ОБЩЕСТВО

Прокурор Гешев: Който смята, че може да се подхвърлят 70 000 евро в кола, има ментален проблем!

Прокурор Гешев: Който смята, че може да се подхвърлят 70 000 евро в кола, има ментален проблем!

 

 

geshev

 

 

Прокурор Иван Гешев, шеф на специализираната прокуратура, разкри в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия подробности от ареста на кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева.

 

 

 

 

 

 

 

 

Той бе категоричен, че подкупът не е подхвърлен – хипотеза, която развиха адвокати. Според него адвокатите измислят различни версии, за да защитят клиентите си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Който смята, че може да се подхвърлят 70 хиляди евро в кола има ментален проблем. Това е заплата за 4-5 години на магистрат. Не казвам, че Иванчева е виновна, аз излагам факти. Съдът ще реши“,подчерта той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Парите за подкупа са дадени на посредника, завити в лист хартия, а той ги прибрал в чантата си. Това се е случило в заведение”, обясни Гешев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

След това посредникът – бившият кмет на „Младост” Петко Дюлгеров, се срещнал с Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова в друго заведение. Част от парите били прехвърлени в чантата на Петрова. Някои от банкнотите обаче са пипани и от Иванчева. Целият този процес е контролиран със специални разузнавателни средства, обясни Гешев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Във въпросното заведение имало и охранителни камери, записите от които вече са иззети.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Изчакахме да се разделят. Посредникът се обади на изнудваното лице, за да потвърди, че е изпълнил ангажимента си. Тогава го арестувахме в градинката пред Народния театър”, разказа още прокурор Иван Гешев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Той поясни, че след задържането на замесените в схемата парите са броени на място, на кръстовището пред Спортната палата, защото това налагал законът.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Действията по отношение на Иванчева са започнали още миналата година, а конкретният сигнал е подаден преди около два месеца. През това време са документирани много срещи в различен формат – между кметицата и изнудвания, между заместник-кметицата и потърпевшия и т.н.”, каза още Гешев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Той бе категоричен, че по случая има записи, представляващи „всичко, за което един прокурор може да мечтае”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Парите са били маркирани, каза прокурор Гешев. И категорично отхвърли версията за подхвърляне на парите в колата. По думите му трябва да се вземат сериозни мерки. Той обясни, че в Европа службите имат такива специални фондове за случаи, когато става думи за подкупи.

По-късно прокурор Иван Гешев участва и в сутрешния блок на БНТ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Става въпрос за забавени съзнателно процедури и става въпрос за множество случаи. Това е тенденция в работата на община „Младост“ не е тайна за никой“, заяви в ефира на националната медия шефът на Специализирана прокуратура.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Трябвало е да се извърши елементарна процедура по съобщаване на устройствен план, това дори не е работа на кметицата, а на подопечните й. Според нас това е правено целенасочено и е бавен повече от година. Имало е и сигнали и до по-голяма община, но проблемът е продължил“, посочи Гешев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Подкупът е поискан чрез посредник и това е бившият кмет на община „Младост“, но няма да цитирам имена“, изтъкна Иван Гешев. Той определи подкупа като „търговски преговори“, които са правени повече от 3 месеца. „Този процес продължи на пазарлък, който тръгна от 20 евро на квадратен метър, поискани са 500 000 евро, после са се споразумели за 250 000 евро, като е трябвало да се даде първа вноска от 70 000 евро“, разказа прокурорът.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Несериозно е някой да подхвърли 70 000 евро, смешно е някой да повярва в тази хипотеза и означава, че има ментален проблем. Целият процес е документиран със Специални Разузнавателни Средства“, смята Гешев. „Аз не мога да кажа, че кметицата е виновна, аз работя с доказателства, дали е виновна ще реши съдът“, категоричен е шефът на Специализирана прокуратура.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Той потвърди, че обвинените лица ги грози между 10 и 20 години затвор. „Ще поискаме най-тежката мярка за неотклонение за две от лицата, а за посредника, който вчера е направил пълни самопризнания може и да има по лека мярка“, разкри Гешев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За този посредник се твърди, че това е бившият кмет на Община „Младост“ Петко Дюлгеров.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Иван Гешeв бе и в БНТ. „Става въпрос за забавени съзнателно процедури и става въпрос за множество случаи. Това е тенденция в работата на община „Младост“ не е тайна за никой, заяви той пред националната телевизия. „Трябвало е да се извърши елементарна процедура по съобщаване на устройствен план, това дори не е работа на кметицата, а на подопечните й. Според нас това е правено целенасочено и е бавен повече от година. Имало е и сигнали и до по-голяма община, но проблемът е продължил“, посочи Гешев пред БНТ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Подкупът е поискан чрез посредник и това е бившият кмет на община „Младост“, но няма да цитирам имена“, изтъкна той. Той определи подкупа като „търговски преговори“, които са правени повече от 3 месеца. „Този процес продължи на пазарлък, който тръгна от 20 евро на квадратен метър, поискани са 500 000 евро, после са се споразумели за 250 000 евро, като е трябвало да се даде първа вноска от 70 000 евро“, разказа прокурорът.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шефът на „Антикорупция“ обясни как изнудваният бизнесмен се е сдобил с парите за подкупа на скандалната Иванчева! „Несериозно е някой да подхвърли 70 000 евро, смешно е някой да повярва в тази хипотеза и означава, че има ментален проблем. Целият процес е документиран със Специални Разузнавателни Средства“, потвърди Гешев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Аз не мога да кажа, че кметицата е виновна, аз работя с доказателства, дали е виновна ще реши съдът“, категоричен е шефът на Специализирана прокуратура.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Той потвърди, че обвинените лица ги грози между 10 и 20 години затвор. „Ще поискаме най-тежката мярка за неотклонение за две от лицата, а за посредника, който вчера е направил пълни самопризнания може и да има по лека мярка“, разкри Гешев. За този посредник се твърди, че това е бившият кмет на Община „Младост“ Петко Дюлгеров.

 

 

 

 

 

Източник: Епицентър.бг

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

1536003034

След коалиционния съвет: Стабилни сме, единни сме… Симеонов: Почва да ми писва

септември 3, 2018
40628599_2183164885232841_4974817823902662656_n-1

Страхотна идея! Майка и дъщерите й подписаха семеен договор за задълженията в училище и у дома

септември 3, 2018
40617176_1919649308073197_6942279064447090688_n

Каракачанов се яви с каска на коалиционния съвет! В. Енчев: Какъв палячо! Каквато армията, такъв и министърът й!

септември 3, 2018
радев768x432

Страната се дави в скандали, гражданите очакват убедителна алтернатива на днешното управление

септември 3, 2018
сидеров1(1)

От последните минути: Сидеров поиска оставката на Симеонов от вицепремиерския пост

септември 3, 2018
саксаbig_01f289

Сакскобургготски: Посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина

септември 3, 2018