Европа

Професор от Лондон: ЕС вече прилича на чудовище и ще се разпадне като СССР само след едно поколение!

Професор от Лондон: ЕС вече прилича на чудовище и ще се разпадне като СССР само след едно поколение!

 

eu

 

 

 

 

Европейският съюз има сходни характеристики със СССР и в течение на едно поколение ще сподели неговата съдба. С такава прогноза излезе почетният професор от Лондонското училище по икономика Гуитиан Принс, пише британското издание The Times, предава руското електронно издание EurAsia Daily, цитирано от Фокус.

 

 

 

 

 

 
“Нарастващото объркване и понижаващият се авторитет” вече са станали предпоставки за скорошен крах на Европейския съюз, пояснява Принс, затова излизането на Обединеното кралство от Съюза е само началото.

 

 

 

 

 

 

 

“През този месец “проектът” ЕС навършва 71 години. Отсъствието на възпроизводство на културата говори, че, както и при неговия по-голям брат (Съветския съюз), срокът на неговото съществуване едва ли ще прехвърли един човешки живот”, разсъждава Принс.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според неговите думи, от началото на 21 век в ЕС текат постепенни процеси на разпад. Недоволството на хората в Съюза се изостря и в отговор се въвеждат все повече инструменти за по-твърд контрол, пише “Фокус”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Постиженията все по-често се достигат с плащането на много висока цена, защото се наложи за тях да се плаща със социално отчуждение”, предполага професорът. Той твърди още, че лидерите на ЕС са престанали да се съобразяват с интересите на обикновените граждани, а самата организация е започнала да прилича на чудовище. “Този дракон, на който летим, извърна глава и ни гори със своето горещо дихание”, казва Принс.

 

 

 

 

 

 

 

“Тези неща свидетелстват за неприемането от страна на гражданите, но “проектът” отговаря на това с още по-голямо ускорение, което явно води Съюза към опасната зона на разпада. И в момента той се намира в точно такова положение – люлее се, но демонстративно не се подчинява, унижава и се подиграва, опитвайки се да сломи волята на британците, за да удържи другите перспективни бегълци и има намерение да ни накаже за нашето независимо решение да излезем от ЕС. Това едва ли може да се смята за признак за увереност в собствените сили”, отбелязва професорът.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Принс е автор на доклада за групата Briefings for Brexit, която беше организирана от привържениците на Брекзит, за да даде научно обоснование за излизането на Великобритания от Съюза. Сред поддръжниците на тази организация са преподаватели от университета в Кеймбридж, включително икономистът Грем Гаджин и почетният професор по история на Франция Роберт Тумс, пояснява The Times.

Източник: blitz.bg... ...
loading...
0
Европа

More in Европа

viktor-orban

Смазваща победа на Орбан и националистите, управляващите в Унгария подготвят закон „спри Сорос”!

април 9, 2018
МЕРКЕЛlead_960

Меркел: Дълбоко съм потресена от чудовищното произшествие в Мюнстер!

април 7, 2018
1523113537-1

Кошмарът се завърна! Кола се вряза в тълпа в германския град Мюнстер, има загинали! Първа СНИМКА на терориста!

април 7, 2018
1522783488-eu

„Дер Шпигел“: Страните от ЕС отказват да плащат на Турция за мигрантите!

април 3, 2018
phpqhlqkj_800x_

Партията на Меркел призна, че е купувала лични данни на избиратели!

април 1, 2018
eu x russia

Конфликтът между ЕС и Русия превръща Балканите във фронтова зона!

март 31, 2018