Политика

ГЕРБ не поканиха Радев на срещата с ЕС, но му държат сметка: Странно е да се среща с Путин навръх европредседателството!

ГЕРБ не поканиха Радев на срещата с ЕС, но му държат сметка: Странно е да се среща с Путин навръх европредседателството!

 

cvuki

 

 

Странно е в момент, в който България е фокусът на всички европейски политици, на важните решения, които ще се вземат както за България, така също за региона, точно по време на българското председателство, когато е срещата на върха тук, да излиза такава новина.

 

 

 

 

 

 

Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред БНТ новината за предстоящата на 22 май среща на президента Румен Радев с руския държавен глава Владимир Путин.

 

 

 

 

 

 

 

Нека припомним, че управляващите не поканиха Радев дори като гост на срещата ЕС – Западни Балкани, която в момента се провежда в столицата. Това демонстративно пренебрежение и опит за изолация на държавния глава обаче не им пречи да му търсят сметка и да раздават оценки.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

Цветанов отново се опита да внуши, че на последния Консултативен съвет за национална сигурност при президента, на който бяха обсъдени рисковете пред националната сигурност, Румен Радев е заел “антиевропейска” позиция, въпреки че публикуваните документи от заседанието отдавна сложиха точка на тази интрига.

 

 

 

 

 

 

 

От обясненията на Цветанов стана ясно, че не поддържа диалог с президента извън заседанията на КСНС, където двамата разговаряли чисто служебно.

 

 

 

 

 

“Аз не смятам, че това трябва да се възприема като противопоставяне на институциите или съответните парламентарни групи, които има в българския парламент, с президентската институция. Ние сме заявили категорично: в евроатлантически план България не трябва да прави отстъпление назад.

 

 

 

 

 

Политическа партия ГЕРБ няма да направи отклоняване от този път и, разбира се, смятам, че всичко, което постигнаха политиците преди нас, за да имаме днес председателство, да бъдем част от силна и обединена Европа, да се възползваме от европейската солидарност, да подобряваме средата за живеене, да имаме съответните европейски субсидии за животновъди, да имаме конкурентоспособност, която икономистите да могат да отчитат като икономически растеж, всичко това е заслуга на всички политици“, каза Цветанов.

 

 

 

Източник: ГЛАСОВЕ

loading...
0
Политика

More in Политика

552795

Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел: Членството в еврозоната ще ни изстреля в сърцето на развита Европа

февруари 28, 2019
румен-радев-1

Радев: Не бива да допуснем друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти

февруари 28, 2019
vladu_be

Владо Береану: Румънска евродепутатка опита да подправи резултата на Кьовеши, но бе спипана на място

февруари 28, 2019
чуколовfull_tablet_b074509d-7d66-4b12-80cc-a7f138551339

Атака напусна коалиционния съвет: Пробутват ни Москов за евродепутат, ние предлагаме Мозер, Софиянски, Костов

февруари 26, 2019
макао122999_660_370

Борисов към фирмите: Да си приведат бизнеса бял, а не сървърът да ходи в Макао

февруари 26, 2019
цвети34268497082544492

Караянчева: Бях репресирана като ученичка преди 10 ноември заради работническия ми произход… СНИМКИ

февруари 26, 2019