ОБЩЕСТВО

Ултиматум + наглост! Родна фирма измами десетки, вижте как действа подлата й схема!

Ултиматум + наглост! Родна фирма измами десетки, вижте как действа подлата й схема!

 

 

1471281364-shutterstock-173882891

 

 

 

Да платим за нещо безплатно. Звучи невероятно, но се оказва, че е възможно. Потърпевши се оплакаха, че били приканени да платят по 129 лева за услуга, която не струва нищо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В офиса на Вергиния се обажда човек, който се представя за служител на Google. Напомня, че трябва да бъде подновен абонамент за позициониране на бизнеса им на Google картата. На следващия ден е изпратен договор с наложен платеж за сумата от 129 лева.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Жената отказва да плати, защото тя самата е регистрирала фирмата си още преди 4 години, информира Нова телевизия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Аз не станах жертва на измама, защото съм достатъчно технически грамотна, за да разбера какво се случва. Потресе ме безочието на тези хора, второ те искат пари за услуга, която по принцип е безплатна и най-вече никой не им я е възложил”, казва собственикът на фирма за обучения, Вергиния Накова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вергиния споделя случилото се във Facebook и се оказва, че има още много потърпевши.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Лъжат компаниите, че са работили преди с тях, представят се от името на друга компания и всичко звучи като заплаха, т.е. „ако вие не платите, ще ви изтрием и край”, а може би за един малък бизнес това звучи много страшно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

” Преди 3 месеца Силвия също получава телефонно обаждане от въпросната фирма. Въпреки, че нейният фризьорски салон вече съществува на картата, тя приема условията и плаща. Спасява я братовчедка й, която се обажда във фирмата с искане за възстановяване на сумата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Върнаха ни парите до 2-3 дни обратно с куриер, но ако нямах на кого да разчитам, щях да се опаря и други хора сигурно, ако няма кой да ги посъветва”, разказва собственикът на фризьорски салон, Силвия Димитрова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фактурите идват от името на рекламна агенция, занимаваща се с дигитален маркетинг. Собственикът й призна, че нямат договор с Google. „Нямаме такъв сертификат, че сме официални представители на Google, но това не го включваме в убежденията”, каза той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Александър твърди, че е жертва на нелоялна конкуренция и отрича служителите му да са поставяли ултиматуми. А парите искали за съвсем друго нещо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Фирмата, на която сме се обадили не е присъствала на нашия уебсайт. Нашата идея е тя да присъства там и да се рекламира и вече допълнително да поддържаме тяхната локация”, добавя той. От рекламната агенция са категорични, че всеки, който не е доволен от услугата им, може да си поиска парите обратно.

 

 

 

 

 

https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/rodna-firma-izmami-desetki-vizhte-kak-deystva-podlata-y-skhema_news592170.html

 

 

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

tantsyorkata-koiato-potroshi-10-koli-702

Танцьорката, която потроши 10 коли в Пловдив, отново в атака! Разби носа на студентка… СНИМКИ

май 12, 2018
BEN1

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! „VIP“ ПЕРСОНАТА БЕНОВСКА ПРЕРЕЖДА В „ИСУЛ“, ДУШИ И РИТА, ЗАЩОТО Я СНИМАХ КАК ПРЕРЕДИ 10 ЧАКАЩИ С ДЕЦА…

май 12, 2018
79673304857275151d01a8c0738ed29d

Никога не оставяйте чаша вода до леглото си!

май 12, 2018
1526142326gettyimages-957336022

От последните минути! Първи следи от изчезналия Боян Петров – шерпите достигнаха Лагер 3, откриха…

май 12, 2018
768x432

Борисов настоява за отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ “Белене”, който ГЕРБ наложи преди 6 години!

май 12, 2018
1526102674-rosi

Роси – групово изнасилената жена от Гаргата и аверите му в София, проговори! Направи скандални разкрития за случилото се (ВИДЕО)

май 12, 2018