Криминално

Арестуваха администратор на педофилски сайт на връх Ком!

Арестуваха администратор на педофилски сайт на връх Ком!

 

комbig_61508

 

 

 

 

Арестуваха администратор на порно сайт на връх Ком. Задържането е част от мащабна международна операция, в която а участвали служители на отдел „Киберпрестъпност“ – ГДБОП и холандската полиция, под ръководството на Върховна Касационна прокуратура, пише TrafficNews.bg.

Целта на акцията е противодействие на лица, използващи анонимизиращи хостинг услуги, за да прикрият престъпната си дейност.

 

 

 

 

 

 

 

Престъпленията били свързани с разпространение на материали, представляващи сексуална експлоатация на деца, предоставяне на интернет ресурс за извършване на други видове киберпрестъпления и пране на пари.

 

 

 

 

 

 

В резултат на съвместните действия на българските и холандските полицейски власти е свален уебсайтът на доставчика на услугите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Преди това било направено копие на цялата база данни за клиентите на двете компании. Установени са конкретни IP адреси, както и финансови записи. По предварителни данни по-голяма част от потребителите, които качвали материали, представляващи сексуална експлоатация на деца, са извън пределите на Нидерландия и България.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Собственикът на двете компании е арестуван в Тайланд, а техническият администратор на сайта – на територията на България.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Установено е, че администраторът е пребивавал в страната ни повече от месец с кемпер с молдовска регистрация и е извършвал престъпна дейност. Той е задържан на връх Ком, обл. Монтана. Наложена му е постоянна мярка за задържане, с цел екстрадиция за Холандия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Анонимизиращите хостинг услуги, познати още като „Bulletproof hosting services“, и лицата, които ги предлагат, играят важна роля при извършването на киберпрестъпленита. Този вид услуги предоставят сървъри за престъпно ползване с цел възпрепятстване на правоприлагащите органи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В хода на разследването е установено, че двамата задържани са били наясно относно съдържанието, което е хоствано, и въпреки това не са предприели действия за спиране на разпространението.

 

 

 

 

 

 

 

С реализирането на операцията успешно е прекратено тригодишно разследване, иззети са сървъри, свързани с две чуждестранни търговски дружества, предоставяли хостинг услуги и такива за споделяне на данни.

 

 

https://trafficnews.bg/bulgaria-krimi/arestuvaha-administrator-sait-pedofilski-materiali-vrah-kom-105502/

loading...
0
Криминално

More in Криминално

1549628727-strelba-i-politseiska-gonka-krai-992

Стрелба и полицейска гонка край Кричим! Лихвари отвлякоха длъжник с мижав бърз кредит от 150 лева

февруари 8, 2019
архитект2032_660_370

Ето кой е заможният столичанин, дал близо 100 бона и много злато на телефонни мошеници!

февруари 6, 2019
д-рsafe_image.php

Д-р Иван Димитров: Аз не съм престъпник, аз съм лекар! Благодаря на всички българи за подкрепата…ВИДЕО

февруари 6, 2019
мутри1548757583-staikov

Ексклузивна новина: Мутри нахлуха в МВР-болница да измъкват сина на Миню Стайков!

януари 29, 2019
120684_660_370

Държавата пак по бели гащи! Стайков едва вчера разбрал, че е издирван, намерен бил… в леглото си у дома

януари 28, 2019
СТАЙКО120677

Лоши новини от „Пирогов“ за отвлечения и пребит син на Миню Стайков!

януари 28, 2019