Криминално

Ще ви настръхне косата от това, което разкриха за избягалия рецидивист Пелов! Опасността е критична, отчаян е!

Ще ви настръхне косата от това, което разкриха за избягалия рецидивист Пелов! Опасността е критична, отчаян е!

 

пелов260473-640x381

 

 

 

 

Избягалият от затвора рецидивист Владимир Пелов е хитър, пресметлив, дързък човек, който е изключително интелигентен, но и изключително отчаян, защото няма алтернатива!

 

 

 

 

 

 

 

 

Това коментира пред bTV психологът Калин Гайтанджиев продължаващото издирване на Пелов и другия рецидивист, които избягаха от Софийския затвор и вече седмица няма следа от тях.
„Това е човек, който е готов на абсолютно всичко. Искрено се надявам в него да останало онова чувство за мъжка чест, което аз помня от 2004 г., когато стъпваше в Кремиковци – за да не бастиса невинен. Това няма да е човекът, който тръгне да го залавя”, подчерта психологът. 

 

 

 

 

 

 

 

По думите му преди престъпникът е имал алтернатива и даже е бил приет да учи за еколог в СУ с оценка 5,86, докато сега е ясно, че ще излезе най-рано на 80 години.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Единственото, което може да направи, е да бяга. Животът за него не е ценност, най-вече – неговият”, добави Гайтанджиев.

 

 

 

 

 

 

Бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов пък коментира, че 60-процентов е шансът Пелов още да е на българска територия, защото в чужда страна ще е много по-подозрителен, отколкото у нас, където няма езикова бариера и има познати, за които полицията не подозира.

 

 

 

 

 

 

„Трудно ще бъде хванат по начина, по който се издирва. Ако не бъде хванат по горещи следи, то ще бъде хванат случайно. Надявам се да не е след престъпление с човешка жертва“, каза още Радулов.

 

 

 

 

 

Според него по света човек като Пелов се охранява в специално крило, докато Централният софийски затвор е мръднал от 1903 г. предимно покрай камерите. Това обаче не е достатъчно.

 

 

 

 

 

 

„Откакто има засилено присъствие на видеонаблюдение в столицата и големите градове, виждаме, че се използва само за последваща работа по (…) това какво точно се е случило. Даже за идентифициране на лицата, които извършват престъпления, тия камери, като че ли, не помагат”, заяви бившият главен секретар.

 

 

 

 

 

 

По думите му затворниците нямат респект към надзирателите, защото реално местата за лишаване от свобода се управляват от тези, които са настанени в тях.

 

 

 

 

 

 

 

Гайтанджиев заяви още, че според него пистолетът, използван за бягството, е внесен от надзирател:

 

 

 

 

 

„Лишеният от свобода е човек, който си е направил много добре сметката и знае, че най-прекият начин нещо да стигне до него е през човек”.

 

 

 

 

 

 

Според него в деня на бягството служителите на затвора са направили всичко по силите си, но истински виновните са подалите оставки заради скандала шефове на обекта и на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”.

 

 

 

 

 

 

Психологът припомни, че на „сметката” на двамата е и друго знаково бягство – на Николай Николов – Шатката и на колумбиеца Хосе Мартинез от 2014 г. Според него то е даже по-тежко, защото е било много по-добре планирано и е станало възможно заради политическа поръчка – двамата да бъдат назначени на работа, защото били свидетели на прокуратурата (с неясен ефект от дадените показания).

 

 

 

 

 

 

Преди дни от държавното обвинение съобщиха, че Мартинез е заловен в Португалия и ще бъде върнат у нас.

 

 

 

 

 

 

Днес министърът на правосъдието Цецка Цачева свиква на национално съвещание всички началници на затвори в страната и ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. На нея ще бъдат обсъдени създалото се напрежение в системата, както и възможни решения на актуални въпроси в спешен порядък, съобщиха от ведомството. Надзирателите вече се заканиха с протести, възмутени, че не те са виновни за бягството, а условията, в които са оставени да работят.

източник: bradva.bg... ...
loading...
0
Криминално

More in Криминално

zatvornici2

“Фрог нюз” сензационно: МВР изпусна бегълците край софийското село Огоя! Гражданин ги засякъл във вила, но…

април 8, 2018
big_1811

Съпругът и щерката на зверски убитата Петя в нощта на Разпети петък разказаха смразяващи кръвта подробности за престъплението!

април 8, 2018
medium_103f

Ексклузивен репортаж: Не е за вярване какво разкри братът на беглеца Радослав Колев и какво го призова да направи! СНИМКИ

април 7, 2018
1523018507-cid-image005-jpg01d3cdbb

МВР разпространи ексклузивни СНИМКИ от затвора на убийците Пелов и Колев минути преди да офейкат!

април 6, 2018
1522989645-2111604165

Проговори бивш работодател на чудовището Пелов! Разкри каква заръка му дал рецидивистът… а до момента от бегълците няма и следа!

април 6, 2018
пелов1522846047-ede

Изплуваха страшни подробности за рецидивиста Владимир Пелов, който цяла България издирва! Преди години крадец го…

април 4, 2018