Политика

Депутатите на най-корумпираната, бедна, изостанала и бързо умираща нация в Европа решиха: Искаме да регулираме съдържанието в интернет!

Депутатите на най-корумпираната, бедна, изостанала и бързо умираща нация в Европа решиха: Искаме да регулираме съдържанието в интернет!

 

позорbig_myjete-dominirat-v-noviq-parlament-260889

 

 

Депутатите приеха доклада на СЕМ за 2017 г. с подкрепата на 85 депутати, 38 против и 38 „въздържали се”. Преди да гласуват обаче чисто формалния доклад на Съвета за електорнни медии, депутатите спориха един час по свободата на медиите, повече регулации за тях и се стигна дори до обсъждне на Закона на Пеевски за медиите, съобщава “Флагман”.

 

 

 

 

 

 

 

 

В крайна сметка в хода на дебатите стана ясно, че опозиция и управляващи се обединяват около повече регулация за медиите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За свободата на медиите първо заговориха от опозицията и дадоха за пример последната класация на „Репортери без граници“, според която сме на 111-о място по свобода на словото. От левицата попитаха защо СЕМ не е взел отношение по тази класация.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Една класация, направена от НПО, на която аз не вярвам. Ще ви кажа как се прави тази класация – избират се едни репортери, правят се с тях интервюта. В същото време Словакия е на 26-о, а там убиха разследващи журналисти, разследвали правителствата. А тук един депутат държал 7 вестника.
И затова България е на 111-о място”, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това притесни депутата от БСП Иван Ченчев, който попита Биков дали свобода на словото означава, че трябва да има убити журналисти.

 

 

 

 

 

 

 

 

Картинката за свободата на медиите допълни депутатът от БСП Милко Недялков, който попита: „За каква свобода на медиите говорим, когато се казва: „Нахранете журналистите?“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Според Антон Кутев от БСП медийното законодателство е остаряло и трябва да има повече регулация на съдържанието и в частния сектор.

 

 

 

 

 

 

 

 

„БНТ и БНР обхващат само 30% от аудиторията, какво правим с останалите 70 процента?”, аргументира се той.

 

 

 

 

 

 

 

„За” се изказа и бившият министър на културата Вежди Рашидов, който е председател на Комисията за култура и медии.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кутев поиска регламент за съдържанието на медиите, а след него Вежди Рашидов от ГЕРБ обяви, че въпросът бил прави ли се разлика между свободата и слободията в медиите. После добави:

 

 

 

 

 

 

 

“За първи път 100 % се съгласявам с Антон Кутев, защото е 100 % прав. Проблемът е много голям”, каза Рашидов.

 

 

 

 

 

 

 

Друг депутат от ГЕРБ – на журналистката Диана Саватева, зае позиция за медиите.
Тя подкрепи идеята за повече регулация на съдържанието но към нея да се включат и сайтовете.

 

 

 

 

 

 

 

Депутатът от ДПС Велислава Кръстева използва случая да призове законопроектът “Пеевски” за прозрачността на медиите да влезе най-сетне в парламента.

 

 

 

 

 

 

 

„Моят апел е – дайте ход на законопроекта, подкрепете го, защото това е възможността да се види финансирането на медиите”, подкрепи я Вежди Рашидов.

 

 

Флагман, Петел

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

марешf431ea219f8bb02be12ca9736ced7c97_L

Марешки не искал да излизаме от НАТО, но е убеден: Русия може да ни пази по-добре, а и никой не ни е питал за влизането в Алианса!

май 8, 2018
9560bfb11a3a30f2a564b64e0e88193b (1)

Новина, която никъде няма да прочетете, всичко обаче си има логично обяснение!!!

май 5, 2018
КАРБОВСКИ20140509.gftovjvbce

Карбовски попиля Борисов след днешния му монолог: Всеки, който днес ви се подмазва на екрана и от офисите – утре ще ви рита в лицето!

май 4, 2018
НС768x432

Парламентът удари ново дъно! Депутатите спасиха привилегиите си – запазиха ръста на заплатите и не клъцнаха ваканциите си!

май 4, 2018
1525412535-qrrr

Борисов си спомни умилителна реплика, която царят му казал по адрес на Тодор Живков и атакува фронтално президента Радев!

май 4, 2018
ББ64ea28e7207b60f159579573bdea2330

Борисов: Срам ме е, че не можахме да приемем Истанбулската конвенция, подценихме ситуацията!

май 4, 2018