ОБЩЕСТВО

Нинова разкри какво ни готвят: ЧЕЗ искат увеличение с 51% на тока през нощта и с 5% на дневната тарифа! ДОКУМЕНТ

Нинова разкри какво ни готвят: ЧЕЗ искат увеличение с 51% на тока през нощта и с 5% на дневната тарифа! ДОКУМЕНТ

 

 

НИНОВА1523441572

 

 

 

 

 

Огромен скандал се задава отново покрай Гинка Върбакова .Дружеството, което тя е на път да закупи – ЧЕЗ, е поискало от КЕВР увеличение с 51% на нощната тарифа на тока, скок с 35% на цената за достъп, с 34% на цената за пренос и с 5% на дневната тарифа.

 

 

 

тарифа1523441938

 

 

 

 

 

 

Тези факти изнася лидерът на БСП Корнелия Нинова след като получи отговор на свое запитване от председателя на регулатора Иван Иванов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако КЕВР угоди на искането на ЧЕЗ, това би било нечувано досега увеличение на електроенергията в страната, което ще повлече след себе си драстично поскъпване на всички сектори от икономиката, бизнеса и бита на обикновените хора. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Стои ли правителството зад продажбата на ЧЕЗ България на Гинка Върбакова и народът ли ще плати сметката на задкулисието?” – този въпрос зададе лидерът на БСП Корнелия Нинова, която  публикува във Фейсбук отговора на председателя на КЕВР Иван Иванов на нейно писмо с питане – какво увеличение на цената на тока за бита е поискано от “ЧЕЗ разпределение България” и “ЧЕЗ Електро България” от 01.07.2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Обръщам внимание, че искането е от 30.03.2018 г. и досега е крито. Другите енергоразпределителни дружества обявиха официално исканията си, пише Нинова. На многократните ни въпроси за ЧЕЗ бяха давани мъгляви отговори и бяхме обвинявани в лъжа, че ще има увеличение на цената на тока за хората.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ето я истината: ЧЕЗ ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЕ с 51% на нощната тарифа, с 35% на цената за достъп, с 34% на цената за пренос, с 5% на дневната тарифа”, коментира председателят на БСП. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тя изтъква като сравнение: ЕВН са поискали увеличение на нощната с 5.4% , на дневната с 6,9%. “Енерго про” са поискали средно увеличение с 5.5%. Едните с 5%, ЧЕЗ с 51%. “Ще плати ли народът и тази далавера на управляващите?”- зададе реторичен въпрос Корнелия Нинова.

 

 

 

 

 

 

 

 

Епицентър.бг припомня, че всички дружества, държавни и частни – НЕК, ЕСО и трите ЕРП-та – ЕВН, ЧЕЗ и Енерго Про, са задължени всяка година да искат нова цена на еленергията три месеца преди 1 юли, когато е началото на новия регулаторен период. Месец преди тази дата те са длъжни чрез медиите да обявят намерението си да поискат нови цени.

 

 

 

 

 

 

Припомняме още, че в края на февруари от ЧЕЗ обявиха, че ще искат корекция на цените на тока, без да уточняват с колко. Тогава от компанията се обосноваха, че с „предложението си целят да се осигурят сигурност на снабдяването и качествена услуга на клиентите, намаляване на технологичните разходи и необходимите средства за развитие и разширяване на мрежата“.

 

Очаквайте подробности

 

Епицентър... ...
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

вреждания768x432

Над 6 500 поискаха достоен живот и труд за хората с увреждания: “Реформа – да, но не така!” СНИМКИ

април 11, 2018
въпрос1523422471-screenshot-11-2

Не е смешно, а страшно! Публиката в “Стани богат” изби рибата, този въпрос от началното училище я “хвърли в джаза”! СНИМКА

април 11, 2018
maq-manolova--501804

Мая Манолова: По договора със САЩ сме длъжни да екстрадираме българи без доказана вина!

април 11, 2018
баща5e_iu2ps8-640x381

Той преживя най-големия ужас! Ето какво е решил бащата на детето, което беше зверски нахапано от ротвайлер в София!

април 11, 2018
1523420725-viktor-i-adelina

Виктор Николаев се опули и онемя от тази СНИМКА, а Аделина Радева по блондински предположи, че…

април 11, 2018
MUT1

Всички политици се скриха от отмяна на договора за екстрадиция, мълчат като риби, дори Мая Манолова се покри..

април 11, 2018