Политика

Борисов в Брюксел: Не е сигурно, че Русия е отровила Скрипал! Обикновено в такива случаи никога не е това, което изглежда на пръв поглед!

Борисов в Брюксел: Не е сигурно, че Русия е отровила Скрипал! Обикновено в такива случаи никога не е това, което изглежда на пръв поглед!

5e_vqi96x
Премиерът Бойко Борисов не подкрепи позицията на Великобритания, че Русия е отговорна за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му.
Пред български журналисти в Брюксел той коментира: 

“Има един много опасен факт, който изисква цялата гилдия, която може да разследва подобни престъпления да се заеме с това – че имаш терористичен акт, забранен с конвенции и с какво ли не – боен отровен газ във Великобритания. Безспорен факт е, че извършителите и преди всичко поръчителите, трябва да бъдат разкрити, защото щом в ресторант във Великобритания могат да пуснат такъв газ, те могат да го пуснат и в Брюксел. С оръжие, което всички сме отрекли и то във Великобритания – това престъпление трябва да е в прожектора на цялата демократична и световна общественост, защото не се ли намерят поръчителите, всички ще живеем в страх и несигурност и могат да загинат хиляди“. 

Борисов подчерта, че само преди две години и в Брюксел имаше терористични актове.

“Ако е с боен газ, това е чудовищно престъпление. С оръжие, което всички сме отрекли и забранили, във Великобритания, а не в по-малка държава, с по-слаби служби. Това престъпление трябва да бъде в прожектора на цялата световна демократична общественост. Това може да бъде пуснато в метро, във вентилационни инсталации, може да загинат хиляди или десетки хиляди в спортни зали и стадиони”, добави премиерът.

На въпрос как ще коментира позицията на Великобритания, че Русия стои зад отравянето, Борисов отвърна: 

“Аз съм мнителен човек, когато знаем кой, тогава ще го коментираме, до този момент кой би казал, че е сигурно. Обикновено в такива случаи никога не е това, което изглежда на пръв поглед. От една страна е много плоско, видно, брутално, насочващо. В един момент някой казва, че това бил интересът на президента на Русия Владимир Путин да повиши избирателната активност. Не мисля, че имаше човек на света, който да се съмнява, че Путин ще спечели изборите. Ако е вярно, че той може да повлияе на изборите в САЩ, за него би било детска игра да го направи за своите избори”. 

Запитан дали Лондон трябва да си сътрудничи с Москва в разследването, той каза:

“Аз мисля, че да давам акъл на Русия и Великобритания, би било нескромно, за мене е важно да се разкрият поръчителите, защото те могат да поръчат навсякъде всичко”.

Дир БГ

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

1527004498-1526990193-3yiddamvjbmjaarkgwz7vxjabpdjsuug

След специалния подарък на Радев за Путин: Руският президент върна жеста с изненада, заради която цяла България настръхва!

май 22, 2018
1526990001

Радев осветли новия проруски курс на Борисов! Москва очаква до края на 2018 г. България да представи варианти за рестарта на АЕЦ “Белене”! ВИДЕО/СНИМКИ

май 22, 2018
zx860y484_1131362

Скандално! Москва очаква Бойко Борисов на 29-30 май – посещението се готви отдавна, властта у нас позорно мълчи!

май 22, 2018
медведевImage_6873833_302

Топновина! Медведев очаква визита на Борисов в Москва! За Радев Русия остава наш стратегически партньор в енергетиката! (СНИМКИ)

май 21, 2018
РАДЕВ100450_660_370

Радев кацна в Москва. В делегацията на президента е включен един-единствен български кмет – ето кой! СНИМКА

май 21, 2018
РАДЕВbig_5722

Румен Радев: България се нуждае от преки доставки на руски газ!

май 21, 2018