СВЯТ

Кристалина Георгиева размаха пръст на Доналд Тръмп за митата! След което той официално подписа за началото на търговската война с ЕС!

Кристалина Георгиева размаха пръст на Доналд Тръмп за митата! След което той официално подписа за началото на търговската война с ЕС!

 

14253_660_370

 

 

 

Абидкиралата в Световната банка бивша българска еврокомисарка Кристалина Георгиева размаха пръст на американския президент Доналд Тръмп и го посъветва да бъде “внимателен“ преди да наложи спорните митнически тарифи за вноса на стомана и алуминий. Българката, главен изпълнителен директор на Световната банка, каза, че това би могло да повлияе негативно на световната търговия, съобщи БНР.

 

 

 

 

 

Агенция Франс прес цитира Георгиева да посочва, че Тръмп трябва да “направи оценка на последиците“, преди да продължи със своя план, който предизвика страхове за търговска война с Китай и Европа и доведе до напрежение на световните пазари.

 

 

 

 

 

 

 
Бившият еврокомисар от България заяви, че нейното послание към Тръмп, който по-късно днес подписа указа за новите мита, е да направи “внимателна преценка, преди да предприеме по-нататъшната стъпка“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тръмп подписа указа, с който налага 25% мито върху вноса на стомана и 10% върху вноса на алуминиеви продукти, предадоха агенциите.

 

 

 

 

 

 

 

“Ако по някаква причина предприемете подобна стъпка, тогава трябва да планирате и няколко стъпки във връзка с последиците“, посочи Георгиева пред група медии в Брюксел.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Преценете какви ще са последиците и след това се консултирайте за тези последици“, допълни изпълнителният директор на Световната банка.

 

 

 

 

 

 

 

Коментарите на Георгиева идват, след като ЕС обеща да се противопостави на митата на Тръмп със въвеждането на собствени мерки, насочени не само към вноса на американската стомана, но и към продукти като джинси, мотоциклети, портокалов сок, боровинки и бърбън.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кристалина Георгиева добави, че Тръмп трябва да възприеме “внимателно калибриран подход към това, което се случва в световната търговия“.

 

 

 

 

 

 

 

“Когато търговията се свива, това има последици за най-бедните хора в богатите страни. Стоките са по-скъпи, а бедните харчат повече от своите пари, купувайки тези стоки“, каза тя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Припомняме, че след като се замеси в скандал с ООН, Кристалина Георгиева напусна предсрочно поста си в Еврокомисията, където бе с ресор бюджет и се наложи България да праща нов комисар, вече с нов ресор.

 

 

 

Канал 3... ...
loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

ивана1520512088-iv1-678x381

Пълна мистерия със смъртта на 19-годишната Ивана, открита гола под прозорците на богаташ след суинг парти с жена му! (СНИМКИ)

март 8, 2018
227800d8b06516b9d0a90336a58f1619

The National Interest: САЩ вече нямат военно превъзходство пред Русия и Китай! С еднополюсния свят е приключено!

март 7, 2018
epa06584937 Russian President Vladimir Putin attends the All-Russia Forum of Young Workers in Nizhny Tagil in Sverdlovsk region, Russia, 06 March 2018. Presidential elections in Russia will take place on 18 March 2018.  EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Путин: Ядрените оръжия на Русия са само за отбрана! Тръмп ми направи добро впечатление, но съм разочарован от системата в САЩ!

март 7, 2018
КИРИЛpatriarh-kiril-sveshtenata-bylgarska-zemq-e-napoena-s-kryvta-na-hilqdi-bylgarski-opylchenci-i-na-ruski-voijnici-496144

Скандалът се разгаря! “Правда.ру”: Руският патриарх устрои на България седем минути позор!

март 6, 2018
US-EU-flags-88724

Търговска война! Брюксел отвръща на удара, налага 25% мито на американски стоки

март 6, 2018
660_51c7a9bccbb26f558048ad657ab36c5a

Московската патриаршия: В България има опити да бъде заличен приносът на Русия за Освобождението!

март 5, 2018