СВЯТ

Гореща новина! Лабораторията на британското военно министерство с първи данни за “Новичок”: Теорията на Мей за руска връзка поражда въпроси!

Гореща новина! Лабораторията на британското военно министерство с първи данни за “Новичок”: Теорията на Мей за руска връзка поражда въпроси!

1521321944-3
В британския парламент се разпространява информация, според която разследването за отравянето на Скрипал не потвърждава, че отровата “Новичок” е произведена в Русия, информират осведомителните агенции.
Собствено разследване и резултатите от разговорите си със специалисти от лаборатория е публикува писателят, правозащитник и бивш британски дипломат Крейг Мъри.
В статия публикувана на интернет страницата му той заявява, че експерти от лабораторията на британското Министерство на отбраната в Портън Даун са се съгласили само на формулировката “вещество от разновидност, разработвана в Русия”.

Мъри, като се позовава на експерти от лабораторията съобщава, че към типа “Новичок” се отнасят нервно-паралитични вещества, които може да бъдат произведени от общодостъпни компоненти като торове или инсектициди.

1521302987-nozh

Но реални химически оръжия от този тип никой не е произвеждал: в докладите, представяни от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), се е посочвало и по-рано, че “Новичок” всъщност си е останал на хартия, и нито СССР, нито Русия са постигнали успехи в производството на токсични вещества от този тип.

На страницата си в Twitter Мъри пише още, че “учените в Портън Даун не са могли да идентифицират нервнопаралитичен газ като субстанция, създадена в Русия, и са възмутени оказвания натиск върху тях.”

Статията на Мъри са разпространили на страниците си в социалните мрежи няколко депутати от британския парламент.

Те съобщават, че изявленията на британския премиер Тереза Мей за руска следа в отравянето на Скрипал пораждат въпроси.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!

Скандално!  Първи данни от лабораторията на британското военно министерство за отравянето на Скрипал

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

default-2cv

„Росатом“ поиска да участва в АЕЦ „Белене“!… Теменужка Петкова в Сочи: Без вас няма как да вървим напред!

май 15, 2018
42799956_303

“Дойче веле”: Тръмп хвърля Меркел в прегръдките на Путин?

май 15, 2018
путин768x432

Путин яхна “Камаз” по новооткрития Кримски мост и поведе колоната, работници го аплодираха! ВИДЕО

май 15, 2018
ВЕЛИКОorig-6-640x381

Какво се случва? Христо Ангелов кацна в Лутън в събота, а от тогава ни вест, ни кост от него, мистерията е пълна! (СНИМКИ)

май 15, 2018
makron

Няма Европа, а егоистични национални интереси, mon chéri!

май 15, 2018
МОСТ905306

Путин открива гигантския мост, който свързва Крим с Русия! СНИМКИ

май 15, 2018