САЩ

The New York Times: Военните съветници са представили на Тръмп план за мощен удар по Сирия, ракетната атака ще продължи…

The New York Times: Военните съветници са представили на Тръмп план за мощен удар по Сирия, ракетната атака ще продължи…

 

 

план1523427520-1

 

 

 

Висши военни са представили за утвърждаване на президента на САЩ Доналд Тръмп няколко варианта за нанасяне на удар по Сирия.

 

 

 

 

 

 

Те предвиждат масирана ракетна атака по няколко цели в продължение на повече от един ден, съобщава The New York Times, като се позовава на свои източници.

 

 

 

 

 

 

Изданието отбелязва, че Тръмп заедно със съветниците е стигнал до извода, че ударът трябва да бъде по-масиран, в сравнение с този преди година в провинция Хомс. В Белия дом смятат, че аналогична атака няма да има необходимото въздействие върху Дамаск.

 

 

 

 

 

 
Тръмп заедно със своите съветници е разгледал плановете за нанасяне на по-жесток удар срещу Сирия, отколкото преди година, когато беше атакувано военно летище в сирийската провинция Хомс.

 

 

 

 

 

 
В Белия дом смятат, че идентична силова акция този път няма да има нужното въздействие върху действията на Дамаск. По тази причина вариантите за действия на САЩ предвиждат сценарий за по-разгърната и продължителна операция, уточнява изданието.

 

 

 

 

 
В началото на април 2017 г. по заповед на американския президент беше нападнато летището в провинция Хомс, по което бяха изстреляни 59 крилати ракети „Томахоук“. Вашингтон нарече тази операция отговор на предполагаемото използване на химическо оръжие в провинция Идлиб на 4 април същата година.

 

 

 

 

 

 

 
В същото време вече стана ясно, че ударната група на ВМС на САЩ начело с атомния самолетоносач „Хари Труман“ ще тръгне днес от американското пристанище Норфолк, щата Вирджиния, за да патрулира в района на Близкия изток. Новината бе съобщена от представители на ВМС на САЩ.

 

 

 

 

 

 
В понеделник американският президент Доналд Тръмп заяви, че в течение на 24-48 часа ще реши дали в тази връзка ще използва военна сила срещу сирийските власти.

Източник: blitz.bg... ...
loading...
0
САЩ

More in САЩ

белия1523371204-2

Извънредна новина от Белия дом за Тръмп и ответните мерки срещу Сирия, до часове обявява решението!

април 10, 2018
america

Националната стратегия на САЩ: Само глобален хаос и световна война ще ни спасят от фалит!

април 8, 2018
9c7f-jumbo

БЕЗУМИЕТО НА ЕДНО ИЗДАНИЕ! NEW YORK TIMES: А ДАЛИ ПУТИН НЕ Е АГЕНТ НА ЦРУ?

април 5, 2018
big_143b

САЩ насърчават Европа за война, искат НАТО да е готов с 30 000 войници за бърза реакция при “руска агресия”!

март 30, 2018
джон-хайтън

Висш US генерал призна: САЩ нямат никаква защита срещу свръхзвуковите оръжия на Русия и Китай!

март 21, 2018
768x432

Сенатори републиканци и демократи в САЩ се обединиха и настояха Тръмп да блокира газопровода “Северен поток 2”!

март 17, 2018