Политика

Извънредно! България ще експулсира руски дипломати, намекна Цветан Цветанов!

Извънредно! България ще експулсира руски дипломати, намекна Цветан Цветанов!

cvetanov-namekna-che-predstoi-ekspulsirane-na-ruski-diplomati-500061

България ще експулсира руски дипломати, заради случая “Скрипал”! Това се разбра от думи на зам.председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БиТиВи.

България трябва да бъде изцяло солидарна с Великобритания по случая „Скрипал“, България трябва да прояви евроатлантическа солидарност,  бе мнението на лидера на парламентарната група на управляващата партия.

От думите му стана ясно, че българското правителство най-вероятно ще изгони руски дипломати, подобно на повечето страни – членки на Европейския съюз. Цветанов допълни, че българското правителство ще вземе правилното решение.

„България в лицето на Бойко Борисов беше солидарна към позицията на Великобритания за Сергей Скрипал. България трябва да има своето политическо решение, това е тема която ще бъде изяснявана. Има решения, които се взимат на най-високо ниво“, коментира зам.-шефът на ГЕРБ.

Значи най-вероятно ще експулсираме руски дипломати”, попита водещата Цветанка Ризова, на което Цветанов просто замълча.

“Много европейски държави взеха своето решение, смятам че и България трябва да бъде солидарна с тях. Правителството ще вземе правилното решение, за да покажем съпричастност и солидарност с всичко това, което направиха другите страни Европа с руските дипломати. Когато се случи атентата в Сарафово Тереза Мей в качеството си на външен министър ни подкрепи“, добави Цветан Цветанов.

До момента единственото, което държавата е направила, е да привика посланикът ни в Москва Бойко Коцев за консултации.

Той коментира и скандала с оставката на депутата Димитър Гамишев, който прехвърлил своя фирма с 200 000 лв. дълг на безработен от Ловеч.

Днес избраникът от Гоце делчев подаде оставка от Народното събрание. “Действията, свързани с неговата предишна дейност като депутат и кандидат за депутат е било когато не е бил лице на ГЕРБ в Гоце Делчев. Вчера говорих с него, попитах го за тези данни. Той каза че действително е имало кандидатстване по европейски проекти. Той не си спомнял дали е продадена на малоимотен”, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

“Ние имаме политика, че трябва да се борим срещу такива явления – срещу хора, които имат фирми със задължения. Не мога да потвърдя дали има такива, но днес той каза, че си подава оставката, защото не иска да петни името на партията и съжалява за всичко, което се причинява. Той няма да продължи да е общински ръководител. В момента се правят номинации за секретар на партията. В момента този процес е стартиран”, каза още Цветанов.

“Ние не практикуваме да спускаме парашутисти за определени водачи. Той е разпознаваем и съм виждал доброто отношение на местните хора към него. Много са народните представители, които нямат познаваемост на национално ниво, но на местно ниво са уважавани”, добави той.

Епицентър... ...
0
Политика

More in Политика

ivo-hristov

Проф. Иво Христов: Ние сме в предверието на войната, Западът вкарва Русия в каскада от конфликти!

март 28, 2018
РАДЕВbig_5722

Във Варна чухме как българският премиер излага позицията на Турция! От европейските лидери не чухме солидарност за намесата й в българските избори!

март 28, 2018
СИДЕРОВ1520589465-20180309111347-img-0464

Държавата се тресе! Цв. Ризова цензурира скандално Сидеров, той скочи гневно на Цветан Цветанов, че ще гоним руски дипломати!

март 28, 2018
вигенин1522224441-vigenin

Вигенин: Дипломатическата криза заради “случая Скрипал” е истинска война! Борисов веднага да дойде в парламента!

март 28, 2018
баце96203_660_370

Извънредно! Борисов нареди на посланика ни в Москва да се прибере за консултации с правителството!

март 27, 2018
1522092604-29547455-10214110674353016-1229359880-n

Ердоган очаква 3 млрд. евро от ЕС за бежанците! Юнкер: Тъжен съм, че Турция все още не е в ЕС!

март 26, 2018