ОБЩЕСТВО

Пазете се много, ако не искате да изгорите! Плъзна нова хитра измама в бензиностанциите!

Пазете се много, ако не искате да изгорите! Плъзна нова хитра измама в бензиностанциите!

 

BENZIN-BENZIONOSTANCIA-PETROL-543534_35-640x381

 

 

 

Прецедент или нов вид измама ? Този въпрос не спира да си задава семейство от Мездра, призовано по най-бързия начин да върне на разсеяна служителка на бензиностанция 20 лева заради станала уж неволна грешка, пише zovnews.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Обаждането на личния GSM на съпругата е от мъж, представил се за полицай от ПУ- Дъбника и е от късния следобед в петък – т.е. без да има време да се провери има ли заведена такава жалба от кого и срещу кого.

„Склонна съм да вярвам, че обаждането е от полицай, тъй като колата ни се води на майка ми-инвалид, а я кара съпругът ми. Тези данни ги има единствено в масивите на КАТ. Но по тази логика, защо първо не уведомиха собственицата, а след това и шофьора, след като се твърди, че има запис на камери от бензиностанцията? И откъде полицаите имат моя личен номер?”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Редичката от въпроси се допълва и с още един, защо точно ПУ ”Дъбника”, след като зареждането с гориво на този автомобил , в този ден и час е станало на бензиностанция, която се намира извън юрисдикцията на участъка?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Съпрузите са абсолютно сигурни, че грешка при връщането на рестото в бензиностанцията не е имало. Двамата са уважавани хора на авторитетни постове и тези подозрения петнят имената им.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Убедена съм, че нещо не е наред, но сумата е нищожна , а ние нямаме нито време, нито нерви да правим наше разследване и евентуално да заведем дело”, споделя съпругата. Ако наистина прецедентът се окаже нов вид измама, нищо чудно и други потърпевши по същия начин да си замълчат за случващото се.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Да, сумите не са големи, но… капка по капка. Колкото до „технологията” заради която мездренското семейство е потърпевшо:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В почивните дни около 3 март съпрузите пътуват извън железничарското градче, а на връщане към дома решават да напълнят резервоара. Проблеми на колонките няма, с изключение на това, че обслужващият не успява да „закове” пистолета точно на 30 лв.,а малко под тази сума. На касата мездренчанинът подава на служителката 50 лв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следва известно забавяне при връщане на рестото. Първата сума от него е левче и стотинки /с цел закръгляне до 30 лв./, следва още малко бавене в ровене в касовия апарат и чак тогава връщане на банкнота от 20 лв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Логично, плащащият сметката за гориво прибира рестото си на 2 транша. Именно това му действие е заснето от камерите в бензиностанцията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Макар, че трудно може да се види, какво шофьорът пъха в джоба- стотинки или хартиени банкноти, бензинджийката незнайно в какъв интервал от време „прозряла”, че именно на този клиент е върнала 2 х 20 лв.

 

 

https://kakata.info

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

СВЕЩbig_12c5f

Напусна ни известна българска журналистка! СНИМКА

май 13, 2018
боянorig

Притеснително: Цяла нощ и тази сутрин никакъв звук от шерпите, които търсят Боян Петров!

май 13, 2018
tantsyorkata-koiato-potroshi-10-koli-702

Танцьорката, която потроши 10 коли в Пловдив, отново в атака! Разби носа на студентка… СНИМКИ

май 12, 2018
BEN1

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! „VIP“ ПЕРСОНАТА БЕНОВСКА ПРЕРЕЖДА В „ИСУЛ“, ДУШИ И РИТА, ЗАЩОТО Я СНИМАХ КАК ПРЕРЕДИ 10 ЧАКАЩИ С ДЕЦА…

май 12, 2018
79673304857275151d01a8c0738ed29d

Никога не оставяйте чаша вода до леглото си!

май 12, 2018
1526142326gettyimages-957336022

От последните минути! Първи следи от изчезналия Боян Петров – шерпите достигнаха Лагер 3, откриха…

май 12, 2018