ОБЩЕСТВО

Страшен скандал се вихри около новия български филм „Лили рибката“, пробутва джендър послания с момче, което става момиче!

Страшен скандал се вихри около новия български филм „Лили рибката“, пробутва джендър послания с момче, което става момиче!

gender

 

 

Страшен скандал се завихря около новия български филм за деца „Лили рибката“, който тръгна по кината. Родители заподозряха, че в него се пропагандират джендър ценности.

 

 

 

 

 

Ето какво пише във Фейсбук Олга Христова:

Родители, помислете преди да заведете детето си на новия български филм “ЛИЛИ РИБКАТА”

 

 

 

 

 

 

Имайте предвид, че големият цветен шаран не е рибката Лили, както всеки човек би предположил от трейлъра и плакатите.

 

 

 

 

 

 

 

Съвсем по-важно е друго обаче. Сюжетът под формата на “детска приказка” се развива около едно необикновено дете, което се казва Дани-Алекс. Дани е момче, а Алекс е момиче. И те са.. едно дете.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Когато някой погледне Александра в очите, започва вълшебна вихрушка, и тя се превръща в Даниел, и обратното. Поради тази причина Алекс-Дани ходи винаги с приведена глава и избягва погледите на всички.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Родителите му също не го поглеждат никога в очите, за да не причинят болезнената вихрушка. Детето е винаги тъжно, приведено, неразбрано и потискано от съучениците си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За контраст е представено и едно традиционно семейство с дете, истинско момче. Е, те са представени като неуки, неразбиращи, немърливи и прости люде. Бащата, наречен “страшният селянин” учи сина си да се оригва.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

А синът, със зацапана бяла блуза и наднормено тегло, в отчаян опит да се оригне, пърди. Мърлявата майка до тях се тъпче с храна и нагъва пиене. Те са непросветени, защото не разбират вихрушката и Алекс-Дани.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Две медицински лица, разбрали за невероятния феномен, сиреч Алекс-Дани, се впускат на път да разкрият случая пътьом наука, за да помогнат на детето и родителите му, но след няколко магии на циганите, се отказват и си тръгват изпопарени. Те също играят роля на глупави неразбирачи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

А да, има и цигани-магьосници във филма. Издокарани са като добрите герои – просветени и възвисени, защото са единствените, които могат да гледат Алекс-Дани право в очите, без да има вихрушка. Те го приемат такъв, какъвто или каквато е.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Голямата риба от плакатите, както по-горе споменах, не е Лили, а дядо й. Лили всъщност е едно циганче, което магически призовава имената на Алекс и Дани преди всяка вихрушка. Към свършека на филма Лили прави магия, с която Алекс и Дани започват да съществуват едновременно и щастливо, а самата тя се превръща в рибка.

 

 

 

 

 

 

 

 

Съвсем откровено накрая на филма се отправя послание към родителите, което гласи, че техните деца са също толкова необикновени, точно като Алекс и Дани.

 

 

 

 

 

 

 

 

Директно се призовава да се пренебрегнат традициите, вижданията на предците ни и науката, а вместо това да се сложат рибешки очила и да се приеме съществуването на Алекс-Дани.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчера бях на гала премиерата на филма, защото получих покана, без да подозирам за какво става дума в безобидно изглеждащия, на пръв поглед, “семеен филм”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От утре (9 февруари, бел. ред.) филмът официално излиза в кината. Тази публикация е с цел информиране и предупреждение. Ако споделяте надеждата ми по-малко родители и деца да го гледат и да влеят финанси в една пропаганда, може да споделите публикацията.

 

Бултаймс, Блиц

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_685

Кандидатурата на Маринов за министър виси на косъм, той е координирал акцията по задържането на журналистите

септември 15, 2018
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Няма как да подпиша указ, ако няма съгласуване! И съм го казал където трябва!

септември 15, 2018
big_big_000021_1_

Германско семейство: Махаме се от България! Тук не става за живот… (КАДРИ)

септември 15, 2018
пари-2лева

545 лв. заплата, 108 лв. учебник по английски език за 8 клас… Да се смееш ли, да псуваш ли?!

септември 15, 2018
jurnalisti_bivol_900

”Ню Йорк Таймс” и ”Вашингтон пост”: В България задържаха журналисти, разследващи измами с еврофондове

септември 15, 2018
хора-бг

Над 34 000 СМЕЛИ българи идват от чужбина и от страната за сваляне на Борисов и ГЕРБ!

септември 14, 2018