Политика

Шефът на ЧЕЗ Вацлав Пачеш пред БНР: Борисов не ни иска. “Инерком” няма да успее да намери пари за сделката!

Шефът на ЧЕЗ Вацлав Пачеш пред БНР: Борисов не ни иска. “Инерком” няма да успее да намери пари за сделката!

 

ББ655-402-bojko-borisov

 

 

Премиерът на България Бойко Борисов не иска ЧЕЗ да работи в страната. Това заяви в интервю за БНР шефът на Надзорния съвет на ЧЕЗ Вацлав Пачеш.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Той обясни желанието на ЧЕЗ да продаде българските активи със загубата на средства заради неизпълнени от българското правителство ангажименти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Доколкото знам, някои от законовите ангажименти, поети от българското правителство, не са съвсем изпълнени. Заради това ЧЕЗ загуби пари и затова постепенно изгуби интерес да прави бизнес в България. Аз обаче не съм толкова отдавна в компанията. Знаете, че аз се присъединих по-късно към нея. Заварих тази ситуация.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Информираха ни, че ръководството на ЧЕЗ смята, че губи пари заради действията на правителството и че просто трябва да си тръгне от страната.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Смисълът на всичко беше, че българското правителство и специално премиерът Бойко Борисов не искат ЧЕЗ изобщо да бъде в България…”, каза Пачеш.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Той обясни отношението на министър-председателя с факта, че през 2013 г. първото правителство на ГЕРБ падна от власт заради цената на тока.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Мисля, че ЧЕЗ направи грешка, като поиска увеличаване на цените на тока твърде бързо. Подчертавам, че това е лично мнение. Цената на електроенергията се качваше с такова темпо навсякъде в Европа, но тогава ЧЕЗ трябваше да осъзнае, че част от българското общество не е готово за подобно шоково увеличение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сега премиерът Борисов е отново на власт и вероятно присъствието на ЧЕЗ вероятно не му се нрави – на него и на неговите хора. Ето защо за ЧЕЗ става много трудно да прави бизнес в България”, добави той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Освен това Пачеш се опасява, че „Инерком“ няма да успее да плати сделката, особено след изтичането на документ, свързан именно с финансирането ѝ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Има изтичане само на един документ, в който се съдържа информация за финансовите институции, които биха осигурили заем за „Инерком“, за да закупи активите на ЧЕЗ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Във вестниците прочетох, че заради натиска две български банки са се оттеглили. Става дума за натиск от българското правителство. Ако това наистина е вярно, аз се опасявам, че всичко ще отиде на вятъра.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страхувам се, че „Инерком“ няма да успее да си осигури средства, за да плати активите на ЧЕЗ България. Тогава, мисля, че има други компании, които искат да закупят българските активи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Доколкото знам, интерес има от „India Power“ и от „Енерго про“ – това е друга чешка компания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Все още има интерес да закупят целия бизнес в България, особено индийската компания”, заявява още шефът на надзора на ЧЕЗ пред БНР.

 

 

Епицентър, БНР... ...
loading...
0
Политика

More in Политика

big_11

Сидеров насмете соросоиди и първосигнални русофоби, защити патриарх Кирил и обясни защо Путин печели симпатиите на руснаците!

март 12, 2018
московf564c1422f75d8af61b6191b15b3db80_XL

Извънредно от прокуратурата: Петър Москов отива на съд за турските ваксини. Грози го затвор от 3 до 10 години!

март 12, 2018
benovska

Невиждан цирк! Депутат изненада Беновска с подарък и размаха зеленчук пред лицето й! Тя: Аз краставици не употребявам!

март 11, 2018
epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

Румен Радев пред ТАСС и “Россия 24”: България даде славянската писменост на Русия! (ВИДЕО)

март 11, 2018
boiko

Борисов: Истински се гордея, че съм българин. Потомък на такъв народ, който е защитил евреите си!

март 10, 2018
позитано

БСП започва подписка в цялата страна срещу сделката с ЧЕЗ !

март 10, 2018