Важно

Изключително важно! КАТ направи куп промени за шофьорите, прочетете ги, за да не отнесете някоя солена глоба!

Изключително важно! КАТ направи куп промени за шофьорите, прочетете ги, за да не отнесете някоя солена глоба!

 

1477475622-dsc-0144jpg

 

 

Около 1000 шофьори всеки ден регистрират новите си коли на старо с лесна и бърза резервация на час в КАТ през интернет. От 28 февруари в сила влязоха нови правила в процедурата по смяна на собственост на автомобил, ако продавачът и купувачът са от една и съща област, пише в. „Телеграф“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Шофьорите, които продават возило, вече нямат задължение да ходят до Пътна полиция. След изповядване на сделката при нотариус от кантората автоматично по електронен път изпращат всички документи до КАТ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„След това новият собственик може през сайта на МВР да изпрати заявление да изпрати заявление, че иска да получи големия талон на колата с данните, че вече е негова. От Пътна полиция са длъжни да му звъннат и да му кажат в кой ден и в колко часа да се яви за документа, за да не чака на опашка“, обясниха от КАТ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

С промяна в наредбата за регистрация на моторни превозни средства и ремаркета пък, нотариусите ще са длъжни да следят за запори, наложени над купувачи на возила.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отделно шофьорите, които сменят адресната си регистрация, ще са длъжни в рамките на месец да подменят и табелите на автомобила си, за да съответства на града, в който живеят. Досега това не бе задължително.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Повечето водачи се възползват, че застраховката „Каско“ в малките населени места е по-ниска, защото шансът да стане инцидент там е по-малък. Стараем се да премахнем тази порочна практика и условията да са еднакви за всички“, увериха от Пътна полиция.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всяка промяна в данните за регистрирано превозно средство и собственика вече ще се заявява в КАТ не след максимум 14 дни, а до месец след нея.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От 20 май катаджии ще свалят регистрационните табели на опасни автомобили, които не са успели да минат технически преглед заради сериозни неизправности.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Промяната е част от европейска директива, с която всички страни – членки на съюза, се задължават от тази година да отнемат временно табелите на коли, на които е забранено да излизат на пътя поради технически проблем.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От пунктовете ще докладват по електронен път за опасни коли на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, известна като ДАИ, а от там информацията да се препраща на Пътна полиция.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Катаджиите ще са длъжни веднага да се отзоват на мястото, където е техническо неизправното возило, и да отнемат регистрационните му табели до отстраняване на повредата.

 

Снимка: Георги Колев, Блиц

 

https://kakata.info/

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Важно

More in Важно

тирrr

Бойко потресен! 1000 тира посрещат Макрон и блокират София за срещата на ЕС идната седмица!

май 13, 2018
1525505810-novi-pravila-tehnicheski-pregled-kolata-098

Пореден тормоз за шофьорите! От 20 май влизат нови правила за технически преглед на колата, а солени глоби валят, ако установят това…

май 5, 2018
КАТ1491381157-katadv

Парите свършиха! Взимат шофьорски книжки поголовно за неплатени глоби, КАТ излиза на лов в нова акция! (ВИДЕО)

април 30, 2018
big_a53

НАП напомня и на работещите в чужбина българи да декларират доходите си, защото…

април 24, 2018
big_1d68

Ново 20! Взимат ни книжката, ако изпаднем в истерия пред КАТ – а за да си я върнем ще се измъчим доста!

април 22, 2018
еко991-ratio-zadrystvane-koli

ВАЖНО! Главоломно скача цената на техническите прегледи – въвеждат ековинетки за всеки автомобил!

април 10, 2018