Политика

ГЕРБ не поканиха Радев на срещата с ЕС, но му държат сметка: Странно е да се среща с Путин навръх европредседателството!

ГЕРБ не поканиха Радев на срещата с ЕС, но му държат сметка: Странно е да се среща с Путин навръх европредседателството!

 

cvuki

 

 

Странно е в момент, в който България е фокусът на всички европейски политици, на важните решения, които ще се вземат както за България, така също за региона, точно по време на българското председателство, когато е срещата на върха тук, да излиза такава новина.

 

 

 

 

 

 

Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред БНТ новината за предстоящата на 22 май среща на президента Румен Радев с руския държавен глава Владимир Путин.

 

 

 

 

 

 

 

Нека припомним, че управляващите не поканиха Радев дори като гост на срещата ЕС – Западни Балкани, която в момента се провежда в столицата. Това демонстративно пренебрежение и опит за изолация на държавния глава обаче не им пречи да му търсят сметка и да раздават оценки.

 

 

 

 

 

 

Цветанов отново се опита да внуши, че на последния Консултативен съвет за национална сигурност при президента, на който бяха обсъдени рисковете пред националната сигурност, Румен Радев е заел “антиевропейска” позиция, въпреки че публикуваните документи от заседанието отдавна сложиха точка на тази интрига.

 

 

 

 

 

 

 

От обясненията на Цветанов стана ясно, че не поддържа диалог с президента извън заседанията на КСНС, където двамата разговаряли чисто служебно.

 

 

 

 

 

“Аз не смятам, че това трябва да се възприема като противопоставяне на институциите или съответните парламентарни групи, които има в българския парламент, с президентската институция. Ние сме заявили категорично: в евроатлантически план България не трябва да прави отстъпление назад.

 

 

 

 

 

Политическа партия ГЕРБ няма да направи отклоняване от този път и, разбира се, смятам, че всичко, което постигнаха политиците преди нас, за да имаме днес председателство, да бъдем част от силна и обединена Европа, да се възползваме от европейската солидарност, да подобряваме средата за живеене, да имаме съответните европейски субсидии за животновъди, да имаме конкурентоспособност, която икономистите да могат да отчитат като икономически растеж, всичко това е заслуга на всички политици“, каза Цветанов.

 

 

 

Източник: ГЛАСОВЕ

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

габриел36142990_303

Мария Габриел: Повече от тревожна новина! Италия обмисля да напусне еврозоната!

май 16, 2018
партия669-176931-1_wide

Евентуална партия на Радев помита ГЕРБ при избори днес, сочи ново проучване!

май 16, 2018
туск768x432

Еврочиновникът Туск нападна Тръмп от София: С приятели като теб кой се нуждае от врагове!

май 16, 2018
сидеровorig

Сидеров посети и Техеран и настоя кабинетът да се отвори към Русия, Иран и Китай!

май 16, 2018
france

Четири дни 28 общинари се трудиха неуморно на Френската Ривиера с пари от нашия джоб!

май 16, 2018
сочи102390_660_370

Путин приема Радев в Сочи!

май 16, 2018