Европа

The Local: Кланета в Германия, бежанците вилнеят, ножовете стават все по-дълги!

The Local: Кланета в Германия, бежанците вилнеят, ножовете стават все по-дълги!

кланета1522219936-okok

 

 

Непрекъсваща поредица от кървави нападения с хладно оръжие през последните седмици засили още повече тревогите от нарастващите престъпления от този тип, извършени от бежанци.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фактът, че получилите убежище тийнейджъри са най-честите извършители на подобни престъпления наля вода в мелницата на крайно-десните критици на настоящото германско правителство, пише германската редакция на електронното издание The Local.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Във вторник сутринта, животът на 24-годишна жена продължава да виси на косъм, след като тя бе намушкана в събота в град Бугведел в Долна Саксония.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

След направената й спешна спешна операция, тя бе поставена в изкуствена кома. Жената и нейното гадже са влезли в разправия с трима тийнеджъри от Сирия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Когато ситуацията започва да излиза от контрол, жената се опитва да се намеси, но един от младите бежанци вади нож и я пронизва. В същия ден, 15-годишен ученик е наръган по време на масов бой на около 20 тийнеджъри в Бохум.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16-годишен сириец е арестуван по случая. Един ден по-рано, на централната гара във Висбаден спор прераства в побой между две групи мъже. Един от тях вади нож и наръгва трима от противниците си. Оказва се, че нападателят е от Афганистан.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Серията от кървави инциденти през уикенда включва и две убийства чрез наръгване, а поне едно от тях е мотивирано от ревност.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ножовете стават все по-дълги, а нападателите все по-млади. Броят на нападения с нож, извършени от получили убежище нараства постоянно“, констатира Алис Вайдел, един от лидерите на парламентарната група на „Алтернатива за Германия“, чрез съобщение във Фейсбук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Говорителят на германския полицейски съюз Дитмар Шлиф заяви пред ДПА във вторник, че все повече млади бежанци се движат с ножове.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ставаме свидетели на опасна тенденция – сега за части от секундата може да се развие заплашваща живота ситуация“, заяви той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Трябва да сме наясно, че подобни атаки се случват изключително често и трябва да знаем кой е най-честият им извършител, за да можем да реагираме по-адекватно“, когато това се случи, добави Шлиф.

източник: Блиц

loading...
0
Европа

More in Европа

epa05676595 Hungarian Prime Minister Viktor Orban arrives for the European summit in Brussels, Belgium, 15 December 2016. EU leaders meet for a one-day summit which will mainly focus on the implementation of the EU-Turkey agreement on migration and the EU Internal Security Strategy. 27 leaders are scheduled to later meet informally for a dinner to discuss the Brexit process.  EPA/JULIEN WARNAND

Die Welt: Ако ЕНП изключи Орбан, поставя под въпрос избирането на Манфред Вебер за шеф на ЕК

март 4, 2019
5959fffee19621a9a1748a29070f0c35

ЕС скочи срещу руската политика на Балканите, Москва подозира заговор срещу „Турски поток“

март 3, 2019
ЕС2019

ЕС все по-тревожен, готви се за разтърсващи евроизбори през май

март 2, 2019
ek-bgnes

ЕК: Службите в България покриват политици за пране на пари, не се разследват адекватно финансови престъпления

февруари 28, 2019
северозападthumb_910x0_phppyiyqa_800x_

България окупира дъното на ЕС по БВП, родният Северозапад остава най-бедният регион

февруари 26, 2019
Venezuela and European Union flag together realtions textile cloth fabric texture

ЕС се обяви против военна интервенция във Венецуела

февруари 25, 2019