Коментари

Господа политици, ще бъдете уволнени! Огромна част от българския народ хрантути една шепа хора от партиите!

Господа политици, ще бъдете уволнени! Огромна част от българския народ хрантути една шепа хора от партиите!

 

slavi

 

 

От 5 дни тук, на моята страница, пускам едни филмчета, които са напълно красноречиви за политическата клика, която имаме.

И затова тия дни нямах намерение да пиша, каквото и да е било по повод на тази клика.

 

 

 

 

 

 

 

 

Но днес не мога да се сдържа. Още повече, че вече записахме предаването за тази вечер и няма как да коментирам това, което прочетох току-що в „Труд“. След малко в предаването може да гледате телевизионния ни експеримент с Криско „Гле‘й как са пра‘и“, но всъщност аз преди малко прочетох „как са пра‘ят“ половин милиард лева от държавни субсидии. От 2002 г. до днес партиите са получили близо половин милиард лева държавни субсидии! Половин милиард!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Единствената страна в ЕС, която има по-висока държавна субсидия за партиите от България е доста по-богатата Финландия. Ние сме на второ място с 11 лева на получен глас за партиите, като болшинството от страните в съюза са със субсидии под 1 евро на глас.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всъщност, какво излиза? Страната с най-бедното население в ЕС има най-богатите партии, откъм субсидии! Ето защо, сега като наричам висшите партийни функционери „хрантутници“ – това не е обида, а е факт. Според тълковния речник на българския език „хрантутя“ означава да храниш, да издържаш този, който не заслужава или от който няма никаква полза.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От 2009 г. огромната част от българския народ хрантути една шепа хора от партиите средно с по 43 млн. лева на година! Казвам от 2009 г., защото тогава субсидията от 4,40 лева на глас рязко скача на 12 лева на глас.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На всичкото отгоре, по официални отчети на самите партии, те не могат да изразходят получените субсидии и ги държат, забележете – на депозит! За 2017 г. само от държавните субсидии ГЕРБ е спестила 3 197 000 лв. и притежава към днешна дата 17 млн. лв. на депозит! За същата година БСП е спестила 797 000 лв. от субсидията си и държи 4 млн. лв. на депозит и 650 000 лв. в кеш! Дори малката роднинско-аптекарска групичка от „Воля“ е спестила 1 237 000 лева от субсидията си за 2017 г.!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това, че партиите пестят толкова пари от субсидиите е още едно ярко доказателство колко необосновано раздута е държавната дотация за тях. Абе, партиите да не са семейство, че да държат пари за черни дни на влог, в случай, че някой се разболее?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отделен въпрос е как пък партиите използват парите от субсидиите за гнусен политически пи ар – примерно ходят и даряват печки и хладилници на угнетени и изстрадали българи. А всъщност си купуват фалшиво благородство, защото парите за тези печки и хладилници са дошли от същите тези угнетени и изстрадали българи.

 

 

 

 

 

 

 

 

Госпожи и господа български политици, и де факто, и де юре – вие сте служители на българския народ. И вашият работодател – българският народ, на законно проведен референдум ясно изрази волята си, че не желае да ви дава тези пари.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Но въпреки това, вие най-нагло и безочливо, всички заедно, в пълно единомислие, отказвате да послушате своя работодател – да си намалите субсидиите и да се съобразите с българския народ. И какво се случва, когато не се съобразиш и не послушаш работодателя си? Разбира се – биваш уволнен! Така че, госпожи и господа български политици, независимо от фантазиите и желанията ви – вие ще бъдете уволнени! Не се съмнявайте в това!

 

 

 

 

 

Слави Трифонов, Фейсбук

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Коментари

More in Коментари

vasilev

Ципрас смачка администрацията. Борисов я разду до небесата

август 27, 2018
giphy

21 въпроса в деня на национален траур… Страх ме е къде живея! Вас не ви ли е страх?

август 27, 2018
къциbig_0000220272-article2

Къци Вапцаров разкри нещо за трагедията до Своге и “Трейс”, което никой не смееше да каже на глас

август 27, 2018
Screen-Shot-2018-07-04-at-9.45.24

Равносметка в 50 примера на феноменалния успех на ГЕРБ под изкусното лидерство на Бойко Борисов

август 26, 2018
илиан1f46b32b47fa5dd34034dc69815c14ff_XL

Атаката срещу президента за ПТП на баща му е гротеска, грозна сцена от квартална кръчма

август 26, 2018
katastrofa-kraj-Svoge

Скандал! Къде се покриха министър, шеф на АПИ, областен управител и фирмата, сложила асфалта?!

август 26, 2018