ОБЩЕСТВО

Пазете се много, ако не искате да изгорите! Плъзна нова хитра измама в бензиностанциите!

Пазете се много, ако не искате да изгорите! Плъзна нова хитра измама в бензиностанциите!

 

BENZIN-BENZIONOSTANCIA-PETROL-543534_35-640x381

 

 

 

Прецедент или нов вид измама ? Този въпрос не спира да си задава семейство от Мездра, призовано по най-бързия начин да върне на разсеяна служителка на бензиностанция 20 лева заради станала уж неволна грешка, пише zovnews.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Обаждането на личния GSM на съпругата е от мъж, представил се за полицай от ПУ- Дъбника и е от късния следобед в петък – т.е. без да има време да се провери има ли заведена такава жалба от кого и срещу кого.

„Склонна съм да вярвам, че обаждането е от полицай, тъй като колата ни се води на майка ми-инвалид, а я кара съпругът ми. Тези данни ги има единствено в масивите на КАТ. Но по тази логика, защо първо не уведомиха собственицата, а след това и шофьора, след като се твърди, че има запис на камери от бензиностанцията? И откъде полицаите имат моя личен номер?”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Редичката от въпроси се допълва и с още един, защо точно ПУ ”Дъбника”, след като зареждането с гориво на този автомобил , в този ден и час е станало на бензиностанция, която се намира извън юрисдикцията на участъка?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Съпрузите са абсолютно сигурни, че грешка при връщането на рестото в бензиностанцията не е имало. Двамата са уважавани хора на авторитетни постове и тези подозрения петнят имената им.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Убедена съм, че нещо не е наред, но сумата е нищожна , а ние нямаме нито време, нито нерви да правим наше разследване и евентуално да заведем дело”, споделя съпругата. Ако наистина прецедентът се окаже нов вид измама, нищо чудно и други потърпевши по същия начин да си замълчат за случващото се.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Да, сумите не са големи, но… капка по капка. Колкото до „технологията” заради която мездренското семейство е потърпевшо:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В почивните дни около 3 март съпрузите пътуват извън железничарското градче, а на връщане към дома решават да напълнят резервоара. Проблеми на колонките няма, с изключение на това, че обслужващият не успява да „закове” пистолета точно на 30 лв.,а малко под тази сума. На касата мездренчанинът подава на служителката 50 лв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следва известно забавяне при връщане на рестото. Първата сума от него е левче и стотинки /с цел закръгляне до 30 лв./, следва още малко бавене в ровене в касовия апарат и чак тогава връщане на банкнота от 20 лв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Логично, плащащият сметката за гориво прибира рестото си на 2 транша. Именно това му действие е заснето от камерите в бензиностанцията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Макар, че трудно може да се види, какво шофьорът пъха в джоба- стотинки или хартиени банкноти, бензинджийката незнайно в какъв интервал от време „прозряла”, че именно на този клиент е върнала 2 х 20 лв.

 

 

https://kakata.info... ...
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

московf564c1422f75d8af61b6191b15b3db80_XL

Извънредно от прокуратурата: Петър Москов отива на съд за турските ваксини. Грози го затвор от 3 до 10 години!

март 12, 2018
звярbig_1105e

Внимание: Тази нощ над България ще стане страшно! Нахлува звяр, който носи със себе си валежи, гръмотевици и силен вятър!

март 12, 2018
baby-5453453453_17-640x381

Майки причиняват нечовешки мъки на децата си от чисто невежество! Никога не правете тази простотия!

март 12, 2018
jenska-drujba-cvetelina-borislavova-na-plaj-v-dubai-s-kakata-na-boiko-1

Женска дружба, топли връзки! Цветелина Бориславова на плаж в Дубай с каката на Бойко!

март 12, 2018
стрелк60945_660_370

Чужда експертиза доказа: Не скоростта, а незаключена стрелка е причинила огнения ад на гара Хитрино!

март 12, 2018
дете-лекари1520740511-4

Невероятно! Лекарите 16 пъти казаха, че това момче е обречено и го изпратиха да умре у дома, а то победи рака ето така! СНИМКИ

март 12, 2018