но причината за гибелта на самолета Ан-148 е напълно неподготвеният екипаж. Защо така се е получило? Трябва да питате Нерадко от „Росавиация“ (шефът на „Росавиация“ Александр Нерадко), той отговаря за това.

 

 

 

 

 

 

 

 

Пилотите са направили всичко грешно, само грешки, така нареченият човешки фактор, те са убили хората! Няма сега истински пилоти – само едни натискачи на копчета, оператори – само натискат копчетата, без да мислят въобще. Затова всяка нова катастрофа е по-страшна от предишната – Казан, Ярослав и така нататък“, каза Мохамед Толбоев.

 

 

 

 

 

 

По-рано в Подмосковието, до селището Аргуново, се разби самолет Ан-148 на авиокомпанията „Саратовски авиолинии“. Машината е излетяла от московското летище Домодедово за Оркс. Катастрофата е станала четири минути след излитането. Самолетът се е изкачил на височина около два километра, след това рязко е тръгнал надолу, отново се е издигнал и малко след това е рухнал на земята.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

 

При катастрофата са загинали всички на борда: 65 пътници и шестима членове на екипажа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

През август 2011 година машината е установила рекорд по летене сред Ан-148 – 400 часа и 45 минути. След катастрофата „Саратовски авиолинии“ преустановиха временно експлоатацията на този модел самолети.

 

 

 

 

 

 

 

 

Стана също ясно, че разбилият се самолет с бордов номер RA-61704 две години е летял в Тюмен, Челябинск и Нова Уренга, а също е извършвал полети и до Екатеринбург. За цялата си история на експлоатация машината се е чупила 16 пъти, когато по време на полета са били откривани неизправности. Информацията за това е публикувана на сайта superjet100.

 

 

 

 

 

 

 

 

Своя първи полет Ан-148 прави през 2010 година. Самолетът до 2017 година е бил собственост на авиокомпанията „Россия“. Тогава той често е летял по дестинациите Санкт Петербург-Тюмен, Санкт Петербург-Челябинск. Санкт Петербург-Нова Уренга и Екатеринбург-Санкт Петербург.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По време на тези полети често са се случвали повреди. На борда на Ан-148 е сработвала без причина сигнализацията за пожар в задния товарен отсек, при рулиране по пистите са се разрушавали гумите на лявото шаси, предната опора на шасито е замръзвала в средно положение, лявата стойка на шасито не се спукала заради основната и резервната хидравлична система, имало е и други технически проблеми, свързани с недостатъци на конструкцията.

 

https://kakata.info

 

 

loading...
0
Русия

More in Русия

OSHKOSH, WI - JULY 30: A Russian Mig-21 is displayed at the Experimental Aircraft Association AirVenture 2013 at Wittman Regional Airport on July 30, 2013 in Oshkosh, Wisconsin.  (Photo by Jonathan Daniel/Getty Images)

В Русия горди, че МиГ-21 на Индия е свалил F-16 на Пакистан

февруари 28, 2019
orig

Руската държавна ТВ изброи мишени в САЩ, които Москва може да порази при ядрен удар

февруари 25, 2019
чек2111781303

Путин: Някои държави могат и без суверенитет, Русия – не

февруари 20, 2019
оръжия768x432

Путин: Насочваме новите си оръжия към САЩ, ако разположат ракети в Европа

февруари 20, 2019
epa07374306 Russian Foreign Minister Sergei Lavrov delivers a speech during the 55th Munich Security Conference (MSC) in Munich, Germany, 16 February 2019. From 15 to 17 February, politicians, various experts and guests from all over the world will discuss global security issues in their annual meeting.  EPA/RONALD WITTEK

Лавров остро нападна САЩ, обвини ги, че настройват света срещу Русия заради ракетния договор

февруари 16, 2019
путинизъм0000401843-article2

Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!

февруари 12, 2019