СВЯТ

Тереза ​​Мей призовава за “дългосрочен отговор” на Запада срещу Русия!

Тереза ​​Мей призовава за “дългосрочен отговор” на Запада срещу Русия!

epa06623005 British Prime Minister Theresa May (L) speaks with Slovenian Prime Minister Miro Cerar (R) during a breakfast meeting during the second day of the European Council meeting in Brussels, Belgium, 23 March 2018. The Spring summit of the European Council is expected to focus on economic and trade affairs. The Head of states and governments, according to the Council's agenda, will also look at other pressing issues, including taxation, and the situation in the Western Balkans, Turkey and Russia. The European leaders in an EU 27 format (without Britain) will also discuss the 'Brexit' and 'eurozone' topics. EPA/GEERT VANDEN WIJNGAERT / POOL

 

 

Британският премиер Тереза Мей призовава за “дългосрочен отговор” на Запада срещу заплахата за сигурността от страна на Русия, съобщава “Ройтерс”.

В най-мащабното действие срещу Москва от времето на Студената война, Съединените щати и членовете на Европейския съюз експулсират десетки руски дипломати в отговор на нападението срещу агента Сергей Скрипал и неговата дъщеря. Русия, която отрича всякакво участие в нападението коментира, че действието на Запада е “провокативен акт” и заяви, че ще отговори.

Координираното действие между западните съюзници се разглежда като огромен дипломатически преврат за Мей, чиято страна се готви да напусне ЕС. Говорейки пред високопоставени членове на кабинета в Лондон, Мей коментира, че страните са действали срещу Русия не само от солидарност, но и защото признават заплахата, която представлява.

Агресията на Русия е заплаха за Запада, предупреди Тереза Мей

Агресията на Русия е заплаха за Запада, предупреди Тереза Мей

Най-голямото колективно експулсиране на руски разузнавачи в историята

Имаше значителен момент в отговора ни на тази безразсъдна агресия, но има още какво да се направи, докато работим с международни партньори за дългосрочен отговор на предизвикателството, поставено от Русия”, представя говорителят на Мей, думите й.

Премиерът Тереза Мей предупреждава онези, които “искат да ни атакуват”, че Великобритания ще разгърне всички свои възможности, за да ги победи, в доклад за националната сигурност, който се очаква да бъде публикуван днес и е посветена на новите заплахи в съвременния свят.

Лондон разчита и се подготвя да използва своите ресурси за борба в новата хибридна война. Заплахата от ислямистки атаки остава висока поне през следващите две години и могат да се увеличат предизвикателства от държави като Русия, Северна Корея и Иран.

Мей, която е и бивш министър на вътрешните работи, коментира в анонс на доклада, че Великобритания е жертва на атаки в Лондон, Манчестър и “опит за убийство” в Солсбъри.

НАТО експулсира седем руски дипломати

Обновена

НАТО експулсира седем руски дипломати

Освен това НАТО отказва да издаде акредитации на други трима

Най-важното, което всички тези инциденти ясно показаха е, че нашата национална сигурност е условна … за нашата способност да мобилизираме най-ефективно пълния набор от нашите способности, за да отговорим на предизвикателствата, пред които сме изправени”, коментира Мей, според извадки предоставени от нейния офис.

Мей коментира, че сега Великобритания ще използва не само полицията, службите за сигурност и армията, но и мерки, вариращи от “икономически лостове, чрез авангардни военни ресурси до по-широко дипломатическо и културно влияние на световната сцена“.

Докато защитим нашите интереси и се борим за нашите ценности, ще продължат да съществуват онези, които искат да ни подкопаят или атакуват. Но тези хора не трябва да се съмняват, че ще използваме всяка възможност, с която разполагаме, за да ги победим”, допълва премиерът Тереза Мей.

 

Нюз БГ

 

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

303298866dc7d1eadb116728c9d4edda

Пистолетът на личната охрана на Путин – смъртоносната сила е толкова голяма, че САЩ забраняват на ФСО да го вкарва в страната…

май 12, 2018
22-730x500

Млада жена направи на магистрала нещо, което изуми шофьорите и ги накара да си търкат очите невярващо (СНИМКИ)

май 12, 2018
1526065780-1

Пленен украински войник падна на колене и се разрида горчиво пред паметника на загиналите деца в Донбас (СНИМКА)

май 12, 2018
epa05995425 Germany's Christian Democratic Union (CDU) party chairwoman and German Chancellor Angela Merkel attends an election campaign event of the German Christian Social Union (CSU) party at the 46th Truderinger Festwoche festival week in Munich, Bavaria, Germany, 28 May 2017.  EPA/CHRISTIAN BRUNA

“Дойче веле”: Как се живее в Германия с доход от 416 евро на месец – над 4 милиона го правят!

май 11, 2018
20180511173920-6249043

Меркел: Излизането на САЩ от договора с Иран подкопава доверието в международния ред!

май 11, 2018
15b28f735e8c683e30602c97904b5beb_big

Правда.ру: Американските атомни бомби, предназначени за Русия, пътуват към Европа – ето къде ще бъдат разположени!

май 11, 2018