САЩ

Bloomberg: Войната между САЩ и Европа започва на 1 май! Меркел и Макрон не успяха в преговорите с Тръмп!

Bloomberg: Войната между САЩ и Европа започва на 1 май! Меркел и Макрон не успяха в преговорите с Тръмп!

 

big_168d

 

 

 

 

САЩ поставиха ултиматум на Европа и Канада за  „търговската война“: или ще се съгласят на квоти от страна на американските власти, или за продукцията на тези страни ще бъдат въведени жестоки мита, съобщава агенция Bloomberg.

Съединените щати настояват, че съюзниците трябва да се съгласяват да приемат именно квотите, които щели да ударят по-слабо за страните от Европа и Канада, отколкото за митническите тарифи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ние искаме всички да приемат квотите, а не тарифите“, заяви американският министър на търговията Уилбър Рос. Страните от Европа и Канада трябва да направят избор между двете злини до 1 май – тогава започват да действат ограниченията.

 

 

 

 

 

 

ЕС все още не е взел решение.

 

 

 

Не помогнаха и посещенията на Макрон и Меркел при Тръмп.

 

 

 

 

„Търговска война – това е игра със загуба за всички“, – цитира агенция по думите на министъра на финансите на Белгия Йохан ван Овервелд,  които призова колегите си от ЕС да запазят спокойствие и да се намери решение, което да позволи да се избегне загубите за всички.

 

 

 

 

 

 

 

Агенцията отбелязва, че Европа е изправена пред труден избор: или да се съгласи на нарушаващите правилата на Световната търговска организация (СТО), квоти на САЩ, или да попадне под ограничителните митнически тарифи,  които противоречат и на правилата на СТО, и на правилата на самия ЕС.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Размерът на квотата за европейски стоки в САЩ, по-специално на стомана и алуминий, ще представлява 90% от доставките на Европа за САЩ през последните две години. Митата ще бъдат 25% за стоманата и 10% за алуминия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Този „избор“ беше предоставен на всички американски съюзници, с изключение на Южна Корея, която успя да сключи ново споразумение за свободна търговия със САЩ и да се освободи от всички протекционистки мерки.

 

 

 

https://petel.bg/Bloomberg–Voynata-mezhdu-SASHH-i-Evropa-zapochva-na-1-may-__262150

 

 

 

loading...
0
САЩ

More in САЩ

epa05713380 CIA Director nominee Congressman Michael Pompeo testifies during his confirmation hearing before Senate Intelligence Committee on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 12 January 2017. Senate confirmation for President-elect Trump's nominees continues today with hearings for CIA Director, Secretary of Defense and HUD Secretary.

Майк Помпео потвърди: Доналд Тръмп е готов за нови бомбардировки в Сирия

януари 10, 2019
991-ratio-beliiat-dom-sgrada

Кабинетът одобрява утре Ф-16 и излиза с официално решение, Белият дом го приветства авансово

януари 8, 2019
c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b-497-1200x6301200630

Тръмп се отметна за изтеглянето от Сирия

януари 7, 2019
big_11c9

Тръмп заплаши да обяви извънредно положение в САЩ

януари 5, 2019
white_house_1160x480

Конгресмени внесоха закон „Защита на американската сигурност от Кремълския закон за агресията от 2018 г.“

януари 4, 2019
black sea vector map

САЩ: Прихванаха ни около Крим

декември 29, 2018