Политика

ГЕРБ не поканиха Радев на срещата с ЕС, но му държат сметка: Странно е да се среща с Путин навръх европредседателството!

ГЕРБ не поканиха Радев на срещата с ЕС, но му държат сметка: Странно е да се среща с Путин навръх европредседателството!

 

cvuki

 

 

Странно е в момент, в който България е фокусът на всички европейски политици, на важните решения, които ще се вземат както за България, така също за региона, точно по време на българското председателство, когато е срещата на върха тук, да излиза такава новина.

 

 

 

 

 

 

Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред БНТ новината за предстоящата на 22 май среща на президента Румен Радев с руския държавен глава Владимир Путин.

 

 

 

 

 

 

 

Нека припомним, че управляващите не поканиха Радев дори като гост на срещата ЕС – Западни Балкани, която в момента се провежда в столицата. Това демонстративно пренебрежение и опит за изолация на държавния глава обаче не им пречи да му търсят сметка и да раздават оценки.

 

 

 

 

 

 

Цветанов отново се опита да внуши, че на последния Консултативен съвет за национална сигурност при президента, на който бяха обсъдени рисковете пред националната сигурност, Румен Радев е заел “антиевропейска” позиция, въпреки че публикуваните документи от заседанието отдавна сложиха точка на тази интрига.

 

 

 

 

 

 

 

От обясненията на Цветанов стана ясно, че не поддържа диалог с президента извън заседанията на КСНС, където двамата разговаряли чисто служебно.

 

 

 

 

 

“Аз не смятам, че това трябва да се възприема като противопоставяне на институциите или съответните парламентарни групи, които има в българския парламент, с президентската институция. Ние сме заявили категорично: в евроатлантически план България не трябва да прави отстъпление назад.

 

 

 

 

 

Политическа партия ГЕРБ няма да направи отклоняване от този път и, разбира се, смятам, че всичко, което постигнаха политиците преди нас, за да имаме днес председателство, да бъдем част от силна и обединена Европа, да се възползваме от европейската солидарност, да подобряваме средата за живеене, да имаме съответните европейски субсидии за животновъди, да имаме конкурентоспособност, която икономистите да могат да отчитат като икономически растеж, всичко това е заслуга на всички политици“, каза Цветанов.

 

 

 

Източник: ГЛАСОВЕ

loading...
0
Политика

More in Политика

комисии119716_660_370

ДПС даде решаващо рамо на властта за F-16: днес в комисиите, утре и в парламентарната зала

януари 15, 2019
goranov-1-e1522677042489

Българите забогатяха осезаемо откакто ГЕРБ е на власт! Бедните оредяха, десетки хиляди вземат по 5 бона заплата

януари 15, 2019
orig 2

Дойде ли времето за кебапчета? Как 1000 роми се заканиха да свалят кабинета днес… СНИМКИ

януари 14, 2019
ioncheva_svilenski_12

Елена Йончева: ”Автомагистрали” няма капацитет за строителството на АМ ”Хемус”

януари 14, 2019
karakachanov_bgnes

Роми с ултиматум към Каракачанов: Или оставка, или протест! Обещават 100 000 души пред МС

януари 14, 2019
цецко1547446839-tsetskoo

Цветанов призна за провал на политиката по интеграция на ромите и даде „рецепта“ какво да се прави…

януари 14, 2019