Криминално

Ще ви настръхне косата от това, което разкриха за избягалия рецидивист Пелов! Опасността е критична, отчаян е!

Ще ви настръхне косата от това, което разкриха за избягалия рецидивист Пелов! Опасността е критична, отчаян е!

 

пелов260473-640x381

 

 

 

 

Избягалият от затвора рецидивист Владимир Пелов е хитър, пресметлив, дързък човек, който е изключително интелигентен, но и изключително отчаян, защото няма алтернатива!

 

 

 

 

 

 

 

 

Това коментира пред bTV психологът Калин Гайтанджиев продължаващото издирване на Пелов и другия рецидивист, които избягаха от Софийския затвор и вече седмица няма следа от тях.
„Това е човек, който е готов на абсолютно всичко. Искрено се надявам в него да останало онова чувство за мъжка чест, което аз помня от 2004 г., когато стъпваше в Кремиковци – за да не бастиса невинен. Това няма да е човекът, който тръгне да го залавя”, подчерта психологът. 

 

 

 

 

 

 

 

По думите му преди престъпникът е имал алтернатива и даже е бил приет да учи за еколог в СУ с оценка 5,86, докато сега е ясно, че ще излезе най-рано на 80 години.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Единственото, което може да направи, е да бяга. Животът за него не е ценност, най-вече – неговият”, добави Гайтанджиев.

 

 

 

 

 

 

Бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов пък коментира, че 60-процентов е шансът Пелов още да е на българска територия, защото в чужда страна ще е много по-подозрителен, отколкото у нас, където няма езикова бариера и има познати, за които полицията не подозира.

 

 

 

 

 

 

„Трудно ще бъде хванат по начина, по който се издирва. Ако не бъде хванат по горещи следи, то ще бъде хванат случайно. Надявам се да не е след престъпление с човешка жертва“, каза още Радулов.

 

 

 

 

 

Според него по света човек като Пелов се охранява в специално крило, докато Централният софийски затвор е мръднал от 1903 г. предимно покрай камерите. Това обаче не е достатъчно.

 

 

 

 

 

 

„Откакто има засилено присъствие на видеонаблюдение в столицата и големите градове, виждаме, че се използва само за последваща работа по (…) това какво точно се е случило. Даже за идентифициране на лицата, които извършват престъпления, тия камери, като че ли, не помагат”, заяви бившият главен секретар.

 

 

 

 

 

 

По думите му затворниците нямат респект към надзирателите, защото реално местата за лишаване от свобода се управляват от тези, които са настанени в тях.

 

 

 

 

 

 

 

Гайтанджиев заяви още, че според него пистолетът, използван за бягството, е внесен от надзирател:

 

 

 

 

 

„Лишеният от свобода е човек, който си е направил много добре сметката и знае, че най-прекият начин нещо да стигне до него е през човек”.

 

 

 

 

 

 

Според него в деня на бягството служителите на затвора са направили всичко по силите си, но истински виновните са подалите оставки заради скандала шефове на обекта и на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”.

 

 

 

 

 

 

Психологът припомни, че на „сметката” на двамата е и друго знаково бягство – на Николай Николов – Шатката и на колумбиеца Хосе Мартинез от 2014 г. Според него то е даже по-тежко, защото е било много по-добре планирано и е станало възможно заради политическа поръчка – двамата да бъдат назначени на работа, защото били свидетели на прокуратурата (с неясен ефект от дадените показания).

 

 

 

 

 

 

Преди дни от държавното обвинение съобщиха, че Мартинез е заловен в Португалия и ще бъде върнат у нас.

 

 

 

 

 

 

Днес министърът на правосъдието Цецка Цачева свиква на национално съвещание всички началници на затвори в страната и ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. На нея ще бъдат обсъдени създалото се напрежение в системата, както и възможни решения на актуални въпроси в спешен порядък, съобщиха от ведомството. Надзирателите вече се заканиха с протести, възмутени, че не те са виновни за бягството, а условията, в които са оставени да работят.

източник: bradva.bg

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Криминално

More in Криминално

153479313880750

Семейство от Германия дава щедра награда: 2500 евро, ако помогнете да намерят откраднатото им БМВ! (СНИМКИ)

август 20, 2018
2111655329

Цачева пази в дълбока тайна имената на 72-ма избягали затворници с абсурден аргумент

август 19, 2018
768x432

Заради критики към Ангелкова, маскирани опитаха да нахлуят в дома и сплашат бивш зам.-министър на туризма… СНИМКА

август 17, 2018
rumen_andreev_1_600x3942

Самоубиха ли го? Андреев водел разследване “Кмета”. Имало не един, а няколко изстрела…

август 13, 2018
991-ratio-cecka-cacheva

3 дни по-късно! Заличават фирми и дългове за милиарди, дори Цачева сезира прокуратурата във връзка с Търговския регистър

август 12, 2018
бивш1534059600-ruu

Самоуби се бившият зам. вътрешен министър Румен Андреев. Съпругата му: Не мога да повярвам!

август 12, 2018