САЩ

Bloomberg: Войната между САЩ и Европа започва на 1 май! Меркел и Макрон не успяха в преговорите с Тръмп!

Bloomberg: Войната между САЩ и Европа започва на 1 май! Меркел и Макрон не успяха в преговорите с Тръмп!

 

big_168d

 

 

 

 

САЩ поставиха ултиматум на Европа и Канада за  “търговската война”: или ще се съгласят на квоти от страна на американските власти, или за продукцията на тези страни ще бъдат въведени жестоки мита, съобщава агенция Bloomberg.

Съединените щати настояват, че съюзниците трябва да се съгласяват да приемат именно квотите, които щели да ударят по-слабо за страните от Европа и Канада, отколкото за митническите тарифи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ние искаме всички да приемат квотите, а не тарифите”, заяви американският министър на търговията Уилбър Рос. Страните от Европа и Канада трябва да направят избор между двете злини до 1 май – тогава започват да действат ограниченията.

 

 

 

 

 

 

ЕС все още не е взел решение.

 

 

 

Не помогнаха и посещенията на Макрон и Меркел при Тръмп.

 

 

 

 

“Търговска война – това е игра със загуба за всички”, – цитира агенция по думите на министъра на финансите на Белгия Йохан ван Овервелд,  които призова колегите си от ЕС да запазят спокойствие и да се намери решение, което да позволи да се избегне загубите за всички.

 

 

 

 

 

 

 

Агенцията отбелязва, че Европа е изправена пред труден избор: или да се съгласи на нарушаващите правилата на Световната търговска организация (СТО), квоти на САЩ, или да попадне под ограничителните митнически тарифи,  които противоречат и на правилата на СТО, и на правилата на самия ЕС.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Размерът на квотата за европейски стоки в САЩ, по-специално на стомана и алуминий, ще представлява 90% от доставките на Европа за САЩ през последните две години. Митата ще бъдат 25% за стоманата и 10% за алуминия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Този “избор” беше предоставен на всички американски съюзници, с изключение на Южна Корея, която успя да сключи ново споразумение за свободна търговия със САЩ и да се освободи от всички протекционистки мерки.

 

 

 

https://petel.bg/Bloomberg–Voynata-mezhdu-SASHH-i-Evropa-zapochva-na-1-may-__262150

 

 

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
САЩ

More in САЩ

15b28f735e8c683e30602c97904b5beb_big

Правда.ру: Американските атомни бомби, предназначени за Русия, пътуват към Европа – ето къде ще бъдат разположени!

май 11, 2018
1525795556-09dc-prexy1-jumbo

САЩ излизат от ядрената сделка с Иран, светът е изправен пред ново опасно изпитание! Техеран: Готови сме за всякакъв сценарий!

май 8, 2018
сащ войни

Вижте пълния списък на войните и интервенциите на САЩ – най-агресивната страна в човешката история!

април 29, 2018
отломкиbig_1175

Пентагонът коментира показаните в Москва отломки от свалените в Сирия крилати ракети “Томахоук”: това не са доказателства! СНИМКИ

април 26, 2018
САЩbig_3fa8

САЩ: Китай, Русия, Иран и Северна Корея са “морално укорими” и подкопават нашите интереси, защото нарушават правата на човека!

април 21, 2018
сащ655-343-sasht-rusiia

САЩ пак „обърнаха палачинката“, засега няма да въвеждат нови санкции срещу Русия!

април 18, 2018