СВЯТ

Тереза ​​Мей призовава за “дългосрочен отговор” на Запада срещу Русия!

Тереза ​​Мей призовава за “дългосрочен отговор” на Запада срещу Русия!

epa06623005 British Prime Minister Theresa May (L) speaks with Slovenian Prime Minister Miro Cerar (R) during a breakfast meeting during the second day of the European Council meeting in Brussels, Belgium, 23 March 2018. The Spring summit of the European Council is expected to focus on economic and trade affairs. The Head of states and governments, according to the Council's agenda, will also look at other pressing issues, including taxation, and the situation in the Western Balkans, Turkey and Russia. The European leaders in an EU 27 format (without Britain) will also discuss the 'Brexit' and 'eurozone' topics. EPA/GEERT VANDEN WIJNGAERT / POOL

 

 

Британският премиер Тереза Мей призовава за “дългосрочен отговор” на Запада срещу заплахата за сигурността от страна на Русия, съобщава “Ройтерс”.

В най-мащабното действие срещу Москва от времето на Студената война, Съединените щати и членовете на Европейския съюз експулсират десетки руски дипломати в отговор на нападението срещу агента Сергей Скрипал и неговата дъщеря. Русия, която отрича всякакво участие в нападението коментира, че действието на Запада е “провокативен акт” и заяви, че ще отговори.

Координираното действие между западните съюзници се разглежда като огромен дипломатически преврат за Мей, чиято страна се готви да напусне ЕС. Говорейки пред високопоставени членове на кабинета в Лондон, Мей коментира, че страните са действали срещу Русия не само от солидарност, но и защото признават заплахата, която представлява.

Агресията на Русия е заплаха за Запада, предупреди Тереза Мей

Агресията на Русия е заплаха за Запада, предупреди Тереза Мей

Най-голямото колективно експулсиране на руски разузнавачи в историята

Имаше значителен момент в отговора ни на тази безразсъдна агресия, но има още какво да се направи, докато работим с международни партньори за дългосрочен отговор на предизвикателството, поставено от Русия”, представя говорителят на Мей, думите й.

Премиерът Тереза Мей предупреждава онези, които “искат да ни атакуват”, че Великобритания ще разгърне всички свои възможности, за да ги победи, в доклад за националната сигурност, който се очаква да бъде публикуван днес и е посветена на новите заплахи в съвременния свят.

Лондон разчита и се подготвя да използва своите ресурси за борба в новата хибридна война. Заплахата от ислямистки атаки остава висока поне през следващите две години и могат да се увеличат предизвикателства от държави като Русия, Северна Корея и Иран.

Мей, която е и бивш министър на вътрешните работи, коментира в анонс на доклада, че Великобритания е жертва на атаки в Лондон, Манчестър и “опит за убийство” в Солсбъри.

НАТО експулсира седем руски дипломати

Обновена

НАТО експулсира седем руски дипломати

Освен това НАТО отказва да издаде акредитации на други трима

Най-важното, което всички тези инциденти ясно показаха е, че нашата национална сигурност е условна … за нашата способност да мобилизираме най-ефективно пълния набор от нашите способности, за да отговорим на предизвикателствата, пред които сме изправени”, коментира Мей, според извадки предоставени от нейния офис.

Мей коментира, че сега Великобритания ще използва не само полицията, службите за сигурност и армията, но и мерки, вариращи от “икономически лостове, чрез авангардни военни ресурси до по-широко дипломатическо и културно влияние на световната сцена“.

Докато защитим нашите интереси и се борим за нашите ценности, ще продължат да съществуват онези, които искат да ни подкопаят или атакуват. Но тези хора не трябва да се съмняват, че ще използваме всяка възможност, с която разполагаме, за да ги победим”, допълва премиерът Тереза Мей.

 

Нюз БГ

 

 ... ...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

shoigu2

Шойгу: Руски бойни самолети прелетяха без кацане през Северния полюс до Северна Америка!

март 28, 2018
ПУТИН8715cd9ddef23a485500805b07b93753_big

МИ-5: Путин мисли 10 стъпки преди Запада!

март 28, 2018
кремъл63079-560x315-trim(60,0,540,360)

Москва с ултиматум: Лондон да докаже, че Скрипал не е бил отровен от британски шпиони!

март 28, 2018
кланета1522219936-okok

The Local: Кланета в Германия, бежанците вилнеят, ножовете стават все по-дълги!

март 28, 2018
1522209777-novichok1-678x381

160 държави по света извън западния блок чакат доказателства за вината на Русия по случая “Скрипал”!

март 28, 2018
1522174464-1

Нова следа за ада в Кемерово: Неадекватни гаменчета с мургава външност и черни брадички подпалили мола!

март 27, 2018