Политика

Мая Манолова: По договора със САЩ сме длъжни да екстрадираме българи без доказана вина!

Мая Манолова: По договора със САЩ сме длъжни да екстрадираме българи без доказана вина!

 

 

 

maq-manolova--501804

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Договорът за екстрадиция със САЩ е ратифициран през 2008 г.“ Омбудсманът няма отношение по екстрадициите, тъй като не е специалист по международно право, отбеляза Манолова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тя каза какво следва за Желяз Андреев. По думите и трябва да се изчака решението на съда.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Манолова допусна, че днес ще бъде решено Андреев да остане в ареста, след което в 60-дневен срок трябва да се установи вината му и да се реши дали да се екстрадира в САЩ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„По договорите с другите държави не сме длъжни да предаваме български граждани, за да бъдат съдени в друга държава, за разлика от договора с Америка. Това обаче може да се промени“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Извършването на престъпление води до носене на отговорност, независимо дали си служител или управител. Обвинението е за умишлено престъпление. Той е знаел какво прави“, каза Манолова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Би следвало да има по-голяма превенция и контрол за престъпленията при нападенията от кучета. Трябва да са завишени санкциите. Не се съмнявам, че по случая с нахапаното 6-годишно дете ще има наказани. Това каза националният омбудсман Мая Манолова в ефира на БТВ.

 

 

 

 

 

 

 

Омбудсманът коментира и промените, касаещи фалитите на работодатели.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Промяната на закона бе свързана с много емоции и атаки срещу институцията на омбудсмана. Те вече дават резултати. 3500 души са подали заявления за обезщетения от Фонда за гарантиране на вземанията. Работниците трябва да имат специална защита на трудовите си права“, увери Манолова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тя предупреди и за изтичащите срокове за обезщетения. „За работодатели, обявени в несъстоятелност след 1 февруари 2015 г., работникът трябва да подаде заявление за дължимите суми към НОИ до 31 май. „България е в топ 5 по свръхзадълженост и невъзможност на гражданите да си обслужват кредитите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Въпреки този огромен проблем интересът на депутатите е бил малък“, каза ще омбудсманът. По думите на Манолова трябва да се даде шанс на длъжниците и кредиторите, за да се стигне до справедливост.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„С новия закон за частните фалити се дава възможност на хората да плащат разсрочено дълговете си или да се изплати голяма част от дълга, от което ще са доволни и кредиторите“.

 

 

 

 

 

Източник: novini.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

768x432

Борисов настоява за отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ “Белене”, който ГЕРБ наложи преди 6 години!

май 12, 2018
борисов интервю

Фалшива новина е, че чакам края на председателството, за да дам оставка! Много исках с президента да теглим заедно, ама той явно си е с БСП

май 12, 2018
1517999603-img-7736jpg

Борисов за БСП: Много обичат да ни дават акъл, но такава злоба и жлъч не съм виждал – искат да провалят европредседателството!

май 12, 2018
lekari

Лекарите се вдигат на бунт! Въвеждането на здравната карта ще изхвърли на улицата стотици медицински лица!

май 12, 2018
epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

Радев: Абсолютно основателни са исканията на транспортния бранш, ЕС води дискриминационна политика!

май 12, 2018
позорbig_myjete-dominirat-v-noviq-parlament-260889

Депутатите на най-корумпираната, бедна, изостанала и бързо умираща нация в Европа решиха: Искаме да регулираме съдържанието в интернет!

май 10, 2018