Uncategorized

Няма да повярвате какво се случва със Здравко от „Биг Брадър”! Гларусът от Приморско на път да сбъдне една голяма мечта!

Няма да повярвате какво се случва със Здравко от „Биг Брадър”! Гларусът от Приморско на път да сбъдне една голяма мечта!

 

здравко1523801285-sistemen-bufer-5

 

 

 

Победителят в първия „Биг Брадър” Здравко Василев е на крачка да сбъдне още една своя мечта. Гларусът от Приморско предприе дълго пътешествие по море, което смята да е подготовка за негова следваща експедиция. С нея риалити шампионът се надява да обиколи света за година и да се запознае с най-отдалечените и малко населявани кътчета на планетата.

 

 

 

 

 

 

Още от годините, в които се прочу в Къщата на „Биг Брадър”, Здравко говореше, че някой ден ще се прослави с подобно приключение. Дори тогава брадърът намекваше, че неговата мотивация да участва в шоуто е именно, за да види какво е да си в изолирана среда – едно от условията за всеки пътешественик. Липсата на роднини, любими хора и неочакваните ситуации също били като калявка за духа му при една експедиция, пише “Уикенд”.

 

 

 

 

 

 

 

 
Малцина обаче тогава повярваха на Гларуса от Приморско, че има кураж и постоянство, за да стане истински приключенец. Далеч по-реален изглеждаше сюжета, в който Здравко пътува по света само, за да сравнява жените и да натрупва нови и нови истории за споделяне на по чашка. Дори най-близките му едва ли са се надявали, че той може да се кротне.

 

 

 

 

 
Точно 14 години след като се прочу с плейбойския си характер, брадърът е станал нов човек и тези евтини сюжети далеч вече не го привличат. Семеен с две деца, посветен на бизнеса си и съпругата си Христина, Гларуса от Приморско се е обърнал към света на духовното просветление.

 

 

 

 

 
Преди година по Великден той приключи първата си продължителна експедиция пеш, с което се убеди, че животът, който иска да води е именно по път.

 

 

 

 

 

 
Тогава Здравко тръгна по стъпките на поклонниците – Камино, маршрутът на пелегрините.Последователите на Христовата вяра го следват от стотици години в търсене на просветление, опрощение и отговори на въпросите за смисъла на живота им. Маршрутът е доста тежък и минава през Северна Испания, а крайната му точка е Сантяго де Компостела.

 

 

 

 

 

 

Той започва във Франция, изкачва Пиренеите и върви от изток на запад по тях през цяла Северна Испания, докато стигне до прочутата катедрала „Сантяго де Компостела”, където се твърди, че са погребани останките на свети Яков Зеведеев.

 

 

 

 

 

 
Самият път е около 800 километра, които се извървяват пеша. Вярва се, че пътят върви под проекцията на Млечния път, а по него човек се отърсва от земните си грехове. След като го измине, става едно от любимите деца на Господ и цялата благодат се изсипва върху него.

 

 

 

 

 

 
Това обаче са само малка част от истинските мотиви на Здравко да го последва. Идеята за това посвещаване на религията пламнала в брадъра преди доста години, но мотивацията му била да провери как ще се чувства толкова време далеч от дома си, в тежки условия, сред непознати или напълно изолиран както било в някои от най-стръмните и трудни участъци. Точно такива условия, че и по-лоши го очаквали в бъдещето му на приключенец.

 

 

 

 

 

 
Всичко това, разбира се, си има цена. По Великден Здравко отново бил в морето, далеч от дъщерите си и семейството. За да не изпитва носталгия, дори боядисал яйца на борда на лодката си. Гларуса обаче си обещал веднага щом се прибере от пътешествието си, да компенсира любимите си хора с внимание и подаръци.

 

 

 

 

 
„Поредното приключение из хърватските и гръцките острови и пристанища завърши успешно! Едни незабравими 850 мили”, похвали се пред приятелите си часове, след като стъпи на сушата брадърът.

Източник: blitz.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Uncategorized

More in Uncategorized

big_1cf7

Огромна трагедия сполетя музикант от “Шоуто на Слави”

септември 1, 2018
1535560107-2111697732

Дъщерята на шофьора разкри през сълзи първите думи на баща си след фаталния инцидент (СНИМКИ)

август 29, 2018
1471768947-slfkhksfmgvb

Дива ярост: Истерични викове раздраха апартамента на Краси Радков, ето какво се е случило!

август 27, 2018
1528696227-shutterstock-67583359

Край на лятото? Метеоролозите обявиха много мрачна прогноза за половин България!

август 26, 2018
big_179b

Познахте ли я! Тя е голяма световна звезда, а цяло Хасково я очаква (СНИМКА)

август 25, 2018
1534653726-miroluba-benatova-300x225

Бенатова попаднала в капана на безочлива престъпна схема, която я изкара извън кожата й!

август 23, 2018