Политика

Тома Биков: Срещата между Борисов и Ердоган е на четири очи, искането за разсекретяване е абсурдно! ВИДЕО

Тома Биков: Срещата между Борисов и Ердоган е на четири очи, искането за разсекретяване е абсурдно! ВИДЕО

 

 

98263_660_370

 

 

“За нас беше важно българската позиция, която е била отстоявана и дали тя е била защитена по време на срещата на президента Румен Радев с руския патриарх Кирил. Президентът прави опит да обясни националната позиция, но въпросът е, доколко успява. Очаквах от президента такъв твърд тон както към правителството. Очаквах да реагира по обичайния си начин – като генерал”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в ефира на предаването „Денят на живо” по Канал 3.Той коментира публикуваните по-рано днес аудио записи на разговора между държавния глава и руския патриарх, както и други актуални теми.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ясно е, че това е трудна ситуация. Надявам се президентската администрация да си е направила заключения след тази среща. Недопустимо е тя да не бъде записана.Надявам се, че е отчетено като грешка, както и поканата на журналисти само от руска страна. Научихме за тази среща от руските медии и имаше атака срещу президента, защото нямаше запис от наша страна”, отчете депутатът.

 

 

 

 

 

 

 

 

”Президентът можеше да каже по-ясно, каква е нашата позиция. Поздравявам отец Николай за записа, но не президентството, от което този разговор не беше представен”, отправи критика той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тома Биков говори и за искането от страна на БСП за разсекретяване на стенограмата от разговора между премиера Бойко Борисов и турския президент Раджеп Ердоган по време на срещата на върха ЕС-Турция във Варна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Това е среща на четири очи, затова не се разпространява стенограма. Води се протокол, а това какви разговори са се водели по време на срещата, се оповестява след нея от участниците. Това беше направено от Ердоган пред Борисов и от Борисов пред Ердоган. Ние няма да нарушаваме правилата на демокрацията, защото това ще навреди на българския национален интерес. Каквото е говорено на тази среща, то беше казано.Искането за разсекретяване е абсурдно”, смята Тома Биков.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Канал 3

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

768x432

Борисов настоява за отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ “Белене”, който ГЕРБ наложи преди 6 години!

май 12, 2018
борисов интервю

Фалшива новина е, че чакам края на председателството, за да дам оставка! Много исках с президента да теглим заедно, ама той явно си е с БСП

май 12, 2018
1517999603-img-7736jpg

Борисов за БСП: Много обичат да ни дават акъл, но такава злоба и жлъч не съм виждал – искат да провалят европредседателството!

май 12, 2018
lekari

Лекарите се вдигат на бунт! Въвеждането на здравната карта ще изхвърли на улицата стотици медицински лица!

май 12, 2018
epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

Радев: Абсолютно основателни са исканията на транспортния бранш, ЕС води дискриминационна политика!

май 12, 2018
позорbig_myjete-dominirat-v-noviq-parlament-260889

Депутатите на най-корумпираната, бедна, изостанала и бързо умираща нация в Европа решиха: Искаме да регулираме съдържанието в интернет!

май 10, 2018