Важно

Нов кошмар за шофьорите! Глоби ще валят като за световно, ако не внимавате – на пътя се връщат пак…

Нов кошмар за шофьорите! Глоби ще валят като за световно, ако не внимавате – на пътя се връщат пак…

 

 

КАТ1491381157-katadv

 

 

Камерите за контрол, поставени в движещи се автомобили, могат да бъдат върнати скоро. Това обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той уточни, че това са бъдещи мерки, които ще бъдат прилагани, но не уточни от кога.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Идеята за подобни камери не е нова. Първоначално страната купи такива устройства и започна да ги използва, след което обаче Законът за движение по пътищата беше променен и беше въведен текст, който задължава да има предупредителен знак при засичане на скоростта, което наложи демонтирането им.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Голяма част от старите патрулни коли „Опел“ са с изчерпан ресурс и ще бъдат поетапно подменени. Той уточни, че не всички камери, които са поставени в тях, могат да бъдат инсталирани в новите полицейски коли „Киа“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Те най-вероятно ще бъдат стационарни, като ще бъдат поставени извън автомобилите, затова и от декември м.г. тече процедура за купуване на такива камери.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимането от цивилни коли става възможно, след като управляващите промениха Закона за движение по пътищата, и вече не се изисква участъците, в които се снима, да бъдат обозначени със специален знак.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Такъв знак беше въведен преди време след тълкувателно решение на Върховния административен съд, което извади от строя за дълго камерите на КАТ. След това обаче парламентът отново промени закона.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сега в наредбата на МВР, с която се определя как се извършва пътният контрол, няма изискване колата, от която се снима, да е обозначена. Там е записано само, че камерите се монтират в служебни коли и мотоциклети.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Освен това се дава възможност да се снима и от движеща се кола или мотор. На практика това значи, че устройството може да бъде монтирано във всеки автомобил, който по документи се води на МВР, но иначе няма никакви отличителни белези, пише „Сега„.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И в момента пътната полиция снима и издава фишове, но резултатите не са особено обнадеждаващи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нарушителите обикновено се измъкват от санкции, защото полицията има проблеми с обработката на фотоматериала, както и с връчването на фишовете за глобите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дори когато бъдат връчени, голяма част от глобите не се плащат, защото куца процесът по събирането им.

 

https://kakata.info

 ... ...
loading...
0
Важно

More in Важно

1477475622-dsc-0144jpg

Изключително важно! КАТ направи куп промени за шофьорите, прочетете ги, за да не отнесете някоя солена глоба!

март 9, 2018
01-768x542

Отворено писмо до ръководството на Република България, до всички граждани на Република България за незабавна оставка на Валери Симеонов! (ВИДЕО)

март 8, 2018
phpyzkx3e_800x_

Шеф от ЧЕЗ: Предлагали сме на българското правителството да влезе в сделката, но то отказа!

март 7, 2018
GUN-543534_38-640x381

Ето ги предложените промени за неизбежна самоотбрана и защита на дома!

март 7, 2018
24054_gallery_main

От последния час! Задава се нова газова криза: ”Газпром” спира доставките през Украйна, обяви Алексей Милер!

март 2, 2018
Rusya Dýþiþleri Bakaný Sergey Lavrov, Türkiye'nin indirdiði Suriye Havayollarý'na ait uçakta kargo içeriði ve belgeler açýsýndan uluslar arasý hukuku ihlal eden herhangi bir durum olmadýðýný söyledi. Bakan, Türkiye'den büyükelçilik görevlilerinin Rus vatandaþlarýna ulaþmasýna neden engel olunduðu ile ilgili açýklama beklediklerini yineledi.

Сергей Лавров: Вашингтон и Брюксел искат да превърнат Балканите във фронт срещу Русия! (ИНТЕРВЮ)

март 2, 2018