САЩ

Извънредна новина от Белия дом за Тръмп и ответните мерки срещу Сирия, до часове обявява решението!

Извънредна новина от Белия дом за Тръмп и ответните мерки срещу Сирия, до часове обявява решението!

 

белия1523371204-2

 

 

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да присъства на срещата на високо равнище на Америките, която трябва да се проведе в Перу на 13-14 април. Това обяви пред журналисти прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от световните агенции. 

 

 

 

 

 

 

 

“Президентът Тръмп няма да присъства на осмата среща на високо равнище на Америките в Лима, Перу. Той също така няма да отиде и в Богота, Колумбия, както беше планирано. По молба на президента вицепрезидентът ще пътува вместо него”, каза Сандърс.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Тя обясни, че американският лидер остава в Съединените щати, за да координира ответните крачки на САЩ във връзка със събитията в Сирия и “да следи за развитието на събитията в света”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поредната среща на високо равнище на Америките ще се състои на 13-14 април в Лима. Това е среща на лидерите на държавите и правителствата от Западното полукълбо.

 

 

 

 

 

 

 

Тези събития се организират през няколко години под егидата на Организацията на американските държави, обединяваща 35 страни.

 

 

 

 

САЩ могат да предприемат военно решение в Сирия още тази нощ в отговор на химическата атака срещу мирни жители в сирийския град Дума, осъществена вероятно от правителството на Башар Асад, пише британският вестник Daily Express.

Това е заявил американският президент пред журналисти. Изданието напомня, че десетки мирни жители, включително деца са загинали при инцидента.

Тръмп е свикал заседание с участието на военните и служителите по сигурността, като преди него е заявил, че решение може да бъде взето още тази вечер или много скоро след това.
Сирия и Русия категорично отричат участие в инцидента.
На фона на тази информация напрежението между САЩ и Русия ескалира след спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, пише британският The Guardian.

 

Източник: blitz.bg

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
САЩ

More in САЩ

15b28f735e8c683e30602c97904b5beb_big

Правда.ру: Американските атомни бомби, предназначени за Русия, пътуват към Европа – ето къде ще бъдат разположени!

май 11, 2018
1525795556-09dc-prexy1-jumbo

САЩ излизат от ядрената сделка с Иран, светът е изправен пред ново опасно изпитание! Техеран: Готови сме за всякакъв сценарий!

май 8, 2018
сащ войни

Вижте пълния списък на войните и интервенциите на САЩ – най-агресивната страна в човешката история!

април 29, 2018
big_168d

Bloomberg: Войната между САЩ и Европа започва на 1 май! Меркел и Макрон не успяха в преговорите с Тръмп!

април 28, 2018
отломкиbig_1175

Пентагонът коментира показаните в Москва отломки от свалените в Сирия крилати ракети “Томахоук”: това не са доказателства! СНИМКИ

април 26, 2018
САЩbig_3fa8

САЩ: Китай, Русия, Иран и Северна Корея са “морално укорими” и подкопават нашите интереси, защото нарушават правата на човека!

април 21, 2018