Катастрофи

Стана ясно защо са толкова много убитите и ранените при сблъсъка на кола, шофирана от жена, и автобуса на „Тракия“ (СНИМКИ)

Стана ясно защо са толкова много убитите и ранените при сблъсъка на кола, шофирана от жена, и автобуса на „Тракия“ (СНИМКИ)

 

1523612610-av2

 

 

 

 

И в момента продължават опитите на спасителните екипи да извадят пострадали хора под преобърналия се автобус на магистрала „Тракия“ до Вакарел. До тежкия инцидент се е стигнало след леко ПТП с автомобил, при което автобусът е излязъл от пътя и се е обърнал в канавката, съобщава БНР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Нямам идея какво стана, просто полетяхме. Шофьорът не е карал бързо, караше си много нормално”, разказа пред “Труд” оцеляла в катастрофата, при която се обърна автобус на магистралата край Вакарел.

 

 

 

 

 

 

 

 

Тя е с превързана ръка и травма на главата. Автобусът е пътувал от Бургас, с почивка на Стара Загора. По неофициална информация до преобръщането се е стигнало, след като е бил засечен от друг автомобил.

 

 

 

 

 

 

 

Големият брой на ранените и жертвите идва от това, че автобусът се е обърнал и хората са попаднали под него. Ранените са около 20  .

 

 

 

 

 

 

 

 

По магистрала „Тракия с посока София почти не се виждат коли. От „Цариградско шосе“ е направено трасе за линейки, които минват през 4-5 минути. Част от тях вече се връщат и към столицата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Една от версиите за случилото се е умора на шофьора на автобуса.

Почти всички болница в София са на крак, извозват се ранените.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Образувало се е гигантско задръстване по магистрала в посока Бургас. Полицията е отбило движението. На практика не може да се премине. Има полицейски кордон.

На място са пристигнали 4 пожарни. Пожарникарите режат автомобила, за да извадят пострадалите. Пристигнал е и специален автомобил, който по-късно да издърпа авариралия автобус.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Катя Сунгарска, говорител на „Спешна помощ“ уточни, че линейките са 14. „Вече имаме информация, че първите линейки са извозили първите пациенти към болниците и вече са се върнали за повторен курс“, посочи тя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Повече от 20 са пострадалите. Имаме информация за 6 починали“, допълни тя. Сунгарска каза, че има едно подстрадало дете, но не знае в какво състояние е.

„Нашите лекари в момента извършват поредното геройство. Всички болници в София са включени в координационния екип, който сме създали“, изтъкна тя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Много е тежък инцидентът и е много динамична ситуацията“, каза няколко пъти Сунгарска.

Един от управителите на фирмата „Юнион Ивкони“ Иван Добрев каза, че автобусът на фирмата е чисто нов, произведен през 2014 година.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Аз не съм разследващ орган. По първоначални данни пътник се е обадил, че лека кола се е завъртяла, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам е дала показания пред полицията, че е изгубила контрол над колата, удря се в рейса и го обръща“, каза той.

 

 

 

 

 

 

 ... ...
loading...
0
Катастрофи

More in Катастрофи

1523613915-gv

Ужас без край – невиждана касапница на АМ “Тракия”! Жертвите на катастрофата с автобуса станаха 10! (СНИМКИ/ВИДЕО)

април 13, 2018
big_28_211c

Тежка катастрофа с автобус на АМ “Тракия”, поне 5 загинали и много ранени, фучат 10 линейки! ПЪРВИ СНИМКИ

април 13, 2018
мистерия1520622203-991-ratio-katastrofa-ruse

Мистерия обви жестоката касапница с три трупа на „Тракия“, взела живота и на 2-годишно момиченце! Оказа се, че…

април 12, 2018
касапница1523267586-7

Ужасяващи СНИМКИ от касапница на Е-79 между Враца и Монтана, има загинали и много ранени след челен удар!

април 9, 2018
1523006017-2

Черен Разпети петък: Първи ужасяващи СНИМКИ от катастрофата край Банско! Разбра се и кой е загиналият в мелето…

април 6, 2018
1523002676-katastrofa1

Извънредно: Линейки и пожарни фучат край Банско, ТИР се преобърна и помете 3 коли, има много ранени!

април 6, 2018