Политика

Извънредно! България ще експулсира руски дипломати, намекна Цветан Цветанов!

Извънредно! България ще експулсира руски дипломати, намекна Цветан Цветанов!

cvetanov-namekna-che-predstoi-ekspulsirane-na-ruski-diplomati-500061

България ще експулсира руски дипломати, заради случая “Скрипал”! Това се разбра от думи на зам.председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БиТиВи.

България трябва да бъде изцяло солидарна с Великобритания по случая „Скрипал“, България трябва да прояви евроатлантическа солидарност,  бе мнението на лидера на парламентарната група на управляващата партия.

От думите му стана ясно, че българското правителство най-вероятно ще изгони руски дипломати, подобно на повечето страни – членки на Европейския съюз. Цветанов допълни, че българското правителство ще вземе правилното решение.

„България в лицето на Бойко Борисов беше солидарна към позицията на Великобритания за Сергей Скрипал. България трябва да има своето политическо решение, това е тема която ще бъде изяснявана. Има решения, които се взимат на най-високо ниво“, коментира зам.-шефът на ГЕРБ.

Значи най-вероятно ще експулсираме руски дипломати”, попита водещата Цветанка Ризова, на което Цветанов просто замълча.

“Много европейски държави взеха своето решение, смятам че и България трябва да бъде солидарна с тях. Правителството ще вземе правилното решение, за да покажем съпричастност и солидарност с всичко това, което направиха другите страни Европа с руските дипломати. Когато се случи атентата в Сарафово Тереза Мей в качеството си на външен министър ни подкрепи“, добави Цветан Цветанов.

До момента единственото, което държавата е направила, е да привика посланикът ни в Москва Бойко Коцев за консултации.

Той коментира и скандала с оставката на депутата Димитър Гамишев, който прехвърлил своя фирма с 200 000 лв. дълг на безработен от Ловеч.

Днес избраникът от Гоце делчев подаде оставка от Народното събрание. “Действията, свързани с неговата предишна дейност като депутат и кандидат за депутат е било когато не е бил лице на ГЕРБ в Гоце Делчев. Вчера говорих с него, попитах го за тези данни. Той каза че действително е имало кандидатстване по европейски проекти. Той не си спомнял дали е продадена на малоимотен”, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

“Ние имаме политика, че трябва да се борим срещу такива явления – срещу хора, които имат фирми със задължения. Не мога да потвърдя дали има такива, но днес той каза, че си подава оставката, защото не иска да петни името на партията и съжалява за всичко, което се причинява. Той няма да продължи да е общински ръководител. В момента се правят номинации за секретар на партията. В момента този процес е стартиран”, каза още Цветанов.

“Ние не практикуваме да спускаме парашутисти за определени водачи. Той е разпознаваем и съм виждал доброто отношение на местните хора към него. Много са народните представители, които нямат познаваемост на национално ниво, но на местно ниво са уважавани”, добави той.

Епицентър

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

0434133001535643029_692583_600x458_actualno

Радев: Трагедията край Своге осветли порочната система в поръчките, безнаказаност има навсякъде… ВИДЕО

август 30, 2018
уволнениеfired-uvolnenie-kick-put_28-640x381

В най-критичния момент: Уволнение на един от най-важните хора в България! (СНИМКА)

август 30, 2018
ms-zasedanie-bgnes

Бъдещият нов единен орган за безопасност по пътищата… съществува от 15 г., шеф му е…

август 30, 2018
Screen-Shot-2018-08-28-at-11.31.38

Потрес! На фона на целия скандал около Своге, “Трейс” получи нова обществена поръчка от кабинета

август 29, 2018
tomi

Измислиха го! Само нов държавен орган може да пребори войната по пътищата

август 29, 2018
александър-маринов1-678x381

Проф. Ал. Маринов: Видимо е, че Борисов търси цаката на Цветанов! Цветанов прави същото

август 29, 2018