Политика

Извънредно! България ще експулсира руски дипломати, намекна Цветан Цветанов!

Извънредно! България ще експулсира руски дипломати, намекна Цветан Цветанов!

cvetanov-namekna-che-predstoi-ekspulsirane-na-ruski-diplomati-500061

България ще експулсира руски дипломати, заради случая “Скрипал”! Това се разбра от думи на зам.председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БиТиВи.

България трябва да бъде изцяло солидарна с Великобритания по случая „Скрипал“, България трябва да прояви евроатлантическа солидарност,  бе мнението на лидера на парламентарната група на управляващата партия.

От думите му стана ясно, че българското правителство най-вероятно ще изгони руски дипломати, подобно на повечето страни – членки на Европейския съюз. Цветанов допълни, че българското правителство ще вземе правилното решение.

„България в лицето на Бойко Борисов беше солидарна към позицията на Великобритания за Сергей Скрипал. България трябва да има своето политическо решение, това е тема която ще бъде изяснявана. Има решения, които се взимат на най-високо ниво“, коментира зам.-шефът на ГЕРБ.

Значи най-вероятно ще експулсираме руски дипломати”, попита водещата Цветанка Ризова, на което Цветанов просто замълча.

“Много европейски държави взеха своето решение, смятам че и България трябва да бъде солидарна с тях. Правителството ще вземе правилното решение, за да покажем съпричастност и солидарност с всичко това, което направиха другите страни Европа с руските дипломати. Когато се случи атентата в Сарафово Тереза Мей в качеството си на външен министър ни подкрепи“, добави Цветан Цветанов.

До момента единственото, което държавата е направила, е да привика посланикът ни в Москва Бойко Коцев за консултации.

Той коментира и скандала с оставката на депутата Димитър Гамишев, който прехвърлил своя фирма с 200 000 лв. дълг на безработен от Ловеч.

Днес избраникът от Гоце делчев подаде оставка от Народното събрание. “Действията, свързани с неговата предишна дейност като депутат и кандидат за депутат е било когато не е бил лице на ГЕРБ в Гоце Делчев. Вчера говорих с него, попитах го за тези данни. Той каза че действително е имало кандидатстване по европейски проекти. Той не си спомнял дали е продадена на малоимотен”, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

“Ние имаме политика, че трябва да се борим срещу такива явления – срещу хора, които имат фирми със задължения. Не мога да потвърдя дали има такива, но днес той каза, че си подава оставката, защото не иска да петни името на партията и съжалява за всичко, което се причинява. Той няма да продължи да е общински ръководител. В момента се правят номинации за секретар на партията. В момента този процес е стартиран”, каза още Цветанов.

“Ние не практикуваме да спускаме парашутисти за определени водачи. Той е разпознаваем и съм виждал доброто отношение на местните хора към него. Много са народните представители, които нямат познаваемост на национално ниво, но на местно ниво са уважавани”, добави той.

Епицентър

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

768x432

Борисов настоява за отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ “Белене”, който ГЕРБ наложи преди 6 години!

май 12, 2018
борисов интервю

Фалшива новина е, че чакам края на председателството, за да дам оставка! Много исках с президента да теглим заедно, ама той явно си е с БСП

май 12, 2018
1517999603-img-7736jpg

Борисов за БСП: Много обичат да ни дават акъл, но такава злоба и жлъч не съм виждал – искат да провалят европредседателството!

май 12, 2018
lekari

Лекарите се вдигат на бунт! Въвеждането на здравната карта ще изхвърли на улицата стотици медицински лица!

май 12, 2018
epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

Радев: Абсолютно основателни са исканията на транспортния бранш, ЕС води дискриминационна политика!

май 12, 2018
позорbig_myjete-dominirat-v-noviq-parlament-260889

Депутатите на най-корумпираната, бедна, изостанала и бързо умираща нация в Европа решиха: Искаме да регулираме съдържанието в интернет!

май 10, 2018