Бедствия

Стихия! Морето срина диги и отнесе плажове в Бургас и Варна, заведенията са изпотрошени и под вода! (СНИМКИ)

Стихия! Морето срина диги и отнесе плажове в Бургас и Варна, заведенията са изпотрошени и под вода! (СНИМКИ)

диги1519733029-rr

 

 

 

Морето погълна и Северния плаж в Слънчев бряг, след като огромни вълни разрушиха предпазните пясъчни диги. Морската вода е отнесла почти половината от ивицата по протежението й, съобщава flagman.bg.

 

 

 

 

 

 

 

На места вълните са достигнали чак до крайбрежната алея. От природната стихия са изпотрошени четири заведения, разположени на плажа, а много други са наводнени.

 

 

 

 

 

 

 

Цялата крайбрежна ивица е затрупана от купища отпадъци, сред които дървени греди, камъни и автомобилни гуми, изхвърлени от вълните.

 

 

 

 

 

 

„Ситуацията беше много тежка, вятърът достигна скорост 20 м/с, а вълнението на морето 4-5 бала, поради което предпазните диги не издържаха. Нанесените щети на ивицата и заведенията са много сериозни, но веднага сме готови да отделим финансов ресурс и ще инвестираме колкото средства са необходими, за да отстраним пораженията.

 

 

 

 

 

 

Ще се наложи да издигнем отново предпазни диги, защото съществуващите буквално са сринати от бурните вълни. Отделно от това започваме работа и по отстраняване на изхвърлените от морето отпадъци“, заявиха от фирмата-наемател на Северния плаж.

 

 

 

Силните вълни заляха и потрошиха инвентар в прочути плажни заведения и на централния варненски плаж, предаде Булфото.

 

 

 

 

 

 

Пораженията не са особено сериозни, но със сигурност ще отворят работа за персонала на баровете, които работят и през зимата.

По информация от местните синоптици, вълнението на морето  е около 3-4  бала, температура на морската вода 5 – 6 градуса.

 

 

 

 

От утре се очакват нови валежи от сняг.

 

 

 

 

 

Вятърът, главно по крайбрежието, ще се усили от североизток, по-късно от север и северозапад.

 

 

 

 

 

 

 

Ще остане студено с отрицателни температури.

 

 

 

 

 

 

 

Още през нощта срещу 1-ви март валежите ще спрат, вятърът чувствително ще отслабне, облачността временно ще намалее до ясно и това ще доведе до много ниски минимални температури от -10 до -5 градуса за Варна.

 

 

 

Флагман, Блиц

 

https://www.blitz.bg/intsidenti/stikhii/stikhiya-moreto-srina-digi-i-otnese-severniya-plazh-v-burgas-zavedeniyata-sa-izpotrosheni-i-pod-voda_news582340.html... ...
0
Бедствия

More in Бедствия

конеphpvwkvsg_800x

Чудовищно! Десетки коне изоставени да умрат в Осоговската планина, собственикът им ползвал евросубсидии, за да ги отглежда! СНИМКИ

март 26, 2018
айтос152171882327856

Щъркелова истерия в мрежата! И около Средец се напълни с птици, еколози зоват: Не ги пипайте, освен ако няма ранени! Ето какво се случва…

март 22, 2018
щркели1521717485-clipboard01-678x381

Кошмар край Айтос! Десетки щъркели бедстват, сковани в студа и снега, природозащитниците мълчат! (СНИМКИ)

март 22, 2018
1520694675-s

Ужас край Смолян! Земята се разцепи и Адът се отвори: Потресаващи СНИМКИ от мащабното бедствие – пукнатините са по 150 метра!

март 10, 2018
php6pzicz_800x_

Снегът затвори пътища и магистрали. Оставете автомобила – градският транспорт е по-безопасен днес, зоват от общината в София!

февруари 27, 2018
1519671066-albany-ny-new-york-usa-snow-winter-night-albany-new-york-night-snow-winter

Задава се нов кошмар! Авторитетен американски метеоролог предупреди: След снега Балканите ги чака още по-голяма беда!

февруари 26, 2018