Uncategorized

Няма да повярвате какво се случва със Здравко от „Биг Брадър”! Гларусът от Приморско на път да сбъдне една голяма мечта!

Няма да повярвате какво се случва със Здравко от „Биг Брадър”! Гларусът от Приморско на път да сбъдне една голяма мечта!

 

здравко1523801285-sistemen-bufer-5

 

 

 

Победителят в първия „Биг Брадър” Здравко Василев е на крачка да сбъдне още една своя мечта. Гларусът от Приморско предприе дълго пътешествие по море, което смята да е подготовка за негова следваща експедиция. С нея риалити шампионът се надява да обиколи света за година и да се запознае с най-отдалечените и малко населявани кътчета на планетата.

 

 

 

 

 

 

Още от годините, в които се прочу в Къщата на „Биг Брадър”, Здравко говореше, че някой ден ще се прослави с подобно приключение. Дори тогава брадърът намекваше, че неговата мотивация да участва в шоуто е именно, за да види какво е да си в изолирана среда – едно от условията за всеки пътешественик. Липсата на роднини, любими хора и неочакваните ситуации също били като калявка за духа му при една експедиция, пише „Уикенд“.

 

 

 

 

 

 

 

 
Малцина обаче тогава повярваха на Гларуса от Приморско, че има кураж и постоянство, за да стане истински приключенец. Далеч по-реален изглеждаше сюжета, в който Здравко пътува по света само, за да сравнява жените и да натрупва нови и нови истории за споделяне на по чашка. Дори най-близките му едва ли са се надявали, че той може да се кротне.

 

 

 

 

 
Точно 14 години след като се прочу с плейбойския си характер, брадърът е станал нов човек и тези евтини сюжети далеч вече не го привличат. Семеен с две деца, посветен на бизнеса си и съпругата си Христина, Гларуса от Приморско се е обърнал към света на духовното просветление.

 

 

 

 

 
Преди година по Великден той приключи първата си продължителна експедиция пеш, с което се убеди, че животът, който иска да води е именно по път.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 
Тогава Здравко тръгна по стъпките на поклонниците – Камино, маршрутът на пелегрините.Последователите на Христовата вяра го следват от стотици години в търсене на просветление, опрощение и отговори на въпросите за смисъла на живота им. Маршрутът е доста тежък и минава през Северна Испания, а крайната му точка е Сантяго де Компостела.

 

 

 

 

 

 

Той започва във Франция, изкачва Пиренеите и върви от изток на запад по тях през цяла Северна Испания, докато стигне до прочутата катедрала „Сантяго де Компостела”, където се твърди, че са погребани останките на свети Яков Зеведеев.

 

 

 

 

 

 
Самият път е около 800 километра, които се извървяват пеша. Вярва се, че пътят върви под проекцията на Млечния път, а по него човек се отърсва от земните си грехове. След като го измине, става едно от любимите деца на Господ и цялата благодат се изсипва върху него.

 

 

 

 

 

 
Това обаче са само малка част от истинските мотиви на Здравко да го последва. Идеята за това посвещаване на религията пламнала в брадъра преди доста години, но мотивацията му била да провери как ще се чувства толкова време далеч от дома си, в тежки условия, сред непознати или напълно изолиран както било в някои от най-стръмните и трудни участъци. Точно такива условия, че и по-лоши го очаквали в бъдещето му на приключенец.

 

 

 

 

 

 
Всичко това, разбира се, си има цена. По Великден Здравко отново бил в морето, далеч от дъщерите си и семейството. За да не изпитва носталгия, дори боядисал яйца на борда на лодката си. Гларуса обаче си обещал веднага щом се прибере от пътешествието си, да компенсира любимите си хора с внимание и подаръци.

 

 

 

 

 
„Поредното приключение из хърватските и гръцките острови и пристанища завърши успешно! Едни незабравими 850 мили”, похвали се пред приятелите си часове, след като стъпи на сушата брадърът.

Източник: blitz.bg

loading...
0
Uncategorized

More in Uncategorized

758a3389efb46e106c29158d84a48457_L

Веднъж един човек попитал мъдреца: Защо Господ позволява едни хора да страдат, а други не?

февруари 28, 2019
жулия960-ratio-dzhuliia-robyrts

Джулия Робърт събра всички погледи на Оскарите с най-зашеметяващата рокля и визия, в която сме я виждали (СНИМКИ)

февруари 26, 2019
30cf1e8178423b110a8588746d2bad4c

Българският актьор, участник във филма получил „Оскар“, е русенец с изключително драматична съдба!

февруари 25, 2019
галаbig_3930

Гала избухна след интервюто на Сърчаджиева: Хора, грам душа ли не ви остана?

февруари 25, 2019
узунов1551079983-745ebb6237ac100d528787fde144950b

Черна вест! Внезапно почина собственикът на агенция „Фокус“ Красимир Узунов

февруари 25, 2019
1550999859-466c719684b81970c62295786eddda7bcedf0faf

Помните ли Виолета Здравкова, Мис България 1999 г.? От хубостта й няма и помен, изхранва се с… СНИМКА

февруари 24, 2019