ОБЩЕСТВО

Пазете се много, ако не искате да изгорите! Плъзна нова хитра измама в бензиностанциите!

Пазете се много, ако не искате да изгорите! Плъзна нова хитра измама в бензиностанциите!

 

BENZIN-BENZIONOSTANCIA-PETROL-543534_35-640x381

 

 

 

Прецедент или нов вид измама ? Този въпрос не спира да си задава семейство от Мездра, призовано по най-бързия начин да върне на разсеяна служителка на бензиностанция 20 лева заради станала уж неволна грешка, пише zovnews.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Обаждането на личния GSM на съпругата е от мъж, представил се за полицай от ПУ- Дъбника и е от късния следобед в петък – т.е. без да има време да се провери има ли заведена такава жалба от кого и срещу кого.

„Склонна съм да вярвам, че обаждането е от полицай, тъй като колата ни се води на майка ми-инвалид, а я кара съпругът ми. Тези данни ги има единствено в масивите на КАТ. Но по тази логика, защо първо не уведомиха собственицата, а след това и шофьора, след като се твърди, че има запис на камери от бензиностанцията? И откъде полицаите имат моя личен номер?”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Редичката от въпроси се допълва и с още един, защо точно ПУ ”Дъбника”, след като зареждането с гориво на този автомобил , в този ден и час е станало на бензиностанция, която се намира извън юрисдикцията на участъка?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Съпрузите са абсолютно сигурни, че грешка при връщането на рестото в бензиностанцията не е имало. Двамата са уважавани хора на авторитетни постове и тези подозрения петнят имената им.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Убедена съм, че нещо не е наред, но сумата е нищожна , а ние нямаме нито време, нито нерви да правим наше разследване и евентуално да заведем дело”, споделя съпругата. Ако наистина прецедентът се окаже нов вид измама, нищо чудно и други потърпевши по същия начин да си замълчат за случващото се.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Да, сумите не са големи, но… капка по капка. Колкото до „технологията” заради която мездренското семейство е потърпевшо:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В почивните дни около 3 март съпрузите пътуват извън железничарското градче, а на връщане към дома решават да напълнят резервоара. Проблеми на колонките няма, с изключение на това, че обслужващият не успява да „закове” пистолета точно на 30 лв.,а малко под тази сума. На касата мездренчанинът подава на служителката 50 лв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следва известно забавяне при връщане на рестото. Първата сума от него е левче и стотинки /с цел закръгляне до 30 лв./, следва още малко бавене в ровене в касовия апарат и чак тогава връщане на банкнота от 20 лв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Логично, плащащият сметката за гориво прибира рестото си на 2 транша. Именно това му действие е заснето от камерите в бензиностанцията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Макар, че трудно може да се види, какво шофьорът пъха в джоба- стотинки или хартиени банкноти, бензинджийката незнайно в какъв интервал от време „прозряла”, че именно на този клиент е върнала 2 х 20 лв.

 

 

https://kakata.info

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

40617176_1919649308073197_6942279064447090688_n

Кеворкян: Излиза, че трима министри са по-важни от драмата на 17 семейства, потопени в кръв

септември 4, 2018
каролbig_big_02192639

В Мароко държавата давала пари на князете да си поддържат ДЪРЖАВНИТЕ ИМОТИ, които ползват

септември 4, 2018
магистрали2857_660_370

За първи път в света: Скоростта по Бойковите магистрали може да се ограничи до 100 км/час

септември 4, 2018
cvetanov

Оставките на тримата министри са под въпрос, не е ясно дали изобщо ще бъдат приети

септември 4, 2018
big_1d97

В АПИ си поръчаха луксозни коли и джипове за 1.3 млн. лв., Нанков ги отряза – не били съгласувани с него

септември 3, 2018
1536003034

След коалиционния съвет: Стабилни сме, единни сме… Симеонов: Почва да ми писва

септември 3, 2018