Коментари

Евтините качествени продукти на Запад се финансират от скъпите боклуци със свръхпечалби на Изток, дали ще си вдигнат цените, за да изравнят?

Евтините качествени продукти на Запад се финансират от скъпите боклуци със свръхпечалби на Изток, дали ще си вдигнат цените, за да изравнят?

 

продукти31711085_1963758903665275_7125122681300582400_n

 

 

 

 

Разликите в опаковките /и цените/ отличават продуктите за Западна от тези за Източна Европа.

Качеството на продуктите е в полза на западните стоки.

 

 

 

 

 

 

 

 

Въпреки, че на пръв поглед изглежда като оксиморон по-качествените стоки да са с по-ниски цени, това е така само на пръв поглед.

 

 

 

 

 

 

 

 

По-ниските цени за по-качествените стоки, предназначени за западния пазар, се компенсират с по-високите цени за нискокачествените стоки за източния пазар, и всичко е точно, сметката им излиза.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако вземат да произвеждат всичко както трябва и еднакво, и за източния, и за западния пазар, ще трябва да си вдигнат чувствително цените, защото няма да има откъде да ги компенсират, а това ще окаже влияние върху западния потребител, на когото няма да могат да обяснят това внезапно поскъпване. Въобще няма да споменавам отлива на купувачи при рязката промяна в цените и как ще се отрази това на печалбите на големите концерни.

 

 

 

 

 

 

 

 

В този ред на мисли не очаквам някаква реална промяна да се случи със стоките, произвеждани за Източна Европа. Нито им е изгодно, нито пък някой реално иска промяната да се състои и работи в тази посока.

 

 

 

 

 

 

 

Ако имахме развито земеделие и хранително-вкусова промишленост, като Гърция и Турция, щеше да е най-лесно да обявим бойкот на вносните стоки и да не ги купуваме.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

Но…първо, ние нямаме производство /успешно го затрихме, с помощта на същия тоя Запад/, и второ…в родните ни хранителни продукти отровите и некачествените съставки са не по-малко, отколкото във вносните, а да не говорим, че за “родното” производство на хранителни стоки масово се използват вносни суровини.

 

 

 

 

 

 

 

Като цяло, българските производители са не по-малко безскрупулни от западните си колеги, и също не държат статуквото да се променя, тъй като в момента финансовата изгода е огромна. Много често се случва в производството на даден продукт всички суровини да са внесени отвън, а “родни” да са само Е-тата, обозначени на етикета, тъй като в България има фабрики, които ги произвеждат и продават на тези производители.

 

 

 

 

 

 

 

Разказаха ми веднъж, че цялата суровина, с която се произвежда кетчупа у нас /няма значение коя фирма го произвежда – всичките ползват една и съща суровина/, доматения концентрат, се внася от Китай. Как го произвеждат китайците, можем само да гадаем. Спомням си много ясно и скандала със “сухата кръв”, която се внася отвън и се влага в месните продукти, родно производство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Или пък за кренвиршите, за които се изписа маса нещо, че основната суровина за производството им /каква е тя ще да е някаква голяма търговска тайна, тъй като никой не знае със сигурност/, пристига тука на прах, слага се в определено съотношение във вода да набъбне и след това с тази хомогенна смес се пълнят опаковките на бъдещите кренвирши. Знаейки тези неща, аз лично не очаквам някаква реална промяна да се случи. Тъй че…кучетата си лаят, кервана си върви…

 

 

 

 

 

 

Евгения Стефанова, Фейсбук

loading...
0
Коментари

More in Коментари

benovska

Беновска: Президент Радев, в НС защо не отидохте поне в Деня на отворените врати?

февруари 10, 2019
КЕВО

Чая, Рубин, Банов, танковете. Презряно пустословие… да кажеш, че САЩ не са упражнили натиск наистина си е проява на остроумие

февруари 9, 2019
fa9e0bde22066b7643eed501cf36393196fd40f2

София никога не е била по-грозна и занемарена

февруари 9, 2019
boiko13

Защо в проспериращата ти държава хора се палят живи от мизерия?

февруари 7, 2019
сащ-венецуела-476x260

Не е далеч времето, когато моделът на преврата във Венецуела ще стане всеобщ

февруари 6, 2019
иво66598

След ветото – пълно мълчание! За какво бяха загрижените пози и заклинанията?

февруари 6, 2019