ОБЩЕСТВО

Тотален грабеж! Над 16 милиарда лева е дължимият ДДС, министър Горанов го крие!

Тотален грабеж! Над 16 милиарда лева е дължимият ДДС, министър Горанов го крие!

грабежn20180320_152526
Над 16 милиарда лева е дължимият към държавата ДДС от 2000-та година досега. Тези пари се равняват на бюджета на МВР за 10 години напред, както и за всички пенсии за 2 години.

Грандиозният дълг е установен при ревизии от външни институции, ангажирани за борба с данъчните измами.  Оказва се, че от тези 16 млрд. лв., които са за влезли в сила ревизионни актове,  6 млрд. лв. са доказани дългове от самата приходна агенция.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Реалната цифра на  щетите за държавата ни са поне 4-5 пъти повече, като се има предвид, че институциите засичат само малка част от далаверите с ДДС.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От НАП обяснават, че повечето от дължимите средствата не могат да се съберат по никакъв начин, защото хората, които ги дължат, не притежават никакви активи и имущество. Или казано накратко-държавата се  е отказала да си ги търси, сиреч-харизала ги е.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шокиращите данни за тоталния грабеж на държавата, особено в трите периода на управление на ГЕРБ,  изнесе на пресконференция гражданско сдружение БОЕЦ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Организацията се позова на официални данни, получени на 15 март т. г.  от шефката на НАП  Галя Димитрова. Куриозното е, че на запитване на  БОЕЦ за дължимото ДДС,  от ведомството на финансовия министър Владислав Горанов отговорили малко преди скандалното писмо от НАП, че не  разполагат с никаква информация. Странно е как Горанов няма данни за несъбраното ДДС, при положение, че подопечната му агенция разполага с точни разчети.

 

 

 

горанов2128

 

 

 

 

 

 

 

Поискахме информация за несъбраното ДДС, за да разберем как на фона на реките от милиарди от Европа и на събраните данъци, България продължава да е на последно място по доходи и на първо по бедност и корупция. Оказва се, че голяма част от ресурса ни е източен.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следовател Бойко Атанасов разкри наскоро, че се случват споразумения между прокуратурата и организирани престъпни групи за източване на ДДС, след които за виновните няма никакви последствия, каза лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев. Той зададе реторичен въпрос: Как нито една партия не е поставяла този въпрос досега?! Все пак става дума за пари, които всеки гражданин е платил от своя джоб.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От НАП правят разбивка на несъбраното ДДС в размер на 6 млрд. лв. по години /виж по-долу отговора на НАП/. „Фактите са категорични. Този, който винаги се връща на власт, веднага се повишава несъбраното ДДС. Най-ниските стойности са през 2013 г. и 2014 г., когато ТОЙ не беше в управлението на страната.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

През 2015 година има рязък скок на несъбраното ДДС, а през 2016 г., по времето, когато не ни управлява, е регистриран отново спад. Само за 2017 г., когато управлява Бойко Борисов и ГЕРБ, дългът от ДДС скача на четвърт милиард, допълни Георги Георгиев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Лидерът на БОЕЦ допълни: България се е превърнала в мафиотска държава. Как се източват 16 млрд. лв? Това не може да стане без чадър над тези схеми. Какво са правили управляващите? Какво е правил Владислав Горанов, който беше два мандата министър и един зам.-министър, след като казва, че не е имал тази информация?!

 

Отговор на НАП

Отговор на Министерство на Финансите

 

 

Фрог нюз

 

https://frognews.bg/novini/totalen-grabej-nad-16-miliarda-leva-daljimiiat-dds-2000-godina-dosega.html

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

колан66cff06e96ff45cc9fa3754eee5f7716

3000 лева глоба за пътник без колан в автобуса

август 29, 2018
трейсitem_pavlovaborisovgoranovbelokopitovo

„Трейс“ – спечелени 108 обществени поръчки за почти 1 млрд. лева

август 29, 2018
2018_05_14-Dimitar-Ivanov-Facebook1-650x418

Време на гняв, време на отговорност

август 29, 2018
гурбетbig_1bad

Гурбетчия изригна: Няма да има работници у нас, след като в чужбина взимат по над 100 евро на ден (ВИДЕО)

август 29, 2018
иванчева окована

Съдът пусна строежа, срещу който протестираше Десислава Иванчева

август 29, 2018
бус766-179869-1_wide

Проговори адвокатът на шофьора на автобуса ковчег, отнел живота на 17 души до Своге: Той ми разказа, че…

август 29, 2018