Русия

Огледален отговор! Лавров привика US посланика и го информира: Русия гони 60 американски дипломати и закрива консулство!

Огледален отговор! Лавров привика US посланика и го информира: Русия гони 60 американски дипломати и закрива консулство!

5e_o7fgxq
В отговор на решението на Вашингтон да изгони 60 руски дипломати от САЩ заради случая “Скрипал”, Москва ще експулсира същия брой американски дипломати.
Това обяви руският министър на външните работи Сергей Лавров.

„В тези минути посланикът на САЩ в Русия Джон Хантсман е привикан в нашето министерство, където моят заместник Сергей Рябков му излага съдържанието на ответните мерки спрямо САЩ. Те включват изгонването на аналогичен брой дипломати и нашето решение да оттеглим съгласието си за функциониране на генералното консулство в Санкт Петербург“, допълни той, цитиран от ТАСС.

Вашингтон вече обяви, че закрива руското консулство в Сиатъл.

Москва ще даде огледален отговор на всички страни, изгонили руски дипломати, закани се Лавров.

Той заяви още, че руската страна изисква да бъде предоставен консулски достъп до руската гражданка Юлия Скрипал, за която днес беше съобщено, че е дошла в съзнание.

Междувременно утре премиерът Бойко Борисов свиква Съвета по сигурност към Министерски съвет, където ще бъдат изслушани последните данни на службите за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му, за което Великобритания обвини Русия. Именно заради това около 30 държави вече обявиха, че експулсират руски дипломати.

Премиерът не иска да взема решение под натиск от когото и да било, коментира днес министър Лиляна Павлова, след като Борисов вече заяви, че няма достатъчно доказателства за вината на Русия и засега само привика за консултации посланика ни в Москва.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ
Дир БГ, Блиц, Нюз БГ

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Русия

More in Русия

ПАРАД1525851145

На живо! Русия чества Деня на победата с най-мащабния в историята си военен парад и зрелищно авиошоу!

май 9, 2018
6ec16bc03c48ea064afa1dd35502bd25

Русия започва тестове с ракетен “Ураган”, а на парада в Деня на победата ще покаже страховития комплекс “Искандер – М”! СНИМКИ

май 6, 2018
медведевorig

Медведев остава премиер на Русия, Игор Сечин ще му е вице!

април 30, 2018
20151219.atyyrsbkvj

Bloomberg се докопа до грандиозен план на Путин, който ще бъде огласен при инаугурацията му на 7 май!

април 24, 2018
хасан322

Москва показва в ООН тв интервю с детето, “убито при химическата атака на Асад”! СНИМКИ/ВИДЕО

април 19, 2018
русия768x432

Русия обвини британските служби в инсцениране на химическата атака в Сирия, не изключва участие и на Вашингтон!

април 16, 2018