Бедствия

Бури и градушки помляха България! Вижте силата на стихията в село Боголин и как гръм удря Пловдив! (ВИДЕО)

Бури и градушки помляха България! Вижте силата на стихията в село Боголин и как гръм удря Пловдив! (ВИДЕО)

 

гръм1525956734-sag

 

 

 

 

 

Градушка удари югозападните части на България. Граждани съобщиха за гръмотевици, град и дъжд в Пловдив и села в региона, съобщава Нова телевизия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте какво бедствие сполетя жителите на с. Боголин. Градушка се изсипа в югозападното село между две общини – Сатовча и Хаджидимово. Много от земеделците загубиха подготвената реколта. Това се е случило само в малкото селце Боголин. Другите съседни села – Абланица и Вълкосел, не са пострадали. Жителите на Боголин направо са изумени от случилото се, защото цялата реколта, която са засадили, е загинала от огромната градушка“, пише Елхан Максимов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Силен гръм падна в пловдивския район Източен до Преспите преди минути, сигнализираха местни жители, пише TrafficNews.bg. Един от тях дори е направил клипче, което е „хванало“ звука на гръмотевицата. След като малко по-рано над Пловдив започна да се излива проливен дъжд, сега гръмотевици раздират небето над тепетата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВИДЕО ТУК

 

 

 

 

 

 

 

За ужас на животните, и най-вече домашните кучета, гръмотевиците са толкова често – като истинска канонада от фойерверки – само че недотам красиви и приятни. Засега няма данни за пострадали от гръмотевиците, а пловдивчани се надяват те, както и дъждът, да спрат. Все пак не е лошо да вземете мерки, за да се предпазите ефективно по време на гръмотевична буря

 

 

 

 

 

 

Как да стане това?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Специалистите препоръчват по време на гръмотевична буря да се изключват от контакта всички уреди за бита, да не се използват стационарните телефони, да не се стои до прозорците и под вратите, да не се докосвате до водопроводните батерии.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Така ще се предпазите от непредвидени проблеми и своята техника и своето здраве. Проверете в помещенията да няма течение, което да привлече кълбовидна мълния. Печки и камини е по-добре да не палите, защото излизащият от комина дим притежава висока електропроводимост и вероятността от попадане на мълния в комина нараства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако се намирате на улицата, в парка или в гората, не трябва да се криете под високо израснали дървета – по-добре е да се отдалечите от тях на 30-40 м. Вероятността от попадане на мълния върху дърво е право пропорционална на неговата височина. Особено, „привличат“ мълниите тополите, дъбовете, елхите и боровете. Брезите, кленовете, орехите практически не попадат под ударите на мълниите. Опасността нараства, ако наблизо има дървета, ударени по-рано от гръмотевици.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако се намирате в града, се постарайте колкото се може да се скриете в магазин или жилищен блок, защото обикновено те имат надеждна защита за разлика от спирките за градски транспорт. Ако няма такава възможност, можете да изчакате преминаването на бурята застанали на колене под невисоки насаждения. За предпочитане е да изключите мобилния телефон.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не се препоръчва отварянето на чадър заради множеството метални детайли! Също така е опасно да се стои до стена, близко до която расте високо дърво. По-добре е да стоите по-далеч от електропроводи, антени или влажни стени. Не се препоръчва да се намирате на възвишения и по открити незащитени места. Особено ако наблизо са разположени метални заграждения, електропроводи, крупни метални съоръжения.

 

 

 

 

ВИДЕО ТУК

 

 

 

източник: Блиц

 

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Бедствия

More in Бедствия

1525580640-ankara5-678x381

Потопът, помел Анкара, е невиждан от 500 години насам! Смразяващи кръвта СНИМКИ и ВИДЕО

май 6, 2018
1522339712-international-space-station

Остават броени часове до сгромолясването на чудовището от Космоса, заплашващо и България! Очаква ни огнен дъжд!

март 30, 2018
конеphpvwkvsg_800x

Чудовищно! Десетки коне изоставени да умрат в Осоговската планина, собственикът им ползвал евросубсидии, за да ги отглежда! СНИМКИ

март 26, 2018
айтос152171882327856

Щъркелова истерия в мрежата! И около Средец се напълни с птици, еколози зоват: Не ги пипайте, освен ако няма ранени! Ето какво се случва…

март 22, 2018
щркели1521717485-clipboard01-678x381

Кошмар край Айтос! Десетки щъркели бедстват, сковани в студа и снега, природозащитниците мълчат! (СНИМКИ)

март 22, 2018
1520694675-s

Ужас край Смолян! Земята се разцепи и Адът се отвори: Потресаващи СНИМКИ от мащабното бедствие – пукнатините са по 150 метра!

март 10, 2018