Русия

Сензационен обрат! Русия обвини Великобритания в шантаж: Отравянето на Скрипал е или атентат, или постановка!

Сензационен обрат! Русия обвини Великобритания в шантаж: Отравянето на Скрипал е или атентат, или постановка!

МОСКВА20150717.yljkvcohau

 

 

 

 

Руското министерство на външните работи заяви днес, че отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания е или терористична атака, от която Лондон не е съумял да защити жертвите, или постановка на британските власти, предаде Франс прес.
ГБ-ЛОНbig_0000
Русия няма абсолютно нищо общо със случая с отравянето на Скрипал и дъщеря му Юлия. Това най-вероятно е поредната грубо фалшифицирана авантюра, каза директорът на департамента за неразпространение и контрол върху въоръженията Владимир Ермаков на брифинг за чуждестранните посланици в Москва.
Остава само да се разкрие кой стои зад това и какви цели е преследвал.
Ясно е едно, че Русия няма нищо общо, и то по една проста причина: за Русия такава авантюра е просто недопустима, по всичките параметри ние нямаме изгода от нея, добави той, цитиран от БТА.
Случаят “Скрипал” може да е организиран от Вашингтон. За никого не е тайна, че именно най-близкият партньор на Великобритания остава единствената държава, която официално запазва най-големия в света арсенал от химически оръжия, изтъкна Ермаков и изрази увереност, и авторите и участниците на провокацията с този случай ще понесат наказание.
Руският дипломат заяви, че Москва смята нападението в Солсбъри за терористичен акт срещу руски граждани на територията на Великобритания.
Москва очаква от Лондон и Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) официален подробен доклад във връзка с отравянето на полковника от ГРУ (военното разузнаване) Скрипал, каза Ермаков.
Дипломатът обясни, че ако е било използвано бойно нервнотоксично вещество срещу Скрипал, на мястото на отравянето би имало голям брой жертви, а при случая в Солсбъри не е така.
Руското министерство на външните работи е изненадано, че британските власти, в нарушение на елементарните норми на цивилизованост в международните отношения, не дават на руската страна дори консулски достъп до руската гражданка Юлия Скрипал, която очевидно е в беда, отбеляза Ермаков.
Той съобщи, че външното министерство е подготвило паметна записка с техническа и правна информация във връзка със случая.

 

 

 

 

 

На брифинг за чуждестранните посланици, Москва осъди липсата на достъп до Юлия Скрипал и определи нападението като допуснат терористичен акт или постановка.

 

 

 

 

 

 

 

Срещата пропуснаха посланиците на Великобритания и САЩ, които бяха представени на по-ниско равнище. Очевидно Лондон не желае да чуе отговорите на собствените си въпроси, коментира Кремъл.

 

 

 

 

 

 

Експерти от Организацията за забрана на химическите оръжия вече работят на мястото на нападението, съобщи Ройтерс.

 

 

 

 

 

 

 

Следите водят неумолимо към Кремъл, повтори днес британският външен министър Борис Джонсън пред парламентарна комисия.

 

 

 

 

 

Според него нападението е сигнал към други политически изгнаници. Изборът на време е свързан с руските избори за изграждане на образа на врага, изтъкна Джонсън.

 

 

 

 

 

https://www.blitz.bg/svyat/senzatsionen-obrat-rusiya-obvini-velikobitaniya-v-shantazh-otravyaneto-na-skripal-e-ili-atentat-ili-postanovka_news587702.html

 

 ... ...
0
Русия

More in Русия

shoigu2

Шойгу: Руски бойни самолети прелетяха без кацане през Северния полюс до Северна Америка!

март 28, 2018
кремъл63079-560x315-trim(60,0,540,360)

Москва с ултиматум: Лондон да докаже, че Скрипал не е бил отровен от британски шпиони!

март 28, 2018
1522174464-1

Нова следа за ада в Кемерово: Неадекватни гаменчета с мургава външност и черни брадички подпалили мола!

март 27, 2018
кемеровоImage_6783329_302

Путин от мястото на трагедията в Кемерово: Престъпна небрежност и немарливост! СНИМКИ

март 27, 2018
русия768x432

Само 14 от ЕС, САЩ, Канада и Украйна гонят руски дипломати, Москва обеща да отговори с реципрочна мярка!

март 26, 2018
кремъл8c699751a08737348cd786e471f5fdd6

Русия: Обвиненията на Великобритания по случая “Скрипал” граничат с бандитизъм в международните отношения!

март 25, 2018