Русия

Bloomberg се докопа до грандиозен план на Путин, който ще бъде огласен при инаугурацията му на 7 май!

Bloomberg се докопа до грандиозен план на Путин, който ще бъде огласен при инаугурацията му на 7 май!

 

20151219.atyyrsbkvj

 

 

 

Агенция Bloomberg съобщи за плановете на руския президент Владимир Путин да отпусне десет трилиона рубли за подобряване на жизнения стандарт на руснаците.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според агенцията след встъпването в длъжност на 7 май Владимир Путин възнамерява да подпише указ, в който ще бъдат насрочени задачите за следващите шест години. Това по-специално се отнася до развитието на системата на здравеопазването, образованието и инфраструктурата, пише Блиц.

 

 

 

 

 

 

Президентът планира да отпусне 10 трилиона рубли за всичко това и по този начин да осигури „решителен пробив“ за повишаване на жизнения стандарт на населението на страната.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уточнява се, че цифрата от десет трилиона се е появила съвсем скоро и може да бъде преразгледана. В същото време основните разходи са планирани за периода след 2020 г., но някои разходи могат да възникнат вече тази година.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Според анонимни източници на агенцията тези разходи ще бъдат свързани с намаляване на отбранителните разходи. Освен това не е изключено да се увеличат данъците и да се въведе нов данък върху продажбите от 4%. Тези мерки все още не са одобрени.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По-рано, след като спечели изборите, Путин каза, че приоритетът на политиката му за следващия президентски мандат ще бъде да се повиши жизненото равнище на руснаците и да се осигури икономически растеж.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Руски медии обаче отбелязват, че преди да се пристъпи към реализацията на този 6-годишен план предстоят сериозни кадрови промени в правителството.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според „Царград“ сегашният премиер Дмитрий Медведев ще запази поста си, но само до 2020 г и при условие, че всички вицепремиери бъдат назначени без негово участие.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Данните за ръста на социалните разходи в руския бюджет с 10 трилиона рубли не отговарят на действителността. Това обяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков след множество настойчиви въпроси от руски о световни медии, но не уточни повече или по-малко ще са тези разходи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това, което потвърди Песков е, че действително се подготвя съответния указ за значително повишаване на порите в бюджета за социални нужди.

Източник: petel.bg

loading...
0
Русия

More in Русия

raketi_kalibar_1_

Киев настръхна: Русия разполага ядрено оръжие в Крим

януари 15, 2019
си-путин7613665

Москва сменя доларите с евро и юани! Оборотът между Русия и Китай достигна рекордните $100 млрд.

януари 13, 2019
калибър59f4399215e9f938974238bc

Русия разработва нова, много по-мощна крилата ракета „Калибър-М“

януари 8, 2019
православните4917010

Путин поздрави православните християни за Рождество

януари 7, 2019
4912511

Руската църква: Патриарх Вартоломей се откъсна от световното православие

януари 5, 2019
118757_660_370

Увеличава се броят на жертвите в Магнитогорск, набира сила терористичната версия за взрива

януари 2, 2019