Политика

Борисов в Брюксел: Не е сигурно, че Русия е отровила Скрипал! Обикновено в такива случаи никога не е това, което изглежда на пръв поглед!

Борисов в Брюксел: Не е сигурно, че Русия е отровила Скрипал! Обикновено в такива случаи никога не е това, което изглежда на пръв поглед!

5e_vqi96x
Премиерът Бойко Борисов не подкрепи позицията на Великобритания, че Русия е отговорна за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му.
Пред български журналисти в Брюксел той коментира: 

“Има един много опасен факт, който изисква цялата гилдия, която може да разследва подобни престъпления да се заеме с това – че имаш терористичен акт, забранен с конвенции и с какво ли не – боен отровен газ във Великобритания. Безспорен факт е, че извършителите и преди всичко поръчителите, трябва да бъдат разкрити, защото щом в ресторант във Великобритания могат да пуснат такъв газ, те могат да го пуснат и в Брюксел. С оръжие, което всички сме отрекли и то във Великобритания – това престъпление трябва да е в прожектора на цялата демократична и световна общественост, защото не се ли намерят поръчителите, всички ще живеем в страх и несигурност и могат да загинат хиляди“. 

Борисов подчерта, че само преди две години и в Брюксел имаше терористични актове.

“Ако е с боен газ, това е чудовищно престъпление. С оръжие, което всички сме отрекли и забранили, във Великобритания, а не в по-малка държава, с по-слаби служби. Това престъпление трябва да бъде в прожектора на цялата световна демократична общественост. Това може да бъде пуснато в метро, във вентилационни инсталации, може да загинат хиляди или десетки хиляди в спортни зали и стадиони”, добави премиерът.

На въпрос как ще коментира позицията на Великобритания, че Русия стои зад отравянето, Борисов отвърна: 

“Аз съм мнителен човек, когато знаем кой, тогава ще го коментираме, до този момент кой би казал, че е сигурно. Обикновено в такива случаи никога не е това, което изглежда на пръв поглед. От една страна е много плоско, видно, брутално, насочващо. В един момент някой казва, че това бил интересът на президента на Русия Владимир Путин да повиши избирателната активност. Не мисля, че имаше човек на света, който да се съмнява, че Путин ще спечели изборите. Ако е вярно, че той може да повлияе на изборите в САЩ, за него би било детска игра да го направи за своите избори”. 

Запитан дали Лондон трябва да си сътрудничи с Москва в разследването, той каза:

“Аз мисля, че да давам акъл на Русия и Великобритания, би било нескромно, за мене е важно да се разкрият поръчителите, защото те могат да поръчат навсякъде всичко”.

Дир БГ

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

40617176_1919649308073197_6942279064447090688_n

Каракачанов се яви с каска на коалиционния съвет! В. Енчев: Какъв палячо! Каквато армията, такъв и министърът й!

септември 3, 2018
радев768x432

Страната се дави в скандали, гражданите очакват убедителна алтернатива на днешното управление

септември 3, 2018
сидеров1(1)

От последните минути: Сидеров поиска оставката на Симеонов от вицепремиерския пост

септември 3, 2018
саксаbig_01f289

Сакскобургготски: Посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина

септември 3, 2018
cecka-cacheva-21

Гласят Цецка Цачева за конституционен съдия, а Бъчварова за посланик

септември 3, 2018
ВАЛЕРКАТА991-ratio-valeri-simeonov

Национален фронт за спасение на Бойко: Оставаме, оставаме… вместо Оставка

септември 3, 2018