Важно

Напрежението ескалира неудържимо: Ще се сблъскат ли тази нощ САЩ и Русия в Сирия заради “химическата атака на животното Асад”?!

Напрежението ескалира неудържимо: Ще се сблъскат ли тази нощ САЩ и Русия в Сирия заради “химическата атака на животното Асад”?!

 

1523212502-11

 

 

 

 

 

Организаторите на химическата атака в Източна Гута  “скъпо ще заплатят” за своите действия, заяви днес американският президент Доналд Тръмп.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
“Много загинали, включително жени и деца, в безумна  химическа атака в Сирия. Районът на зверството е затворен и обкръжен от сирийската армия, което го прави абсолютно недостъпен за външниясвят”, написа Тръмп в Twitter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Той поиска “незабавно да бъде деблокиран района” за оказване на медицинска помощ на жертвите и да се проверят последствията от предполагаемата атака. Освен това Тръмп подложи на остра критика Русия и Иран за подкрепата, която оказват на “животното Асад”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Американският лидер обвини и предишния президент на САЩ Барак Обама, че той не е нанесъл удар на Сирия през 2013 г., макар че беше обещал да го направи в случай на употреба на химическо оръжие. “Ако президентът Обама беше преминал своята обявена червена линия, то сирийската катастрофата щеше да е прилючила отдавна! Асад вече щеше да е история!”,  пише Тръмп.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По-рано съветник по въпросите на сигурността и борбата с тероризма на Белия дом Томас Босърт заяви,, че във Вашингтон обмислят възможността за нанасяне на нов удар в Сирия на фона на съобщенията за химическата атака в Дума.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В неделя ръководителятна руския Център за помирение на враждуващите страни в Сирия генерал-майор Юрий Евтушенко, заяви, че фейковите новини за използване на химическо оръжие в Източна Гута целят срив на операцията на сирийската армия по извеждането на джихадистите от Джейш ал Ислам от град Дума.

 

 

 

 

 

 

 

 

В МВнР на Русия са на мнение, че непотвърдените съобщения за химическа атака ще станат предлог за нанасяне на удари по правителствените сили.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Още на 13 март началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валери Герасимов съобщи, че терористите готвят постановка с химическа атака в Източна Гута, която Вашингтон ще използва като претекст за бомбардировса на Дамаск.

Герасимов предупреди, че ако в зоната на предполагаемия удар се окажат руски военни, то американските ракети и техните носители ще бъдат унищожени.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашингтон веднъж вече е използва обвинения срещу Дамаск като повод за атака срещу правителствените сили. Така през април 2017 г. САЩ нанесоха удар по сирийската авиобаза Шайрат, след като медии обвиниха властите на Сирия в използването на химическо оръжие в град Хан Шейхун.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дамаск отхвърли поредните обвинения, че използва химическо оръжие и заяви, че те звучат като “изтъркана грамофонна плоча”.

Напрежението ескалира неудържимо! Ще се стигне ли до пряк сблъсък между САЩ и Русия в Сирия тази нощ…

 

 

 

 

 

 

Вероятността е голяма, но засега се очертава първото сражение да е дипломатическо. Франция в  последните часове започна дипломатическа офанзива и призова спешно да бъде свикан Съвета за сигурност на ООН, за да бъде обсъдена ситуацията в Източна Гута. Към призива ѝ се присъединиха САЩ, Великобритания и още 6 страни. Очаква се заседанието да бъде насрочено за понеделник.

 

 

 

 

 

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ 

Източник: blitz.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Важно

More in Важно

1525505810-novi-pravila-tehnicheski-pregled-kolata-098

Пореден тормоз за шофьорите! От 20 май влизат нови правила за технически преглед на колата, а солени глоби валят, ако установят това…

май 5, 2018
КАТ1491381157-katadv

Парите свършиха! Взимат шофьорски книжки поголовно за неплатени глоби, КАТ излиза на лов в нова акция! (ВИДЕО)

април 30, 2018
big_a53

НАП напомня и на работещите в чужбина българи да декларират доходите си, защото…

април 24, 2018
big_1d68

Ново 20! Взимат ни книжката, ако изпаднем в истерия пред КАТ – а за да си я върнем ще се измъчим доста!

април 22, 2018
еко991-ratio-zadrystvane-koli

ВАЖНО! Главоломно скача цената на техническите прегледи – въвеждат ековинетки за всеки автомобил!

април 10, 2018
zadrastvane-54353_36-640x381

Голямото завръщане е в разгара си: АПИ излезе с много важна информация за всички, които пътуват днес!

април 9, 2018